system
میزان پذیرش مهاجران روند کاهشی گرفت
میزان پذیرش مهاجران روند کاهشی گرفت

میزان پذیرش مهاجران روند کاهشی گرفت


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 70895
در حالی‌که کشورهای اروپایی در حال بحث بر روی معاهده جدید در ارتباط با پذیرش مهاجران هستند، نظرسنجی موسسه گالوپ نشان می‌دهد که میزان پذیرش مهاجران توسط مردم جهان کاهش یافته و برخی از کشورهای اروپایی در بین 10 کشور پایین جدول از نظر میزان پذیرش مهاجران توسط شهروندان خود قرار گرفته‌اند.

شاخص پذیرش مهاجران براساس سه پرسش است که در سال‌های 2016 و 2017 در 140 کشور و در سال 2019 در 145 کشور جهان انجام شده است. این سوالات شامل سنجش نظر مثبت یا منفی شهروندان این کشورها در ارتباط با زندگی مهاجران در کشورشان، همسایه شدن با مهاجران و یا تمایل به ازدواج با مهاجران است. اگر پاسخ به هر سه سوال مثبت باشد امتیاز 9 و در صورت منفی بودن پاسخ سه سوال، امتیاز صفر خواهد بود. در نتیجه، بالا بودن امتیاز به معنای پذیرش بیشتر مهاجران توسط شهروندان است.

 

نتایج نظرسنجی سال 2019

نظرسنجی سال 2019 گالوپ نشان می‌دهد که شهروندان برخی از کشورهای اروپایی پایین‌ترین میزان پذیرش مهاجران را داشته‌اند. مقدونیه شمالی با امتیاز 1.49 کمترین میزان شاخص پذیرش مهاجران توسط شهروندان را داشته است و پس از آن به ترتیب مجارستان، صربستان و کرواسی در رتبه‌های بعدی از نظر میزان بالای عدم پذیرش مهاجران توسط شهروندان قرار دارند. برخی دیگر از کشورهای اروپایی نیز در لیست کشورهای با کمترین میزان شاخص پذیرش مهاجران قرار دارند.

 

کشور ترکیه نیز با امتیاز 2.53 در میان کشورهایی قرار دارد که میزان پذیرش مهاجران توسط شهروندان آن پایین بوده است.

از طرف دیگر کشورهایی که در آنها بیشترین میزان شاخص پذیرش مهاجران در بین شهروندان آن در سال 2019 مشاهده می‌شود در سال 2016 نیز این کشورها در صدر جدول از نظر شاخص پذیرش مهاجران قرار داشتند.

در سال 2019 کانادا با پشت سر گذاشتن کشورهای ایسلند و نیوزلند به صدر جدول از نظر میزبان بالای پذیرش مهاجران توسط شهروندان آن قرار گرفته است. شاخص پذیرش مهاجران در این کشور 8.46 بوده است.

 

پس از کانادا، به ترتیب کشورهای ایسلند، نیوزلند، استرالیا، سیرالئون و آمریکا در رتبه‌های بعدی از نظر شاخص بالای پذیرش مهاجران توسط شهروندان آنها قرار داشتند.

 

روند سال‌های 2016 تا 2019

نظرسنجی سال 2019 گالوپ نشان می‌دهد که در مقایسه با نظرسنجی سال 2016 شاخص پذیرش مهاجران توسط شهروندان کشورهای میزبان کاهش یافته است. شاخص پذیرش مهاجران از 5.34 در سال 2016 به 5.21 در سال 2019 کاهش یافته است.

 

کشورهایی که میزبان مهاجران و آوارگان ونزوئلایی بوده‌اند (شامل پرو، اکوادور و کلمبیا) شاهد بیشترین کاهش در میزان پذیرش مهاجران در بین سال‌های 2016 و 2019 بوده‌اند. با پذیرش میلیون‌ها مهاجر و پناهنده ونزوئلایی توسط این کشورها، احساسات عمومی شهروندان این کشورها بر علیه مهاجران تغییر یافت زیرا که بخش‌های اقتصاد، سلامت و بهداشت و درمان و سایر برنامه‌های حمایتی اجتماعی در این کشورها تحت فشار قرار گرفت.

 

کاهش در میزان پذیرش مهاجران در برخی از کشورهای اروپایی که میزبان مهاجران زیادی بوده‌اند نیز مشاهده می‌شود؛ همچون بلژیک و سوئیس که با قدرت یافتن احزاب دست راست و ضد مهاجران از سال 2016 تا 2019 همراه بوده‌اند.

از سوی دیگر در برخی از کشورها میزان پذیرش مهاجران روند افزایشی داشته است. شیلی یکی از این معدود کشورها است. اگرچه این کشور میزبان مهاجران ونزوئلایی بوده است اما این کشور تمایل زیادی به پذیرش مهاجران تحصیلکرده و به خصوص پزشکان داشته است.

بیشترین افزایش در میزان شاخص پذیرش مهاجران بین سال‌های 2016 و 2019 در کشور مولداوی مشاهده می‌شود. احتمالا دلیل این افزایش ورود تعداد زیادی نیروی کار مهاجر ترک، آذربایجانی و ازبک است که در شرکت‌های خارجی که حمایت مالی اتحادیه اروپا را دریافت کرده‌اند، مشغول به کار شده‌اند. پس از مولداوی، کشورهای پاکستان، شیلی و افغانستان در رتبه‌های بعدی از نظر بیشترین افزایش در میزان شاخص پذیرش مهاجران از سال 2016 تا 2019 قرار داشته‌اند.

 

منبع: رصدخانه مهاجرت ایران

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/24

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
گزارش جامع| ایران دارای ظرفیت بالقوه برای رشد اقتصاد مهاجرت است
گزارش جامع| ایران دارای ظرفیت بالقوه برای رشد اقتصاد مهاجرت است
99/04/10 - 08:36
آمریکا دیگر مقصد اول دانشجویان بین المللی نخواهد بود
آمریکا دیگر مقصد اول دانشجویان بین المللی نخواهد بود
99/03/07 - 12:48
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: