system
فرآورده‌های گیاهی سود چندبرابری دارند
فرآورده‌های گیاهی سود چندبرابری دارند
در هشتاد و نهمین نشست شورای ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی بیان شد؛

فرآورده‌های گیاهی سود چندبرابری دارند


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 12542
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در هشتاد و نهمین جلسه اعضای شورای این ستاد که با محوریت بررسی گیاه شیرین‌بیان برگزار شد، گفت: اگر خام فروشی کنار گذاشته شود، خواهیم دید که سود حاصل از تولید فرآورده‌های گیاهی چندین برابر است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در هشتاد و نهمین جلسه اعضای شورای این ستاد که با محوریت بررسی گیاه شیرین‌بیان برگزار شد، گفت: اگر خام فروشی کنار گذاشته شود، خواهیم دید که سود حاصل از تولید فرآورده‌های گیاهی چندین برابر است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جلسه هشتاد نهم ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، با دبیری محمدحسن عصاره، دبیر این ستاد، در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

محمدحسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در این نشست که با محوریت بررسی گیاه شیرین بیان برگزار شد، گفت: بخشی از مأموریت کاری ما ارتباط این ستاد با صنعت است. نهایت تلاش ما این است که رفت و آمد ها، سیاست گذاری‌ها، تنظیم مقررات غیره به صنعت، کالا و ارزش افزوده تبدیل شود.

وی در ادامه بیان کرد: این ستاد زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مأموریت های ویژه‌ای را دنبال می‌کند. صنعت مشکلات و گرفتاری‌های خود را دارد. گیاهان دارویی در سطح کشور سال‌های سال است که مسکوت مانده‌اند. چرا که منابع ما با قیمت ارزانی به کشورهای دیگر فروخته می‌شود.

عصاره همچنین توضیح داد: وقتی خام فروشی صورت می‌گیرد، مبلغ اندکی به دست می‌آوریم. چنانچه این گیاهان با اندک دانشی تغییر یافته و به عنوان مثال به پودر یا عصاره تبدیل شوند، سود حاصل از فروش آن به چندین برابر خواهد رسید.

وی یکی از رسالت‌های علم و فناوری را قرار گرفتن در مسیرهای دانش بنیان بیان کرد و گفت: ادعای ما بر دانش انباشت شده در مراکز علمی است. از طرفی هنوز صنعت ما به قدر کافی از این دانش بهره‌مند نیست. کارها سنتی، ارزش افزوده بسیار کم و نیازمند به دانش و تکنولوژی هستیم.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی در بخش دیگری از این نشست توضیح داد: امروز از زعفران حدود 400 یا 450 میلیون دلار درآمد داریم. در حالی که ارزش افزوده آن بسیار بالا است. بررسی ها نشان می دهد که این محصول در صنایع دارویی، غذایی و طعم، چندین میلیارد دلار سود آوری دارد.

وی افزود: نتیجه زحمت، خاک، آب، منابع پایه و غیره‌ای که ما در راه دست یافتن به محصول زعفران خرج می‌کنیم باید اتصال دانش به صنعت و در نتیجه رفاه، سلامت و غیره باشد.

عصاره تلاش این ستاد را بر رشد نام، نشان و برند محصولاتی چون گل محمدی، زعفران، عناب، باریجه، شیرین بیان و غیره بیان کرد و گفت: باید دانش جدیدی را در این عرصه تدوین کنیم تا ورودی‌های جدید داشته باشیم.

ارزش افزوده زرشک با صنایع تبدیلی
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی به حمایت این ستاد از تولید نوشابه زرشک اشاره کرد و توضیح داد: این محصول حاصل از زرشک را دارای پتانسیلی است که بتواند در تمام کشورهای جهان توسعه پیدا کند. به طوری که دست یافتن به آن موجب شده زرشک به صورت چشمگیری افزایش قیمت داشته باشد.

عصاره همچنین درباره کاهش محصول شیرین بیان در کشور گفت: ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی باید در این میان نقش حمایت کننده داشته باشد. بر همین اساس جلساتی درباره برداشت بی رویه ریشه شیرین بیان کاهش رویش این محصول برگزار کرده ایم تا معضل به وجود آمده کاهش یابد.

حمایت معاونت علمی از توسعه گیاه شیرین بیان
وی با مخاطب قرار دادن اتحادیه تولیدی صادراتی شیرین بیان ایران بیان کرد: شما وضع موجود را ببینید، بیست سال آینده جایگاه ایران کجاست؟ نسل آینده در مورد شیرین بیان چکار می‌خواهد بکند؟ همان‌طور که دیدید مواد اولیه‌تان کم می‌شود این سرمایه گذاری می‌خواهد چه شود؟ جایگاه آینده و آینده نگاریتان چیست؟ برای رفتن از وضع فعلی به آن آینده مطلوب چکار باید کرد؟

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی توضیح داد: در راستای این سوال ها طرحی را به ما ارائه دهید تا ما مسئولیت‌های مربوطه را در آن مشخص کنیم. می‌توان در مورد بازار، بازار داخل، سازمان جنگل‌ها، سازمان استانداردها و علم و فناوری نقشه راه تهیه کنیم.


عصاره همچنین اعلام آمادگی کرد تا این ستاد با وزارت صنعت، سازمان جنگل‌ها، بانک‌ها، سرمایه گذاران و غیره جلسات مشترکی در جهت پیشبرد اهداف دانش بنیان کردن محصولات اقتصادی شیرین بیان برگزار کند.

غلامرضا امین (استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران)، امیرحسین جمشیدی (نماینده سازمان غذا و دارو)، طاهره حسنلو (صاحبل نظر و محقق در فناوری‌های نوین در گیاهان دارویی)، زهرا حیدری داویجانی مدیرعامل جامعه گیاه درمانی ایران)، محمود خدادوست (نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، حسن خوش قلب (نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، شمسعلی رضا زاده (نماینده جهاد دانشگاهی)، فاطمه سفید کن (نماینده وزارت جهاد کشاورزی)، مهدی صادقی نیارکی (نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت)، پیمان صالحی (دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی)، فضل الله صفی خانی (معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال)، فریبرز غیبی (رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور)، ابوالقاسم متین (صاحب نظر و مشاور علمی در بخش خصوصی)، محسن ناصری (رییس مرکز تحقیقات کار،آزمایی بالینی طب سنتی دانشگاه شاهد)، پوراندخت نیرومند (نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)، مجید ولدان (مدیرکل دفتر تجاری سازی و انتقال فناوری وزارت جهاد کشاورزی) اعضا شورای ستاد حاضر در این جلسه که به دبیری دکتر محمدحسن عصاره (دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی) بودند. محسن بیگدلی (صاحب نظر و متخصص شیمی گیاهی) و فرزاد نجفی (فعال بخش خصوصی) نیز مدعوین این جلسه محسوب می‌شدند.
پایان پیام/29

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: