7 محصول باغی با استفاده از فناوری پایههای رویشی کشت بافتی توسعه مییابد
ارقام گلابی، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و بادام از جمله محصولات باغی هستند که برای این طرح مدنظر است تا با کمک فناوری پایههای رویشی کشت بافتی، شیوه نوینی از رشد و تکثیر را تجربه کنند. این کار به شکل آزمایشی در یک هزار هکتار مساحت باغ در حال اجرا است.
در این پروژه و طرح از ظرفیت بخشهای تحقیقاتی و دانشگاهی کشور بهره بردهاند تا سهم محصولات باغی از این فناوری بیشتر شود. زیرا آمارها نشان میدهد که در حال حاضر بیش از 70 میلیون نهال در کشور تولید می شود که کمتر از 5 درصد آنها نهال رویشی هستند. قرار است با استفاده از برنامه های ترویجی در میان مدت بیش از 50 درصد نهال های تولیدی با پایه های رویشی جایگزین شود. پیشبینی میشود که ظرفیت تولید و کشت بیش از 30 میلیون نهال با استفاده از روش های رویشی بهویژه کشت بافت در کشور وجود داشته باشد.
دانش فنی تکثیر انواع پایهها و درختان میوه توسط شرکت رویش پایدار البرز با اقتباس از کشورهای پیش رو الگو برداری و بومیسازی شده است. باغداران سنتی شناخت درستی از فناوریهای جدید حوزه کاشت، داشت و برداشت ندارند به همین دلیل سالیانه به دلیل عدم رعایت برخی نکات و بروز بیماری در نهالهای، بخشی از محصولات خود را از دست میدهند. به همین دلیل استفاده از فناوریهای نوین میتواند در کاهش این مشکلات موثر باشد.
ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از این شرکت حمایت کرده است تا این شرکت برای تامین زیرساختهای لازم تولید این مواد گیاهی اقدام کند.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends