system
ستاد گیاهان دارویی باید بر گلوگاه‌های اصلی کشور اثرگزار باشد
ستاد گیاهان دارویی باید بر گلوگاه‌های اصلی کشور اثرگزار باشد
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی؛

ستاد گیاهان دارویی باید بر گلوگاه‌های اصلی کشور اثرگزار باشد


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 10492
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در هشتاد و ششمین جلسه اعضای شورا این ستاد تاکید کرد: این ستاد باید اهداف بزرگی را در جامعه دنبال کند تا به رشد صنعت گیاهان دارویی دست پیدا کند. در قدم اول باید بر روی گلوگاه های اصلی کشور اثرگذار بود.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در هشتاد و ششمین جلسه اعضای شورا این ستاد تاکید کرد: این ستاد باید اهداف بزرگی را در جامعه دنبال کند تا به رشد صنعت گیاهان دارویی دست پیدا کند. در قدم اول باید بر روی گلوگاه های اصلی کشور اثرگذار بود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،   محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در هشتاد و ششمین جلسه اعضای شورا این ستاد که در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، بیان کرد: ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی رسالت های بزرگی دارد، اگر رسالت خود را صورت دهد مباحث کوچکتر گیاهان دارویی هم به دست آورده است. گلوگاه اصلی در کشور نظام برنامه ریزی است. اگر ما بتوانیم برنامه های خود را در این مهم نهادینه کنیم، کار این ستاد به سرانجام رسیده است.
وی بیان کرد: آنچه از دست دیگران برنمی آید و در نهاد ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی برای اجرایی شدن قرار گرفته است، بحث اصلی محسوب می شود.
عصاره افزود: در چند سال گذشته برای رسیدن به اهداف قدمهای خوبی برداشته شده و موفقیت قابل قبولی داشته ایم، ولی به همین نسبت  از اهداف کلان ترسیم شده  فاصله داریم.
وی با اشاره به این مسئله که اسناد ملی،  راه را برای ما هموار می کنند، گفت: نقشه جامع علمی کشور به عنوان یکی از سندههای اصلی علم و فناوری چند اولویت را مشخص می کند که یکی از آنها حوزه گیاهان دارویی است. پس به استناد آن خیلی راه در پیش داریم. در مجموع  باید اقدامات بسیاری صورت دهیم تا شاهد رشد این صنعت باشیم.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی توضیح داد: در ماده 12 سیاستهای ابلاغی نظام سلامت توسط مقام معظم رهبری، مسیر انجام تکالیف در گیاهان دارو.یی و طب سنتی به وضوح بیان شده است.
وی افزود: همه موارد  نشان می دهد در چند سال گذشته مسئولین ارشد نظام، گیاهان دارویی و طب سنتی را در بالاترین سطح در لایه های اسناد مهم برنامه ریزی کشور وارد کرده اند.  حال وقت آن رسیده است که همه مکلف به اقدام و اجرا باشند و برنامه عملیاتی روشنی را رادئه نمایند تا سیاستها و اراهبردها به نقشه راه عملیاتی تححقق یابند.
عصاره تاکید کرد: اگر برای عملیاتی کردن سند راهبرد ملی تلاش نشود حوزه گیاهان دارویی بعد از چند سال به فراموشی سپرده می شود.
وی افزود: باید کاری کنیم تا تولید ناخالص ملی در رابطه با اقتصاد دانش بنیان افزایش پیدا کند. چرا که تا امروز هم راه برای این صنعت باز شده است، اما باید تلاش کنیم تا جاده فعالیت ما هموارتر شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در هشتاد و ششمین جلسه اعظای شورای این ستاد گفت: باید تمامی افکارمان را تجمیع کنیم که اگر این تجمیع صورت بگیرد با انرژی مضاعف میتوان بر مشکلات فائق آمد.
در این جلسه، ابوالقاسم متین، عضو شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، در ارتباط با نقش غذا در سلامت سخنانی را ایراد کرد. همچنین فاطمه سفید کن، که به عنوان نماینده وزارت جهاد کشاورزی عضو این شورا است، نقشه راه وزارت جهاد کشاورزی را ارائه کرد.
همچنین در این جلسه پیرامون کارگروه های تخصصی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی میان اعضا شورا بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
هشتاد و ششمین جلسه ستاد توسعه گیاهان دارویی با حضورغلامرضا امین  (استاد محترم دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران)  محسن  بیگدلی  (صاحب نظر و متخصص در شیمی گیاهی (مدعو)، امیرحسین جمشیدی (دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران)،   زهرا حیدری داویجانی  (مدیرعامل جامعه گیاه درمانی ایران)، طاهره حسنلو  (عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی)،  محمود خدادوست (معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، حسن خوش‌قلب (نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، فاطمه سفیدکن (معاون خدمات پ‍ژوهشی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور) تشکیل شد.

همچنین  پیمان صالحی  (دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی)، فضل الله صفی خانی  (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور)، فریبرز غیبی (مشاور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور)، ابوالقاسم متین (صاحب‌نظر و مشاور علمی در بخش خصوصی)، سیدمجید معنوی (معاون فناوری‌های زیستی مرکز همکاری‌های ریاست جمهوری)، محسن ناصری (ریاست مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی دانشگاه شاهد)، حسنعلی نقدی بادی (نماینده جهاد دانشگاهی)، پوراندخت نیرومند (معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور)، مجید ولدان (مدیر کل دفتر تجاری سازی و انتقال فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) در این جلسه حضور داشتند.
پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: