system
صادرات بیش از پنج هزار میلیون دلاری حوزه مواد غذایی
صادرات بیش از پنج هزار میلیون دلاری حوزه مواد غذایی
در نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی عنوان شد

صادرات بیش از پنج هزار میلیون دلاری حوزه مواد غذایی


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 96274
نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی با حضور رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی و جمعی از صاحبان و نوآوران صنایع بزرگ غذایی برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، صنعت غذا یکی از صنایع مولد و راهبردی در کشور ماست و روند رو به رشد صنعت غذا در اقتصاد جهانی و نقش کلیدی آن در سلامت جامعه، امنیت و استقلال کشور گواهی بر این موضوع است.

با وجود نقاط قوتی که در این حوزه داریم، اما همچنان صنعت غذا در تامین بسیاری از مواد اولیه وابستگی زیادی به واردات دارد. ضایعات بالا و محدودیت منابع از چالش‌های این صنعت است. امروز نیاز به توسعه فناوری به منظور ایجاد منابع جایگزین در صنعت غذا داریم

اهمیت صنایع غذایی و تبدیلی در اقتصاد و امنیت کشور

شقایق حق‌جوی جوانمرد، رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی طی سخنانی در رویداد نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی به معرفی جعبه ابزار معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای تسهیل در امر تحقیق و توسعه پرداخت.

وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه احتیاج به زیرساخت‌های تخصصی دارد که گران است و به راحتی در دسترس نیست، عنوان کرد: یکی از رویکردهای جدید ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای دانش‌بنیان شدن صنعت کشور، کمک به راه‌اندازی آزمایشگاه‎‌های تخصصی ساخت سریع و شبکه‌سازی همه ظرفیت‌های ساخت، تولید، تست و استانداردسازی است تا تحقیق و توسعه در کشور آسان و ارزان شود.

حق‌جوی با اشاره به اینکه صنایع غذایی یکی از صنایع مهم ما در کشور است؛ گفت: پس از صنایع پتروشیمی بیشترین گردش مالی و بیشترین فرصت‌های ایجاد اشتغال با اختصاص ۱۷ درصد در دست صنایع غذایی کشور است. همچنین امنیت غذایی، یک مسئله با اهمیت جهانی است. بنابراین یکی از اولویت‌هایمان راه‌اندازی فب لب تخصصی صنایع غذایی است. ظرفیتی را شناسایی و به عنوان محور فعالیت‌ها بر روی آن سرمایه‌گذاری کردیم.

رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ادامه داد: در نخستین رویداد ملی"فبین‌فود" که اردیبهشت ماه سال آینده به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان " هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب)" در مشهد برگزار خواهد شد برآنیم تا ظرفیت‌های ساخت، تولید، آزمایش و استانداردسازی را در کشور شناسایی کنیم و میان همه به اشتراک بگذاریم. به عبارتی نوآوری، تحقیق و توسعه را آسان و ارزان کنیم به گونه‌ای که قابلیت سفارش داده شدن داشته باشد.

سهم بازیگران مختلف در هزینه کرد تحقیق و توسعه

به گفته رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی، بیشترین میزان اعتبارات تحقیق و توسعه در کشورهای توسعه یافته(بیش از ۵۰ درصد) از بخش تحقیق‌ و توسعه شرکت‌های بزرگ میآید. به بیان دیگر شریک کلیدی ما در بخش تحقیق و توسعه کشور، شرکت‌های بزرگ هستند.

 حق‌جوی جوانمرد اعلام کرد: پس از نفت و صنایع پتروشیمی، صنعت غذا از لحاظ تولید ناخالص داخلی، پیشتاز است. طبق آمار سال ۱۴۰۱ بیش از پنج هزار میلیون دلار صادرات حوزه مواد غذایی داشته‌ایم که نشان‌دهنده اهمیت اقتصادی این صنعت است.

#20

بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: