سهم آب‌های ایران در ذخایر غنی نفت و گاز چقدر است
آب‌های طلائی؛

سهم آب‌های ایران در ذخایر غنی نفت و گاز چقدر است


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 31135
مرزهاي طولاني آبي و ذخاير غني نفت و گاز ايران در بخش‌های فراساحلي و همچنين ذخاير عظيم هيدروكربني كه در درياي خزر و خلیج‌فارس وجود دارد، بخش فراساحل را به‌ویژه در دو دهه اخير از اهميت ويژه اي برخوردار كرده است.



مرزهاي طولاني آبي و ذخاير غني نفت و گاز ايران در بخش‌های فراساحلي و همچنين ذخاير عظيم هيدروكربني كه در درياي خزر و خلیج‌فارس وجود دارد، بخش فراساحل را به‌ویژه در دو دهه اخير از اهميت ويژه اي برخوردار كرده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توجه به اهميت بالاي منطقه خليج فارس با دارا بودن بيش از 48 درصد از ذخاير نفت جهان و بیش از 40 درصد از ذخاير گازي جهان انكارناپذير است، ايران حدوداً 18 درصد ذخاير گازي دنيا رادار است كه قسمت عمده آن در خليج فارس است همچنين سرمایه‌گذاری قابل‌توجه در منطقه، نقش صنعت فراساحل ايران را به‌عنوان دومين دارنده ذخاير نفت و گاز پررنگ‌تر كرده است، به‌طوری‌که حدود صدها سكوي دريايي در حوزه‌های نفتي و گازي خليج فارس متعلق به ايران است و حدود 500 هزار بشكه نفت از حوزه‌های نفتي خليج فارس در روز توسط ايران برداشت می‌شود.
به‌طورکلی صنايع فراساحل به صنايعي اطلاق می‌شود كه در دريا و دور از ساحل، جهت استفاده از منابع دريا، تحقيقات، برداشت‌های ميداني، انتقال مواد و انرژي، گردشگري، مسائل دفاعي و امنيتي و همچنين مسائل زیست‌محیطی ايجاد و مورد بهره‌برداری قرارميگيرند.
صنايع فراساحل در ايران عموماً به موضوعاتي ازجمله طراحي و ساخت انواع سكوهاي دريايي، لوله‌گذاری در دريا، سازه
هاي دريايي و ... محدودشده است.


جایگاه خلیج فارس ازنظر ذخاير نفت و گاز
از 1706/7 ميليارد بشكه ذخاير اثبات‌شده نفت جهان در سال 2016 حدود 813/5 ميليارد بشكه آن در خليج فارس قرار دارد كه 47/7 درصد كل ذخاير نفت جهان است.
از 186/6  تریلیون مترمکعب کل ذخایر گاز طبیعی جهان، 79/4 تریلیون مترمکعب آن در خاورمیانه قرار دارد. به‌عبارت‌دیگر 42/5   درصد از کل ذخایر گاز طبیعی متعلق به خاورمیانه است. ایران با داشتن 33/5 میلیارد بشکه حجم ذخایر گازی در خاورمیانه رتبه اول را دارد.


ذخایر اثبات‌شده نفت در مناطق مختلف جهان در 2016
میدان‌های نفتي خليج فارس را ازنظر ميزان ذخاير نفتي به میدان‌های غول‌پیکر نفتي كه حداقل در ابتدا 500ميليون بشكه نفت دارند و میدان‌های ابر غول‌پیکر نفتي كه در ابتدا حداقل 5 ميليارد بشكه نفت دارند، تقسيم می‌کنند. در اين ميان 9 ميدان از 10ميدان غول‌پیکر نفتي و 28 ميدان از 33 ميدان ابر غول‌پیکر نفتي در خليج فارس واقع‌شده‌اند.
میدان‌هایی مانند قوار 60 ميليارد بشكه، سيفانيه 35 ميليارد بشكه و یاهویت 12 ميليارد بشكه نفت دارند. نكته مهم‌تر اينكه هزينه استخراج از  میدان‌های خلیج فارس براي هر بشكه 1دلار است، درصورتی‌که اين رقم در آلاسكا 7 دلار و در فلوريدا 5/5 دلار است، در ميان كشورهاي خليج فارس بيشترين ذخاير نفتي متعلق به عربستان سعودي و پس‌ازآن ایران است.
بر اساس این گزارش ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش‌بنیان دریایی معاونت علمی، موضوع صنایع فراساحل به‌خصوص سهم آب‌های ایران را از ذخایر نفت و گاز را در آمارنامه دریایی ایران موردبررسی قرار داده است.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم