system
فن‌بازارها یکی از حلقه‌های توسعه تجارت هستند
فن‌بازارها یکی از حلقه‌های توسعه تجارت هستند

فن‌بازارها یکی از حلقه‌های توسعه تجارت هستند


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 89740
صفاری نیا گفت: فن بازارها با بدنه دولتی و خصوصی در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند، بروکر ها نیز فعالیت‌های مربوط به تجاری سازی و توسعه بازار در بدنه دولتی در استان ها را دنبال می کنند.

مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس در نشست مشترک مدیران و کارگزاران فن بازارهای کشور با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری گفت: فن‌بازار از سال ۸۱ شروع به فعالیت کرده که ایده آن در همان زمان به معاونت علمی ارائه شد. سپس در نقشه جامع علمی کشور از شبکه فن بازار به عنوان یکی از حلقه های توسعه تجارت مورد تاکید قرار گرفت.

وی افزود: همچنین بیان کرد: فن بازار دو بار در سال را به برگزاری نشست با فن بازارهای استانی اختصاص می‌دهد.

وی با بیان اینکه توسعه این فن بازار با ابلاغ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت ادامه داد: بر اساس این اقدام در یک دهه اخیر توسعه این شبکه آغاز شد به گونه‌ای که اکنون در همه استان‌های کشور دفاتر فن‌بازار استانی راه‌اندازی شده است.

فعالیت بیش از 70 کارگزار ذیل فن‌بازار ملی

محمدصالح خالقی دبیر شبکه فن بازار ملی ایران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز در این نشست، گفت: بیش از 70 کارگزار از سراسر کشور زیرمجموعه شبکه کارگزاران تجارت فناوری فن بازار ملی ایران فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه فن بازار های تخصصی حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی را راه اندازی کرده‌ایم، گفت: همچنین قرار است تا آخر سال با همکاری ایمیدرو فن بازار تخصصی حوزه معدن راه اندازی شود. 

وی با بیان اینکه بعد از شروع فعالیت های فن بازارها نقشه جامع علمی کشور به موضوع توسعه و ساماندهی این فن بازارها تاکید داشته گفت: فن بازار ملی ایران رویکرد جدید خود را بعد از ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی به معاونت علمی در سال 91 آغاز کرد. 

به گفته دبیر شبکه فن بازار ملی ایران معاونت علمی، بعد از آن سال ها مسئولیت اجرای فن بازارها به پارک فناوری پردیس محول شد و سپس آیین نامه تاسیس شبکه فن بازار بر توسعه فن بازارها و آیین نامه راهبری کارگزاران تجارت فناوری (بروکرهای فناوری) به تدوین رسید.

خالقی با اشاره به جزییات شبکه فن بازارهای منطقه ای گفت: 20 دفتر فن بازار در شرکت شهرک های صنعتی و 11 دفتر فن بازار در پارک های علم و فناوری مستقر هستند.

وی با اشاره به جزییات شبکه کارگزاران تجارت فناوری گفت: این شبکه شامل کارگزاران فن بازار منطقه ای، کارگزاران توسعه بازار محصولات فناورانه، کارگزاران شناسایی نیاز و حل مساله، کارگزاران فن بازار تخصصی  و کارگزاران جذب سرمایه جزو شبکه تجارت جهانی فن بازار ملی ایران هستند.

دبیر شبکه فن بازار ملی ایران معاونت علمی با بیان اینکه کارگزاران تجارت فناوری بر اساس 3 شاخص عمومی، تخصصی و آموزشی مورد ارزیابی قرار می گیرند و گواهینامه‌های تایید فعالیت را دریافت می‌کنند. 

خالقی خاطرنشان کرد: مرکز فن بازار ملی ایران  31 هزار و 812 کاربر دارد که بر اساس اطلاعات جدید احصاء شده یک هزار و 437 شرکت، 14 هزار و 319 محصول و 896 تقاضا برای عضویت در مرکز فن بازار ملی ایران ثبت کرده‌اند.

