با امضای معاون علمی و وزرای علوم، صمت و اقتصاد رقم خورد
گام بلند دولت در تحقق اقتصاد دانش بنیان در قالب «بسته پیشران شرکتهای دانشبنیان»
موافقتنامه چهارجانبه بسته پیشران شرکتهای دانشبنیان و چند قرارداد صنعتی شرکت های دانشبنیان با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری و وزرای صمت، اقتصاد و علوم امضا شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، همزمان با نخستین رویداد ملی «صنعت دانشبنیان» و با هدف رفع نیازهای صنعت و تسهیل ورود شرکتهای دانشبنیان به بازار بزرگ صنایع، موافقتنامههای همکاری و قراردادهای تولید محصولات صنعتی به امضای مسئولان، شرکتهای دانشبنیان و طرفهای بهرهبردار رسید.
نخستین موافقتنامه همکاری مربوط به بسته پیشران شرکتهای دانشبنیان بود که توسط روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری، عباس علی آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و محمد زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.
در قالب این موافقتنامه چهارجانبه، بسته امتیازات ویژه دانش بنیانها تعریف شد که به تسهیل فرآیندهای بازارسازی و توسعه محصولات دانش بنیان میانجامد.
در قالب بسته پیشران دانشبنیان، تعهداتی همچون تنظیم گری و بررسی ثبت سفارشات توسط وزارت صمت به منظور جلوگیری از واردات کالاهای مشابه شرکت های دانش بنیان، سرمایه گذاری و اختصاص تسهیلات به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان برای شرکت های دانش بنیان با عاملیت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، اقناع کمیسیون ماده ۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردت برای افزایش ۲۰ درصدی تعرفه واردت کدهای کالایی دانش بنیان دارای ظرفیت تولید کافی، حمایت از تسهیل صدور مجوز پردیسهای نوآوری از سوی وزارت علوم، حمایت از تامین مالی توسط صندوق نوآوری و شکوفایی و حمایت از شرکت های دانشبنیان توسط معاونت علمی تعریف شده است.
در ادامه نیز، قراردادهای همکاری صنعت و شرکتهای دانشبنیان برای تامین و تولید محصولات فناورانه صنایع به امضا رسید. در همین راستا، قرارداد تولید اولین نمونه دامپ تراک الکتریکال ۱۵۰ تنی به عنوان یکی از پیچیده ترین تجهیزات صنعتی با تامین مالی جمعی با ارزش تخمینی ۱۰۵ میلیارد تومان امضا شد.
همچنین موافقت نامه همکاری با هدف هم افزایی در سرمایهگذاری و تامین مالی شرکتهای دانشبنیان صنعت، بین صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق صحا به امضا رسید.
در ادامه قرارداد همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک برای اختصاص زمین به شرکت های فناور و کوچک و حمایت از زیرساختهای این شرکتها امضا شد.
گفتنی است در قالب نخستین رویداد ملی «ضنعت دانشبنیان» علاوه بر رونمایی از بسته امتیازات ویژه شرکتهای دانشبنیان، رویدادهای تخصصی اعلام نیازهای فناورانه صنایع با مشارکت شرکتهای دانشبنیان و نشستهای تخصصی برگزار شد.
با هدف دریافت نتیجه مطلوب و خروجی از اقدامات این نشست، دبیرخانهای تخصصی شکل می گیرد که وظیفه پپگیری این توافق نامه ها را خواهد داشت و نحوه مشارکت و نقش آفرینی شرکت ها در طرح ها و پروژه های صننعتی را به شرکت ها اعلام و حمایت های لازم را صورت خواهد داد.
#24
Send to friends