دهقانی: افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد دانش‌بنیان
دومین بخش نشست رسانه‌ای معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان؛

دهقانی: افزایش سهم تعاونی‌ها از اقتصاد دانش‌بنیان


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 90892
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با حضور در جمع اصحاب رسانه، به پرسش‌های آنان در حوزه فعالیت‌ها و دستاوردها، برنامه‌ها، چشم‌انداز پیش رو پاسخ گفت.

توسعه مدل‌های سرمایه‌گذاری جمعی با نقش آفرینی مردم

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به حمایت از شکل‌گیری و اجرای مدل‌های نوین و نوآورانه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان، به ویژه با همراهی و نقش آفرینی مردم، عنوان کرد: با توجه به دستاوردهای ارزشمند و اثرگذار شرکت‌های دانش‌بنیان فرهنگ، توانمندی و کارایی این شرکت‌ها به خوبی برای مردم نمایان است. به دنبال افزایش نقش آفرینی مردم در توسعه این شرکت‌ها به کمک مدل‌هایی با منافع دوجانبه برای مردم و شرکت‌ها هستیم؛ بر همین اساس، زمینه را برای اجرای الگوهایی چون سرمایه‌گذاری جمعی مردمی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری فناوری با استفاده از سرمایه‌های خرد و کلان مردم فراهم کرده‌ایم، این الگو به ویژه برای توسعه حوزه‌هایی که مردم می‌توانند از سرمایه‌گذاری در آن‌ها سود ببرند و اتفاقاً مزیت سرزمینی کشورمان نیز هست، مانند بهره‌برداری از گلخانه‌ها و توسعه امنیت غذا راهگشا خواهد بود.

وی با اشاره به همراه کردن بخش‌های بزرگ دولتی در قالب توافق‌نامه‌ها و قراردادهای همکاری برای سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها و ایجاد صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: این قراردادها با حوزه‌های بزرگ از جمله صنعت نفت، پتروشیمی و معدن امضا شده است و به طور مثال، تا هفته آینده یک صندوق بزرگ معدنی با مشارکت فعالان بزرگ این حوزه شکل می‌گیرد. محصولاتی که این صندوق حمایت می‌کند به تایید شورای راهبری فناوری‌ها می‌رسد و ظرفیت برای برندسازی ایجاد خواهد شد.

دهقانی با اشاره به ایجاد ظرفیت جذب سرمایه‌گذاری خارجی گفت: معتقدم سرمایه‌گذاری خارجی یکی از الزامات توسعه اقتصاد به شمار می‌رود و نیازمندیم که سازوکارهای مشخصی را برای توسعه این اقتصاد دانش‌بنیان داشته باشیم. با تلاش مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری، زمینه برای تعامل با چند کشور بزرگ دنیا ایجاد شده است که امیدواریم با تحقق این روند، توسعه سرمایه‌گذاری بین‌المللی روی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز رونق بگیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به دخیل کردن بانک‌ها و ساختارهای سرمایه‌گذاری عمومی در حوزه دانش‌بنیان گفت: به دنبال شکل‌گیری یک مدل و نظام سرمایه‌گذاری متناسب با ماهیت و توانمندی بانک‌ها، موسسات مالی و صندوق‌های اعتباری هستیم تا شرکت‌های دانش‌بنیان، منطبق بر مبنای فناوری و دارایی‌های فکری، ارزیابی و به آن‌ها تسهیلات اعطا شود. همچنین حجم و توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان را در ارائه تضامین و وثیقه‌گذاری افزایش دهیم.

دهقانی، با اشاره به هدفمند کردن حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در 5 اولویت راهبردی عنوان کرد: این حوزه‌ها شامل حمایت از ایده‌ها و تولید اندیشه بر بستر اندیشکده‌ها، حمایت از تولید دانش و فناوری در دانشگاه‌ها، حمایت از تولید و توسعه فناوری در شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت از توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در بنگاه‌های بزرگ و حمایت از توسعه کارآفرینی در مراکز رشد و نوآوری، بودجه و حمایت های راهبردی تعیین شده است‌.

 

 

حمایت از تولیدات دانش‌بنیان در قانون جهش تولید دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با بیان این‌که بند «پ» از  ماده ۱۰ «قانون جهش تولید دانش‌بنیان» که آیین نامه آن توسط رییس محترم جمهور ابلاغ شد، زمینه را برای عدم رقابت بخش دولتی با حوزه دانش‌بنیان فراهم می‌آورد، عنوان کرد: بر اساس این بند از قانون، اقدامات وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی نباید موجبات رقابت با شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان، واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری را فراهم آورد. تشخیص مصداق رقابت با شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری است.

دهقانی ادامه داد: البته قطعا سرمایه‌گذاری بخش دولتی در بخش دانش‌بنیان‌ها، ضروری است، چراکه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به تنهایی برای رونق این حوزه، کافی نخواهد بود. باید بخش دولتی در این عرصه نقش آفرینی کند به ویژه در بخش‌هایی که هنوز بخش خصوصی آمادگی لازم و تمایلی برای سرمایه گذاری ندارد.

 

استفاده از ظرفیت تعاونی‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، با اشاره به ظرفیت استفاده از تعاونی‌ها برای کمک به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در اقتصاد دانش‌بنیان گفت: بازار سرمایه جذابیت ها و البته محدودیت‌هایی دارد که شاید برخی از شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران، ترجیح دهند حوزه‌های دیگری را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند. در کشور ظرفیتی تحت عنوان تعاونی‌ها داریم که بعد سوم اقتصاد کشور به شمار می‌رود. یکی از برنامه‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، حمایت از تعاونی‌های دانش‌بنیان است و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، شاهد شکل‌گیری حداقل ۵۰۰ تعاونی دانش‌بنیان باشیم. اگر از این ظرفیت بالقوه، برای جذب سرمایه‌های مردمی به حوزه اقتصاد دانش‌بنیان استفاده شود، قطعا شاهد رشد و رونق شرکت‌های دانشبنیان توانمند و اثرگذار خواهیم بود.

دهقانی، مشکل بهره‌وری را یکی از چالش‌های قابل حل کشور به ویژه در صنایع و قابل حل به دست شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و گفت: مشکل کشور ما هیچ‌گاه میزان تولید نبوده است و کشور به میزان کافی از توانمندی در تولید، منابع، زیرساخت، انرژی و نیروی انسانی برخوردار است، اما مشکل عمده کشور ضعف در بهره‌وری است. هنگامی‌که بهره‌وری منابع آبی ۴۰ درصد و شدت مصرف انرژی بعضا سه برابر برخی از کشورهای توسعه یافته باشد، به هر میزان هم که در تولید مشارکت کنیم، در رقابت شتابان با سایر اقتصادها راه به جایی نخواهیم برد. بنابراین باید افزایش بهره‌وری را مورد توجه قرار دهیم. بهره‌وری دارای دو بال است که نخستین بال آن فرهنگی و بال دیگر آن ضرورت نفوذ فناوری و نوآوری دانش‌بنیان‌ها در صنایع است. باید اجازه دهیم دانش‌بنیان‌ها در پیوند با صنایع کشور، راهکارهای افزایش بهره‌وری را رقم بزنند.

 

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

24#

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
دهقانی: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با ایجاد بستر همراهی مردم
دهقانی: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با ایجاد بستر همراهی مردم
02/02/17 - 10:55
دهقانی فیروزآبادی: محیط زیست سالم و پایدار را شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور محقق می‌کنند/ اولویت و تمرکز اصلی باید بر رفع چالش‌های زیست‌محیطی به کمک نوآوری باشد
دهقانی فیروزآبادی: محیط زیست سالم و پایدار را شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور محقق می‌کنند/ اولویت و تمرکز اصلی باید بر رفع چالش‌های زیست‌محیطی به کمک نوآوری باشد
01/09/02 - 17:40
صف اول| بخش نخست| دهقانی فیروزآبادی: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی را افزایش خواهیم داد/ قانون جهش تولید دانش‌بنیان فرصت بکری برای رونق اقتصادی کشور است
صف اول| بخش نخست| دهقانی فیروزآبادی: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی را افزایش خواهیم داد/ قانون جهش تولید دانش‌بنیان فرصت بکری برای رونق اقتصادی کشور است
01/09/02 - 10:24
بیشتر بخوانیم