خالقی با بیان اینکه شبکه فن بازار ملی ایران ۱۲۰ رویداد تجاری مختلفی را طی این سال ها برگزار کرده، گفت: این رویدادها در حوزه لوازم خانگی، مواد غذایی، پلاستیک و پلیمر، کاشی و سرامیک، سنگ، نفت، تجهیزات پزشکی و تجهیزات ورزشی و توانبخشی، رنگ و پوشش های صنعتی شیمیایی و پلیمر، آرایشی و بهداشتی، پساب تا آب بوده است.

وی با بیان اینکه طی سه سال گذشته بیش از 800 میلیارد تومان قرارداد در فن بازارها منعقد شده است، گفت: در زمینه توسعه بازار 370 قرارداد بالغ بر 510 میلیارد تومان، در حوزه رفع نیاز 75 قرارداد بالغ بر 55 میلیارد تومان و در حوزه سرمایه گذاری 30 قرارداد بالغ بر 235 میلیارد تومان منعقد شده است.

دبیر شبکه فن بازار ملی ایران معاونت علمی با اشاره به تعداد و میزان قراردادها از ابتدای 1401 گفت:  در توسعه بازار تعداد 58 قرارداد بالغ بر 93 میلیارد تومان در حوزه رفع نیاز 20 قرارداد بالغ بر 15 میلیارد تومان و در حوزه سرمایه گذاری تعداد 12 قرارداد بالغ بر 83 میلیارد تومان منعقد شده است.

خالقی خاطرنشان کرد: در مجموع از ابتدای امسال 84 قرارداد بالغ بر 186 میلیارد تومان منعقد شده است.

 

نزدیک به 100میلیارد تومان قرارداد برای فناوران در یک نشست

در نشست مشترک مدیران و کارگزاران فن بارهای کشور 10 قرارداد به حجم ۹۷.۹ میلیارد تومان بین طرف تقاضا و شرکت‌های زیر مجموعه کارگزاران فن بازار منعقد شد. قرارداد بین شهرداری و یک شرکت فناور با هدف تولید دستگاه بارکد خوان با مبلغ ۴.۲ میلیارد تومان، قرارداد شهرداری یزد با بخش خصوصی درخصوص تولید آبیاری زیرسطحی فضای شهری‌ با مبلغ ۵ میلیارد تومان، قرارداد بین دو شرکت فناور درخصوص تولید دو مواد شیمیایی با مبلغ ۸.۵ میلیارد تومان و قرار داد یک شرکت دانش بنیان و یک گروه مهندسی خصوصی درخصوص افزاره های بهینه سازی صنعت حفاری با استفاده از هوش مصنوعی به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان از جمله آنها بود.

همچنین می توان به قرارداد بین بخش خصوصی و سرمایه گذار با هدف پودر آلفا الومینا به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان، قرار داد بین یک شرکت فولادی و واحد فناور درباره هوشمندسازی کارخانه فولاد به مبلغ ۵میلیارد تومان، قرارداد بین شرکت گاز استان مرکزی با یک شرکت دانش بنیان نانو در زمینه تولید کیت قرائت از راه دور کنتور گاز دیافراگمی به مبلغ ۴ میلیارد تومان، قرارداد بین دوشرکت بخش خصوصیدرزمینه خطکامل روغن کشی زیتون با ظرفیت ۳ تن در ساعت به مبلغ ۶.۲ میلیارد تومان، قرارداد بین بخش‌خصوصی ویک شرکت تامین مالی جمعی درباره تولید داروی ضد ککسی  دیوز با ضد انگل به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان و قرارداد بین یک شرکت سرمایه گدار با یک فناور درخصوص تولید انواع داروهای مسکن به فرم دارویی ODT یل جذب در دهان به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان اشاره کرد.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیش از 4هزار شرکت از خدمات فن‌بازارها استفاده می‌کنند
بیش از 4هزار شرکت از خدمات فن‌بازارها استفاده می‌کنند
00/09/09 - 09:41
50 کارگزاری برای تسهیل کار فن‌بازارها فعالیت می‌کنند؛ درآمدها ۱۵۰ برابری سرمایه‌گذاری‌ها
50 کارگزاری برای تسهیل کار فن‌بازارها فعالیت می‌کنند؛ درآمدها ۱۵۰ برابری سرمایه‌گذاری‌ها
00/09/07 - 09:59
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: