همکاری دانشگاه فردوسی برای حل چالش‌های اجتماعی با دانش‌بنیان‌ها
تحول در سازمان بهزیستی با «داده‌کاوی»:

همکاری دانشگاه فردوسی برای حل چالش‌های اجتماعی با دانش‌بنیان‌ها


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 101526
سازمان بهزیستی کشور با انبوهی از داده‌های آماری غنی مواجه است؛ با این حال، در زمینه تحلیل و تفسیر این داده‌ها با کمبود روبروست؛ در همین راستای قصد دارد با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و تکیه بر شرکت‌های دانش‌بنیان و با استفاده از “داده‌کاوی” به تحلیل دقیق‌تر اطلاعات و حل چالش‌های اجتماعی بپردازد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، سازمان بهزیستی کشور با هدف تحول و بهبود ارائه خدمات به جامعه هدف، گام‌های استواری در مسیر هوشمندسازی برداشته است. سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، در دیدار با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، ضمن ابراز نگرانی از چالش‌های موجود در تعدد سامانه‌ها و تحلیل داده‌ها، بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و توانمندی‌های دانشگاهی تاکید کرد.

حسینی با اشاره به وجود حدود 30 هزار موسسه و مرکز تحت نظارت سازمان و 150 سامانه مختلف، بیان کرد: در داده های آماری خط 123 اورژانس اجتماعی، خط مشاوره آنلاین 1480 ، سامانه جدید رصد آسیب های اجتماعی و دیگر سامانه هایی از این دست که با توجه به عدم یا سخت بودن به روزرسانی آنها برای تحلیل های واقعی و عملی با خطا و مشکلات فراوانی روبرو هستیم.

وی ادامه داد: در پیمایش ملی جدید در کل کشور، 276 هزار خانوار را شناسایی کرده ایم که متأسفانه هیچ گونه تحلیل تخصصی در این خصوص وجود ندارد و در واقع با حجم انبوهی از داده های آماری مواجه هستیم. داده های فراوان داریم ولی "داده کاوی" نشده است

وی ضمن بازدید از سامانه رصدخانه هوشمند دانشگاه فردوسی، اظهار داشت: سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان علم‌محور توأم با عمل، در تلاش است تا با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه، به سمت هوشمندسازی پیش رفته و مشکلاتی نظیر تعدد سامانه‌ها، تحلیل آنلاین داده‌ها و ایجاد اشتغال پایدار برای جامعه هدف را حل کند.

عبدالرضا جوان جعفری، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، نیز در این دیدار،  ضمن اعلام آمادگی کامل دانشگاه برای همکاری، از نقش کلیدی «رصدخانه هوشمند» به عنوان یک برند دانشگاهی در این همکاری سخن گفت.

وی با تأکید بر پتانسیل بالای دانشگاه در حوزه‌های دانش‌بنیان، اظهار داشت: دانشگاه فردوسی با بهره‌گیری از نخبگان و توانمندی‌های علمی خود، آماده است تا بر اساس برنامه‌های دانش‌بنیان، به سازمان بهزیستی در حل چالش‌های موجود کمک کند.

جوان جعفری، با اشاره به نقش محوری رصدخانه هوشمند در این همکاری، افزود: سامانه رصدخانه هوشمند با نگرشی نوآورانه و با هدف افزودن چابکی به هوش موجود، قادر است مشکلات و چالش‌های سازمان را به حداقل رسانده و فرآیندها را بهبود بخشد. سازمان‌ها در حال حرکت آرام به سمت روش‌شناسی و توسعه چابک و نوآوری هستند و رصدخانه هوشمند در این مسیر نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

رئیس دانشگاه فردوسی همچنین به اهمیت گردش صحیح داده‌ها در فرآیندهای سازمانی اشاره کرد و گفت: در فرآیند گردش داده از تولید، صحت‌سنجی، پایش و تحلیل معاونت‌های تخصصی تا رصد و انتشار در رصدخانه، می‌توان پیشخوان سازمان بهزیستی را با هدف اصلی رضایتمندی مراجعین به مرحله اجرا درآورد.

وی همچنین از ایجاد مزرعه هزار پنلی خورشیدی در دانشگاه خبر داد و اعلام کرد که این طرح می‌تواند برای 1000 نفر از جامعه هدف سازمان بهزیستی اشتغال ایجاد کند.

حسینی درپایان با استقبال از این همکاری، ضمن ابراز تشکر از همراهی دانشگاه فردوسی، گفت: داشبوردها و سامانه‌های سازمان بهزیستی با سرعت هرچه بیشتر مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته و با امضای یک تفاهم‌نامه دوجانبه در اسرع وقت، فرآیند هوشمندسازی و یکپارچه‌سازی کلید خواهد خورد.

#20

استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها و نخبگان در رفع چالش‌های حوزه حمل‌ونقل
استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها و نخبگان در رفع چالش‌های حوزه حمل‌ونقل
02/02/23 - 10:58
دانشگاهیان در رفع چالش‌های حوزه آب و محیط‌زیست نقش‌آفرینی می‌کنند
دانشگاهیان در رفع چالش‌های حوزه آب و محیط‌زیست نقش‌آفرینی می‌کنند
01/11/05 - 10:23
چالش‌های مهندسی خوردگی در فن بازاری تخصصی حل می‌شود
چالش‌های مهندسی خوردگی در فن بازاری تخصصی حل می‌شود
97/11/03 - 13:15
بیشتر بخوانیم