تولید غذاهای فراسودمند؛ 4 پروژه ملی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن به اجرا درمی‌آید

تولید غذاهای فراسودمند؛ 4 پروژه ملی برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن به اجرا درمی‌آید


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 82275
غذاهای عملگرا یا فراسودمند؛ علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز افراد موجب ارتقای سطح سلامت یا کاهش احتمال بروز بیماری می‌شود.

حمایت از تولید این غذاها به عنوان یکی از برنامه‌ها و پروژه‌های ملی در ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری تعریف شده است. غذاهایی که قرار است در کنار داشتن خواص تغذیهای پایه، در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای سخت و مزمن هم موثر باشند. پروژه‌هایی چون «تولید محصولات غذایی کم پروتئین مخصوص بیماران فنیل کتونوریا (PKU)»، «غذای ویژه سلامت محور و عملگرا(Functional) با نام دیافان ویژه بیماران دیالیزی»، «تولید جوانه گندم غنی شده با سلنومتیونین به منظور افزایش خاصیت» و «بازیافت ضایعات نان برای تولید نان لاکتیکی فراسودمند».

غذاهای عملگرا یا فراسودمند؛ غذاهایی شبیه غذاهای متعارف و معمول هستند اما زمانی که به‌عنوان بخشی از رژیم غذایی مصرف می‌شوند، مزایای فیزیولوژیک از خود نشان می‌دهند و علاوه بر خواص تغذیه‌ای پایه، در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های سخت و مزمن هم موثر هستند.

محصولاتی که به‌صورت بالقوه دارای خواص مفید و کمک‌کننده هستند، مثل غذاهای اصلاح شده یا ترکیبات غذایی مفید که در محتوای آنها علاوه بر خواص تغذیه‌ای سنتی؛ مزایای سلامتی بخش نیز وجود دارد هم جزء غذاهای عملگرا به شمار می‌آیند.

اجرای این پروژه‌ها طی 5 سال آینده می تواند به ایجاد اشتغال پایدار و تزریق ارزش افزوده قابل توجهی به کشور منجر شود.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

#23

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
دانش‌بنیان | داروی ایران‌ساخت به یاری بیماران قلبی و عروقی آمد
دانش‌بنیان | داروی ایران‌ساخت به یاری بیماران قلبی و عروقی آمد
00/07/25 - 10:14
 ارتقای سلامت جامعه ایرانی با انجام پژوهشی علمی
ارتقای سلامت جامعه ایرانی با انجام پژوهشی علمی
97/08/27 - 14:03
 سلول‌های‌بنیادی روزنه امید بیماری‌های بدون درمان است
سلول‌های‌بنیادی روزنه امید بیماری‌های بدون درمان است
97/08/19 - 11:08
بیشتر بخوانیم