چهره ماندگار مهندسی برق:
جایزه مصطفی(ص) زمینه حرکت آغازین علمی در جهان اسلام است
چهره ماندگار مهندسی برق کشورسال 89، در خصوص نقش جایزه مصطفی(ص) گفت: جایزه مصطفی(ص) زمینه ای برای حرکت آغازین علمی، در جهان اسلام است تا دانشمندان مسلمان و افرادی که در زمینه علمی فعالیت می کنند را به جوامع و جوانان اسلام معرفی کندکه این حرکت مبارک و مهمی در جهان محسوب می شود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکترجواد صالحی، عضو هیئت علمی دانشگاه شریف بیان کرد: هدف از جایزه مصطفی(ص) جایگزین جایزه نوبل شدن نیست، جایزه نوبل به دلیل استثمار طولانی بسیار ارزشمند شده، اما جایزه مصطفی(ص) در حقیقت به دانشمندانی در جهان اسلام داده می شود. ممکن است عده ای ادعا کنند که این جایزه علمی، جایزه ای همچون نوبل نیست ولی می توان گفت:جایزه مصطفی(ص) آغازی برای یافتن و نشان دادن دانشمندان جهان اسلام است که می تواند باعث برداشتن حرکت ها و قدم های بعدی نسل آینده شود.
وی ادامه داد: در واقع اگر نسل های بعد متوجه چنین جایزه ای شوند و به عنوان جایزه معتبر جهانی در جهان اسلام مطرح شود، باعث ایجاد انگیزه در جوانان در حوزه علمی می تواند زمینه ساز فعالیت ها و پژوهش هایی باشد که در خور عرصه های علمی و مرزهای اسلامی است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شریف بیان کرد:جایزه مصطفی(ص) تنها یک جایزه علمی نیست بلکه یک فرآیند عظیم علمی و پژوهشی است که از راه تشویق جوانان آن ها را معرفی می کند و یکی از اهداف این جایزه معرفی دانشمندان دنیای اسلام است، هدف مهم تر این جایزه فرایندی است که باعث قدم برداشتن جوانان علمی و پایه گذاری در تمدن اسلام،ایران و جهان اسلام است و در واقع به صراحت می توان گفت در آینده این جایزه یکی از پایه های اصلی و مهم علم است.
صالح با اشاره به اینکه ،در جهان اسلام و فرهنگ اسلامی به علم بسیار ارزش داده شده است اما در چند قرن اخیر این موضوع کمی ضعیف تر بوده بیان کرد: در ارتباط با آموزش عالی ،علم وپژوهش فعالیت های خوبی تاکنون انجام شده است وکشور ما توانسته در طی ۱۵سال اخیر در زمینه پژوهش منطقه ای،رتبه اول را به خود اختصاص دهد اما در واقع فقط محدود به منطقه نیست و دانشمندان در سطح جهان مطرح هستند و با وجود این مهم مسیرعلمی که در سطح کشور جریان دارد. ما را در آینده ای نزدیک به نقطه ای درسطح جهان خواهد رساند.
دارنده رتبه اول بیستمین دوره جشنواره بینالمللی خوارزمی در ادامه افزود: با وجود این جایزه و پیشرفت ها در فرهنگ و قوانین جامعه نوعی بیداری علمی ایجاد خواهد شد که این بیداری علمی می تواند در تک تک افراد رخنه کند و تفکر ها را براساس علم-مذهب جهت دهد و پیوندی بین علم و مذهب برقرار می شود و این مسیر در جامعه رنگ و بوی تازه و جدیدی خواهد گرفت و ما موفقیت های بیشتری را با این روند کسب خواهیم کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه شریف در پایان تصریح کرد: جایزه مصطفی(ص) افتخاری است برای محققین و پژوهشگران جهان اسلام تا بتواند شخصیت های مهم اسلام را شناسایی و به جهان اسلام معرفی کنند تا جوانان تازه ورود به عرصه علم بدانند که مورد حمایت قرار خواهند گرفت واین مهم را نیز باید بدانیم که ما در جهان اسلامی نیاز به سرمایه گذاری خوبی داریم تا به جایگاه برتر علم و فناوری برسیم.
براساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، دکتر سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاستگذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاستگذاری این جایزه است.
از اعضای بینالمللی شورای سیاستگذاری میتوان به بانک توسعه اسلامی،آکادمی علوم جهان اسلام، دانشگاه کراچی و دانشگاه مالایا اشاره کرد و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزرای علوم و تحقیقات و فناوری، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، امورخارجه، روسای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، فرهنگستان علوم، فرهنگستان علوم پزشکی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، جامعه المصطفی العالمیه نهادهای عالیرتبه و موسسات علمی ایرانی عضو شورا هستند.
این رویداد علمی، که با استقبال دانشگاه ها، موسسات و مراکز علمی و فناوری مواجه شده است، 4 دي ماه طی مراسمی در تهران برگزیدگان خود را خواهد شناخت و تا 8 دی ماه با برگزاری برنامه های مختلف، ادامه خواهد داشت.
پایان پیام/29
Send to friends