5 هزار و 225 تجهیز آزمایشگاهی در اختیار پژوهشگران حوزه زیست فناوری قرار گرفت
آموزش همراه با پژوهش زیربنای توسعه علمی کشور است. چون این کار منجر به افزایش بهرهوری در بخشهای گوناگون صنعتی و اقتصادی می شود. پژوهش، به عنوان یکی از اساسیترین نیازها برای پیشرفت همهجانبه کشورها مطرح است به طوری که قدرت و استقلال آنها را بر پژوهش و تولید علم استوار می دانند. بر همین اساس، تامین زیرساختهای پژوهشی مانند تجهیزات آزمایشگاهی از جمله ضرورتهای بنیادی در این زمینه است.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا با تامین تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی کاربردی در حوزههای مختلف فناورانه، گامی مثبت برای توسعه علمی کشور بردارد. از جمله این عرصهها، زیستفناوری است که با به اشتراک گذاشتن 5 هزار و 225 دستگاه آزمایشگاهی در مسیر توسعه قرار گرفته است.
تجهیزاتی که توسط مجموعههایی چون «آزمایشگاه شرکت سلول بافت آزما»، «آزمایشگاه آنالیز آنتی باکتریال پژوهشکده مهندسی بافت و پزشکی بازساختی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز»، «آزمایشگاه آنالیز دستگاهی و توکسیکوژنومیکس مرکز تحقیقات علوم دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تهران»، «آزمایشگاه آنزیم دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس»، «آزمایشگاه بیوتکنولوژی میکروبی و کشت سلول دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی»، «آزمایشگاه تحقیقات دارویی و ترکیبات هتروسیکل دانشکده شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران»، «آزمایشگاه تحقیقاتی زیست فناوری مولکولی دانشکده زیست شناسی پردیس علوم دانشگاه تهران» ارائه شده است.
این مجموعهها تجهیزات کاربردی خود را در اختیار پژوهشگران و فعالان این حوزه قرار دادهاند. دستگاههایی نظیر «کوره الکتریکی مافلی»، «چاپگر سه بعدی»، «کروماتوگراف مایع با کارایی بالا»، «پمپ خلاء بالا»، «هات پلیت و همزن مغناطیسی»، «پردازشگر فراصوت»، «میکروسکوپ معکوس فاز کنتراست»، «میز شبیهساز حرکت سه درجه آزادی»، «میکرو سانتریفیوژ یخچال دار» و غیره هم از جمله محصولات به اشتراک گذاشته شده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends