نانوفناوری؛ استحکام ساختمانهای جدید با بتن سبک سازهای ارتقا یافت
با توجه به اینکه بتن بخش عمدهای از وزن ساختمان را در بردارد؛ لذا استفاده از بتنهای سبک سازهای و مهندسی شده؛ راهی مناسب برای دستیابی به کاهش وزن بنا و مقاوم سازی آن در برابر آسیب های ناشی از زلزله خواهد بود. استفاده از این محصول میتواند وزن سازه را تا یک تن به ازای هر متر مکعب بتنریزی نسبت به بتن های معمولی کاهش دهد. این محصول دانشبنیان توسط شرکت انبوه سازی مسکن بهدیس سامان امین و با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده است.
با کاهش چشمگیر وزن، مقاومت بنا به هنگام وقوع زلزله افزایش مییابد این مزیت علاوه بر افزایش ایمنی ساختمان ها منجر به افزایش سرعت ساخت بنا نیز می شود و میزان استفاده از از آهنآلات و آرماتورها را کاهش میدهد.
بتن هر ماده یا ترکیبی است که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد. بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که ویژگی اصلی آن ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه است. یکی از محصولات بتنی پرکاربرد جدول بتنی است که در زمینه زیباسازی و شهرسازی استفاده می شود. از جدول بتنی بیشتر به عنوان مرزبندی بین دو محیط مختلف استفاده میشود و اکثر کاربرد آنها در زمینه محوطهسازی است.
بتن مورد استفاده در تولید جدول معمولا از سیمان و آب و سنگدانه ساخته می شود و برای اصلاح خواص آن انواع مختلفی از مواد افزودنی به کار میرود. ماده افزودنی یا (Admixture) به صورت پودر یا مایع، به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده بتن، کمی قبل از اختلاط یا در حین اختلاط به آن افزوده میشود.
کارایی و خواص بتن تا حد زیادی به مقدار و ابعاد زیر ساختارهای بکار رفته آن مثل ذرات C-S-H، ژل سیمان و کپیلاری ها بستگی دارد. برخی از مواد جدید مانند نانوذرات با توجه به خواص ناشی از ابعاد بسیار ریز میتوانند خواص بتن از جمله استحکام خمشی و مقاومت سایشی را افزایش دهند.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends