حمایت و سرمایه‌گذاری دو عامل  ترویج و توسعه علوم شناختی در ایران

حمایت و سرمایه‌گذاری دو عامل ترویج و توسعه علوم شناختی در ایران


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 31407
محققان بین‌المللی معتقدند حمایت و سرمایه گذاری دو فاکتور مهم در امر ترویج و توسعه علوم شناختی در مراکز علمی و تحقیقاتی ایران است.


محققان بین‌المللی معتقدند حمایت و سرمایه گذاری دو فاکتور مهم در امر ترویج و توسعه علوم شناختی در مراکز علمی و تحقیقاتی ایران است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به اعتقاد محققان بین المللی زمینه های رشد و ارتقای دانش و تحقیقات علمی درسال های اخیر به رغم هیاهو و جنجال های محافل مختلف بیگانه مبنی برفرار مغزها از ایران بطور چشمگیری در فضاهای تخصصی و دانشگاهی ایران گسترش یافته و این امر نشانگر حمایت، سرمایه گذاری و نقش آفرینی نهادها و ستادهای توسعه علوم و فن آوری ها درایران است.
محققان بین المللی که به تازگی از مراکز دانش بنیان و تحقیقاتی کشورمان بازدید و با مسوولان ایران گفت و گو کرده اند بر این باورند که رشد علمی و دانش در ایران در مقایسه با سایر کشورها بویژه کشورهای منطقه درجایگاه برتری قرار دارد و اساتید و دانشمندان ایرانی از چهره های موفق در حوزه های تخصصی و علوم شناختی شناخته می شوند.

حمایت و سرمایه گذاری برای ارتقای دانش
مختصصان بین المللی حوزه های علوم شناختی و علوم اعصاب، فعالیت های محققان و متخصصان ایران در ارتباط با پروژه های علمی را چشمگیر توصیف می کنند و حمایت و سرمایه گذاری برای ارتقای دانش و گسترش آن در جامعه ایران را گامی در مسیر پیشرفت و دستیابی به خلاقیت ها، ابداعات  و راهکارهای مناسب برای درمان و مقابله با بیماری ها می دانند.
رشد فزاینده دانش وت حقیقات علمی در ایران سبب علاقه مندی متخصصان و محققان بین المللی برای گسترش و تقویت همکاری ها با همتایان ایرانی شده است بطوریکه آنان در جریان بازدید ها و گفت و گوهای خود ، با اذعان به دانش و تجارب بالای اساتید و دانش پژوهان ایرانی، خواستار بهره گیری از   ذخایر علمی کشورمان شده اند.
"دنیس ولاکیوس " عضو ارشد مرکز درمانی "ملبورن " استرالیا ، تلاش های اساتید ، محققان و دست اندرکاران حوزه های علوم شناختی و تحقیقاتی دریافتن راهکارها و شیوه های درمان موثر بیماری ها را قابل ستایش خواند و خواستار همکاری و تبادل تجربیات با محققان ایرانی برای اجرای طرح های مشترک تحقیقاتی در حوزه های مرتبط با علوم شناختی شد.
" فابریک والیوس "مدیر آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه "پیکاردی ژول ورن " فرانسه نیز از دیگر محققان بین المللی، گسترش همکاری ها با اساتید ایرانی درحوزه های علوم شناختی را طلب کرد و توان مندی ها و دانش مختصصان ایرانی درزمینه های علوم شناختی و درمان بیماری ها با استفاده از شیوه های علمی را  بیانگر توجه وافر به ارتقای دانش علمی درایران دانست.

رشد چشمگیر دانش و تحقیقات در ایران به رغم تبلیغات و جنجال های خصمانه
رشد چشمگیر دانش و تحقیقات در ایران به رغم تبلیغات و جنجال های خصمانه بیگانگان درارتباط با فرارمغزها و افت دانش در کشورمان ،موجب شده است تا این محقق فرانسوی با رد موضع گیری های ناعادلانه درارتباط با سطح دانش علمی درایران، ایجاد یک شبکه مشترک از اساتید ایرانی و فرانسوی برای همکاری دراجرای پروژه های تحقیقاتی و کلینیکی در درمان بیماری ها  را فرصتی مناسب برای بهره مندی از دانش محققان ایرانی یاد کند.
موفقیت ها و دستاوردهای دانشمندان و محققان ایرانی بویژه درحوزه های علوم شناختی و علوم اعصاب که با بازتاب گسترده ای در محافل علمی و تحقیقاتی درسطح جهان روبرو شده است، تمایل برای استفاده از دانش ، تجارب و یافته های متخصصان ایرانی را میان صاحبنظران علمی افزایش داده و انتشار مقالات و ایده ها اساتید ایرانی درسطح مراکز آکادمیک و مجلات تخصصی بر دامنه و گستره بهره گیری از این دانش افزوده است.

بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های مراکز علمی ایران
"کارلوس توماس " نماینده سازمان حمایت و ارزیابی تحصیلات تکمیلی جمهوری فدرال برزیل سطح علمی دانش محققان و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشورمان درحوزه های مرتبط با علوم شناختی را تحسین برانگیز توصیف و بر توسعه و تعمیق همکاری های مشترک و بهره گیری از ظرفیت ها و پتانسیل های مراکز علمی ایران تاکید کرد.
محقق برزیلی با مثبت ارزیابی کردن حمایت و سرمایه گذاری نهادها و مراکز ایرانی بویژه ستاد توسعه علوم و فن آوری ها شناختی برای توسعه و گسترش علوم شناختی درایران را نشانه شکوفایی استعدادها و یک آینده نگری مثبت درجامعه علمی ایران خواند.
در این میان اساتید ایرانی نیز اعتقاد دارند که ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی از حامیان اصلی رشد علمی در حوزه های گوناگون ازجمله علوم اعصاب ، فن آوری ها و تقویت همکاری های متقابل بین المللی است که با بهره گیری از شیوه های پیشرفته در تسهیل راه های پیشگیری و درمان بیماری مرتبط با حوزه علوم شناختی گام بر می دارد.

رشد فزاینده دانش و تحقیقات در کشور
عباس حق پرست در این زمینه اظهار می کند: سازمان جهانی تحقیقات مغز و اعصاب که کانونی برای ترویج و تحقیق طرح های پژوهشی در حوزه علوم اعصاب شناختی است تاکنون نشست های تخصصی ، تئوری و علمی با حضور متخصصان ایرانی و خارجی در ایران برگزار کرد که این اقدام خود نشانگر رشد فزاینده دانش و تحقیقات در کشورمان است.
در میان مراکز حامی رشد و ارتقای دانش در جامعه ایران ، ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی نقش راهبردی درقبال ترویج و گسترش علوم شناختی و علوم اعصاب برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها دراین حوزه و نیز کاهش هزینه های درمان و بی نیازساختن کشور از وابستگی ایفا می کند.
مدیر کارگروه ایمپلنت های مغزی بر این بارو است که با حمایت های ستاد علوم شناختی ، ایران در زمره 25 کشور برتر و فعال در حوزه ایمپلنت های مغزی قرار دارد و به اعتقاد مشاور ارشد ستاد علوم شناختی ،ایران جایگاه شانزدهم دانش هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده است.
ستاد علوم شناختی می کوشد با فراهم کردن فرصت ها و بسترهای لازم ، زمینه را برای آشنایی هرچه بیشتر نسل های جوان با حوزه های علم شناختی و علوم اعصاب در کشور فراهم آورد و آینده روشنی را برای گسترش رشته های علوم شناختی در جامعه رقم زند و نسل های جوان ، نخبگان ، محققان و دانش پژوهان قادر باشند با برخورداری از حمایت های این ستاد، راهکارهای مناسب و موثر برای اجرای پروژه های تحقیقاتی، پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها ارایه دهند، تا ازاین طریق جایگاه جامعه علمی ایران درنزد محافل تخصصی، درمانی وتحقیقاتی بین المللی همچنان درنقطه اوج وشکوفایی باقی ماند.
انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم