دبیر ستاد توسعه زیستفناوری:
صنعت شیلات میتواند تامینکننده امنیت غذایی کشور باشد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، جلسه نشست هم اندیشی اولویت های توسعه فناوری در صنعت شیلات به همت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، صبح امروز، 25 مرداد ماه، در محل معاونت علمی و فناوری برگزار شد. روند کار اولویت های توسعه R&D در صنعت شیلات، برنامههای حمایتی ستاد توسعه زیست فناوری در صنعت شیلات و نحوه اولویتبندی نیازها و چالشها از محورهای اصلی این نشست بودند.
در این نشست که با هدف توسعه فناوری در صنعت شیلات برگزار شد، محمدحسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، محمد پورکاظمی، رئیس کارگروه شیلات ستاد توسعه زیست فناوری، علیاکبر خدایی، دبیر اتحادیه تولید تجارت و آبزیان، حمیدرضا مجتبوی، دبیر کل اندیشکده توسعه پایدار آبزیان، مصطفی شریف روحانی، قائم مقام کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار آبزیان، حسین عبدالحی، دانشیار موسسه علوم تحقیقات شیلات ایران و رضا عسکری، مدیر عامل شرکت دانش بنیان راهبردهای ارزش آفرین یاس حضور داشتند.
متالهی با اشاره به اهمیت شیلات از نظر غذایی، گفت: تولید پروتئین با کمترین رد پای اکولوژیک، در صنعت شیلات مقدور است. در حال حاضر برنامهریزیهای جهانی هم در همین راستا است.
وی در ادامه با بیان این موضوع که امنیت غذایی همواره یکی از دغدغههای سطح بالای حاکمیت در کشور بوده است، گفت: صنعت شیلات میتواند تا حد خوبی تامین کننده این امنیت باشد. با توجه به ظرفیت دریایی کشور، ما باید بیش از این به مساله پرورش آبزی و تولید پروتئین از این طریق بپردازیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، با اشاره به نقش معاونت علمی در صنعت شیلات، گفت: تعدد بازیگران در این جا همراه با تقسیم کار است. در جایی که نگاه ما به توسعه بازار و افزایش تولید است، ستادهای توسعه اقتصاد دانشبنیان ورود میکنند. زمانی که مبنای تعاملات، توسعه فناوری است، ستاد زیست فناوری پیگیری خواهد کرد. البته که این مسائل در هم گره خوردهاند. بهتر است که ما کمیتههای مشترکی داشته باشیم؛ در این حالت یک بازیگر بیرونی، با ساختار معاونت، مواجهه واحدی خواهد داشت و سردرگم نمیشود.
متالهی با اشاره به بیوفلاک به عنوان روشی نوین برای پرورش آبزیان، گفت: ما در ستاد زیست فناوری به بیوفلاک اعتقاد جدی داریم. به طور خاص در بحث تولید میگو ما نیازمند استفاده از این روش هستیم. در زمینه تولید تیلاپیا ما تجربه موفق استفاده از این روش را داریم و الان نیازمند این موفقیت در تولید میگو هستیم. این روش میتواند چالش خوراک راه حل کند، طعم و کیفیت را افزایش دهد و در ادامه کاهش مصرف آب را به دنبال خواهد داشت.» وی در ادامه با تاکید بر این که باید نفوذ فناوری در صنعت بیشتر شود، گفت:«ما باید عوامل تسهیل کننده را شناسایی کنیم و چالشهایی را که مانع از استفاده فناوری در صنعت میشوند از بین ببریم.
دیگر حاضران نشست نیز به نکاتی مانند اهمیت اصلاح نزاد، لزوم زنجیره سازی، اقتصادی و رقابتی بودن تولیدات، ترویج پروتئین دریایی در سبد غذایی مردم و لزوم نقشه راه زیست فناوری دریا اشاره کردند.
#14
Send to friends