system
ضرورت فراهم‌سازی بستر فعالیت نیروی انسانی متخصص در آزمایشگاه‌‌ها
ضرورت فراهم‌سازی بستر فعالیت نیروی انسانی متخصص در آزمایشگاه‌‌ها
یک فعال آزمایشگاهی بیان کرد؛

ضرورت فراهم‌سازی بستر فعالیت نیروی انسانی متخصص در آزمایشگاه‌‌ها


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 12929
یک فعال آزمایشگاهی گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و علمی، باید زمینه حضور متخصصان زبده را در مجموعه‌های خود فراهم کنند تا کارایی و بهره‌وری حوزه آزمایشگاهی کشور تسریع یابد.

یک فعال آزمایشگاهی گفت: دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و علمی، باید زمینه حضور متخصصان زبده را در مجموعه‌های خود فراهم کنند تا کارایی و بهره‌وری حوزه آزمایشگاهی کشور تسریع یابد.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ امیر رزم‌جو مدیر آزمایشگاه مرکزی زیست فناوری دانشکده علوم و فناوری های نوین دانشگاه اصفهان، حمایت و پشتیبانی صنعت و دولت را از لازمه‌های توسعه و پیشرفت صنعت آزمایشگاهی دانست و گفت: پشتیبانی و حمایت از تعمیر و نگهداری تجهیزات، رشد و شکوفایی فناوری را به دنبال خواهد داشت.
رزم جو، با تاکید بر فراهم سازی زمنه فعالیت نیروی انسانی متخصص در حوزه خدمات آزمایشگاهی، اظهار کرد: در اغلب موارد تجهیزات تخصصی و پیشرفته آزمایشگاهی وجود دارد، اما عدم وجود متخصصانی که توانایی بهره وری متناسب با میزان کارایی دستگاه داشته باشند، بهره مندی از خدمات آزمایشگاهی متناسب با نیاز فناورانه، امکان پذیر نمی‌شود.
وی ادامه داد: هزینه بر بودن تامین ، تعمیر و نگهداری این تجهیزات از یک سو و در دسترس نبودن آن ها موجب می شود علاوه بر عدم تحقق تولید ی فناوری، اقتصادی کردن فناوری تولید شده با مشکلات گوناگونی دست و پنجه نرم کند.

این فعال آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان، فراهم کردن اعتبارات لازم برای توسعه تحقیق و پژوهش و کارشناسان زبده برای ارائه خدمات آزمایشگاهی را امری ضروریو نیازمند همکاری دولت و صنعت دانست و افزود: دولت و متصدیان آزمایشگاهی با فراهم کردن زمینه فعالیت افراد متخصص آزمایشگاهی، صنعت با اختصاص بخشی از مالیات خود ه بهبود کار آزمایشگاه ها ، دانشگاه ها و مراکز علمی اختصاصا دهد که تحق این امر، باعث توسعه تخصص در ابعاد گوناگون خواهد شد.
ادامه داد: برای متخصص زبده زمینه فعالیت فراهم نشده، اغلب دستگاه‌های آزمایشگاهی زیر نظر متخصص کاربری نمی‌شوند واین امر، هزینه های بالای نگهداری و کاهش کارایی از رده خارج می شوند. اما وقتی دستگاه به دید یک کالای سرمایه ای نگریسته شود و برای ان اهمیت قائل شود، ضمن افزایش یافتن کارایی، کار پژوهشی نیز بهبود کیفی خواهد داشت.

رزم جو، شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری را نوآوری ارزنده‌ای در راستای توسعه و گسترش زمینه فعالیت محققان و پژوهشگران دانست و افزود: لازم است شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی با افزایش گستره خود در استان های مجاور و توجه بیش تر حمایت ها به آزمایشگاه های شهرستان های هم جوار، توسعه شبکه آزمایشگاهی در بخش استانی را تسریع ببخشد.
وی افزود: توانمند شدن آزمایشگاه ها و مراکز علمی شهرستان ها برکات فراوانی به همراه خواهد داشت که از جمله آن می توان به کند شدن روند مهاجرت محققان به شهرهای بزرگ و تمرکز یافتان پیشرفت علمی و صنعتی در هر استان اشاره کرد.


این مدیر آزمایشگاهی، ایجاد و تقویت ارتباط ارگانیک بین مجموعه های علمی و آزمایشگاهی و تسهیل این تعامل را از دیگر توانمندی های شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی برشمرد و افزود: روند افزایش تعامل مجموعه‌های آزمایشگاهی، می تواند از طرق برگزاری نشست های مشترک تسریع شود و مجموعه ها با هم افزایی توانمندی انسانی و تجهیزاتی ، گام موثری در بهبود کیفیت خدمات آزمایشگاهی ارائه شده به محققان و پژوهشگران بردارند.
وی افزود: آزمایشگاه ها نه تنها می توانند بر روند تولید محصولات فناورانه تاثیر مثبت داشته باشند، بلکه به عنوان یک ضرورت استراتژیک برای توانمندی تولید فناوری محسوب می شوند.
رزم جو در پایان ، با اشاره به حمایت شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی معاونت علمی از تولید مقالات علمی گفت: این شبکه می تواند مجموعه های آزمایشگاهی را نسبت به تولید مقالات علمی در حوزه تجهیزات و خدمات آزمایشگاهی هدایت و حمایت کند، همچنین همکاری بین المللی با دیگر مجموعه های آزمایشگاهی بر مبنای تعاملات اقام دیگری است که می تواند توسعه و پیشرفت در عرصه آزمایشگاه را به دنبال داشته باشد.
/پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: