ابراهیمی در اختتامیه دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان:
صیانت و بهرهبرداری از منابع آب، خاک و محیطزیست باید به منافع و فرهنگ عمومی گره زده شود
دبیر دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان گفت: برای حفاظت از منابع ارزنده آبی، خاکی و زیستمحیطی باید منافع این حوزهها با رفع نیازهای مردم و حل مشکلات جامعه پیوند بخورد؛ که این کار با رونق کسب و کارهای دانشبنیان و استارتاپی مبتنی بر فناوریهای جدید و نوآوری نیروی انسانی جوان، شدنی است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان عصر امروز آیین پایانی خود را با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و عیسی کلانتری رییس سازمان محیط زیست در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را برگزار کرد.
در این آیین، نادرقلی ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی و محیط زیست با اشاره به ضرورت مردمی کردن فرهنگ صیانت از منابع آبی و خاکی برای حفظ نسل های آینده گفت: باید فرهنگ مدیریت منابع آب، خاک و محیط زیست را مردمی کنیم. اگر منافع این حوزه را با منافع مردمی گره بزنیم و خروجی های این حوزه را به حل نیازها و چالش های جامعه پیوند دهیم، قطعا استمرار تولید و استفاده نسل های آینده از این منابع را شاهد خواهیم بود.
دبیر ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ادامه داد: همراه کردن جامعه با دغدغه ها و مسایل محیط زیست و ایجاد اراده عمومی در این حوزه، ضامن حفظ این منابع در کنار استمرار استفاده از این منابع ارزشمند است.
ابراهیمی، بلوغ یافتن فناوری های جدید را که به رونق کسب و کارهای دانش بنیان کمک می کند فرصتی برای بهره مندی هرچه بهتر از ظرفیت های بومی آب، خاک و محیط زیست دانست و گفت: با توجه به توانمندی هایی که کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپ ها به مدد فناوری های نوظهور به آن دست یافته است، می توانیم امیدوار باشیم که میراثدارخوبی برای منابع کشور هستیم.
وی با بیان اینکه راهکار کلیدی در حل مشکلات منابع، بهرهمندی صحیح از ظرفیتهای فناورانه است، اظهار کرد: باید نیازهای جامعه تأمین شود؛ ضمن آنکه صنایع به فعالیتشان ادامه میدهند. اما باید بدانیم با چه روشی و به چه قیمتی این کار صورت میگیرد.
وی با تأکید بر ضرورت مدیریت صحیح خاطرنشان کرد: ما میتوانیم استمرار در تولید و حرکت چرخ صنایع را شاهد باشیم؛ مشروط بر اینکه مسایل با فناوریهای نوین گره بخورد و امکان موفقیت، با کمک استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان وجود دارد.
دبیر دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان، به استقبال بیش از 107 شرکت دانشبنیان و فناور از این جشنواره اشاره کرد و افزود: در این نمایشگاه به دلیل استقبال گسترده شرکتها و علیرغم محدودیت فضا، 47 شرکت دستاوردهای خود را ارائه کردند. همچنین کارگاههای آموزشی و نشستهای بررسی مشکلات این کسب و کارها در روزهای جشنواره و نمایشگاه برگزار شد.
به گفته ابراهیمی، استقبال ایدهپردازها از این دوره جشنواره مطلوب بود و 207 ایدهپرداز، طرحهای خود را در حوزههای محور جشنواره ارائه دادند؛ که از میان این طرحها 47 ایده به مرحله نیمهنهایی رسیدند و 17 ایدهپرداز برتر در نهایت ضمن دریافت جوایز خود، برای ورود به حوزه تجاریسازی و تبدیل ایده به کسب و کار حمایت میشوند.
امضای یک تفاهمنامه راهبردی در حوزههای آب، خاک و محیط زیست
در آئین اختتامیه دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان، با حضور ستاری و کلانتری، تفاهمنامه ای با موضوع «طرح الگویی پرورش ماهی در قفس» میان معاونت علمی و وسازمان شیلات ایران منعقد شد.
هدف از انجام این تفاهم نامه، گسترش صنعت پرورش ماهی در قفس و بهره گیری از ظرفیت ها، تجربه و امکانات داخلی و خارجی و همچنین تعاونی های صیادی برای اشتغالزایی و ایجاد پدافند غیرعامل است.
تقدیر از ایدههای برتر
در پایان این مراسم با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست و دبیر دومین جشنواره ملی و نمایشگاه ایده، استارتاپ و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان، از ایدههای برگزیده راهیافته به مرحله نهایی جشنواره تقدیر شد.
ایده تولید پمپهای فشار قوی صنعتی عمودی، بازیافت تمام نخالههای ساختمانی، حمل و تصفیه آبهای آلوده، هیدروژل سوپر جاذب، صرفهجویی در مصرف آب ساختمانی با استفاده از لولههای برگشتی، ساختمان اولین بردار رسوب معلق، نی تصفیه آب به کمک جاذبهای زیستی، کیسه جاذب، سیستم هوشمند سنجش سلامت شبکه آب، پویشگر تخصیص بهینه آب، تثبیت کانالهای ریزگرد، آبشیرین کن اسمزی، حذف و جذب متیلن، باکتریهای پولساز و تصفیه فاضلاب روشویی و ظرفشویی در این دوره از جشنواره انتخاب شدند.
در میان برگزیدهها، ایدهپردازانی از بخش دانشآموزی نیز حضور داشتند.
براساس این گزارش، دومین جشنواره ملی و نمایشگاه فناوری های آب، خاک و محیط زیست با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ١٢ آذر ماه در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی آغاز شد و امروز ١٤ آذرماه به کار خود پایان داد.
پایان پیام/24
Send to friends