بهره برداری از سامانه رباتیک جراحی ایرانی در دو شهر کشور اندونزی

بهره برداری از سامانه رباتیک جراحی ایرانی در دو شهر کشور اندونزی


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 91194
سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا که از سوی یکی از شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته شده است، اکنون با صادرات آن به کشور اندونزی، در دو شهر این کشور به بهره برداری رسیده است.

علیرضا میرباقری مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا درباره این فناوری داخلی که به اندونزی صادر شده اظهار کرد: به دنبال امضای تفاهم نامه همکاری مشترک ایران و اندونزی توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی، دو دستگاه از ربات جراح سینا را از شرکت سینا خریداری کردند و در سال های 2021 و 2022 در دو شهر کشور اندونزی به فاصله 500 کیلومتر نصب شد.

 

وی ادامه داد: طی این سال ها ما در هر شهر بیش از 60 جراح اندونزیایی را آموزش داده و از بین این جراحان آموزش دیده شده درهر شهر بیش از ۱۰ جراح را برای ادامه فرآیند مطالعات پری کلینیکال و کلینیکال انتخاب شدند.

 

مدیرعامل این شرکت فناور خاطرنشان کرد: در سال 2023 و روزهای اخیر که رییس جمهوری کشور ما به اندونزی سفر کرده است، استقبال شایسته ای انجام شد و رییس جمهوری هردو کشور از نتایج صادرات این فناوری، ابراز خرسندی کردند.

 

وی افزود: آنها از اجرای موفق جراحی رباتیک از راه دور به فاصله 500 کیلومتر در دو شهر اندونزی بسیار راضی وخرسند بودند و درادامه تاکید داشتند که این پروژه باید با قوت و همت بیشتری ادامه پیدا کند.

 

میرباقری درخصوص زمینه همکاری با اندونزی و صادرات فناوری تولید داخل اظهار کرد: به دنبال سفر وزیر بهداشت اندونزی به ایران در سال 2018 و بازدید از این سامانه ما فرصتی یافتیم تا بتوانیم این ربات را به آنها معرفی کنیم.

 

این فعال فناور بیان کرد: مقامات اندونزیایی با این ربات از نزدیک کار کرده و علاقه‌مند به خرید این فناوری شدند. آنها اعلام کردند که این سیستم می تواند رقیب خوبی برای محصول آمریکایی مشابه این ربات باشد .

 

وی ادامه داد: مقامات اندونزیایی با مزیت های نسبی این ربات آشنا شدند و اظهار کردند که این دستگاه طوری طراحی شده که می‌تواند با هزینه قابل قبولی برای کشورهای در حال توسعه قابل استفاده باشد .

 

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان صاعلام کرد: مسوولان کشور اندونزی براین باور بودند که قیمت اولیه این دستگاه و هزینه طراحی و ساخت آن برای هرعمل بسیار پایین تر ازعمل‌های جراحی روتین نیست.

 

میرباقری خاطرنشان کرد: به دنبال این بازدید و استفاده از این ربات وزیر وقت اندونزی این موضوع را پیگیری کرد تا چند تن از جراحان اندونزیایی به ایران سفر کرده و از نزدیک با این دستگاه آشنا شوند و پس از استفاده از این ربات این جراحان اعلام کردند که این دستگاه بسیار کاربردی و جایگزین مناسبی برای نمونه آمریکایی آن است.

 

وی ضمن ابراز خرسندی از موفقیت این پروژه در کشور اندونزی اظهار کرد:در رسانه های کشور اندونزی اعلام شد که مردم این کشور بسیار از بهره مندی این فناوری در کشور خود در حوزه جراحی خرسند هستند و امیدوارند که با همکاری مشترک با ایران در مسیر بومی سازی این فناوری گام بردارند و در آینده نیز این فناوری را برای کشور خود تولید کنند.

 

مدیر عامل این شرکت ضمن ابراز خرسندی از توسعه این فناوری در کشور اندونزی توسعه یافته است.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

# 26

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم