system
کشاورزی دیجیتال رونق زندگی مردم را به دنبال دارد
کشاورزی دیجیتال رونق زندگی مردم را به دنبال دارد

کشاورزی دیجیتال رونق زندگی مردم را به دنبال دارد


زمان مطالعه : 7 دقیقه
کد خبر : 44021
صنعت کشاورزی یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین صنایع کشور است که تولید مواد غذایی و تامین نیازمندی های روزانه مردم را در مجموعه فعالیت های خود دارد، بر همین اساس ورود به روش کشاورزی دیجیتال و به کارگیری فناوری ها و روش های نوین علمی به ارتقای این صنعت و بهبود وضعیت روزمره مردم کمک می کند .

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، کشاورزان زحمتکشانی که دسترنج آنها منجر به تولید مواد غذایی از جمله غلات ، میوه ، سبزیجات ، صیفی جات و مواردی از این قبیل می شود و دراین راه سختی های بسیاری را طاقت می آورند تا علاوه بر رزق و روزی خود، نیازهای روزمره مردم را تامین کنند .

در این میان تجربه استفاده از فناوری های روز و راهکارهای نوین علمی نشان داده که بهره مندی از این فناوری ها روند فعالیت هر تولیدی را تسهیل و افزایش سرعت و دقت را به همراه دارد .

 این صنعت با به کارگیری فناوری‌های به روز و تغییر روش های جدید ، حوزه تولید محصولات غذایی را دگرگون می کند و وضعیت معیشتی مصرف کنندگان و کشاورزان را تحت تاثیر خود قرار می دهد .  البته صنعت کشاورزی با توجه به اهمیت  فعالیت خود با موانعی مواجه است که فرآیند تولید و گردش کار آن را دچار مشکل می کند، اما در این میان به کارگیری فناوری ها راهگشا بوده و  ارتقای این صنعت را در پی دارد .

استفاده از روش های نوین علمی به فعال شدن پتانسیل ها و ظرفیت های موجود در صنعت کشاورزی کمک می کند و روند زندگی کشاورزان ،فروشندگان و مصرف کنندگان این حوزه را رونق می بخشد. 

 

استفاده از فناوری های دیجیتال و کشاورزی دقیق در جهت تولید پایدار

فناوری‌های دیجیتال مزایای مختلفی از جمله کمک به کشاورزان برای تولید غذا به روشی راحت‌تر، آنالیز الگوهای آب‌وهوا و تنوع زیستی، استفاده از حسگرها برای حیوانات، ابزارهای بررسی دقیق وضعیت خاک و گیاهان، هواپیماهای بدون سرنشین برای از بین بردن علف‌های هرز، کاهش نیاز به سموم و مواد شیمیایی مضر و اینترنت اشیاء که همگی بخش‌های زنجیره ارزش را به هم متصل می‌کنند را در برمی گیرد .

در کشاورزی دیجیتال فناوری‌های جدید قابلیت ردیابی مواد غذایی از مزرعه تا سفره را فراهم می‌کنندو کشاورزان می‌توانند بر اساس نیازهای روزافزون مشتریان، محصولات غذایی را سفارشی‌تر و خاص‌تر تولید کنند. علاوه بر این، فناوری‌های دیجیتال می‌توانند بر کارآمد کردن و متناسب‌سازی طرح‌هایی که سیاست پژوهان تهیه می‌کنند نیز تاثیرگذار باشند .

«کشاورزی دقیق» یا (Precision Agriculture) به کانون توجهات بسیاری از نوآوری‌ها در بخش کشاورزی پایدار تبدیل شده است. تولید بیشتر با منابع کمتر به روش کارآمدتر. به عبارت ساده تر، «کشاورزی دقیق» به معنی استفاده از فناوری‌هایی مانند سیستم‌های ماهواره‌ای برای افزایش کارایی تولید است (برای مثال از طریق نظارت و کنترل محصول و ارائه اطلاعات در مورد چگونگی پرورش محصول برای افزایش عملکرد و کیفیت آن). نظارت و تجزیه‌وتحلیل داده‌های کشاورزی به‌وسیله سیستم‌های حسگر می‌تواند در مدیریت آبیاری برای محصولاتی که آب زیادی مصرفی می‌کنند استفاده شود. با بهره‌گیری از این فناوری‌های اشاره‌شده، کشاورزی پایدار تحقق می‌یابد.

 

کشاورزی دیجیتال و تحول در کشاورزی اروپا و جهان

برای بازشدن توان بالقوه کامل کشاورزی دیجیتال، اتحادیه اروپا نیاز به ایجاد محیط قانونی مناسب و انگیزه های سیاستی مناسب دارد. 

ترویج کشاورزی دیجیتال  با تکیه بر مذاکره در حال پیشرفت درباره طراحی آینده کپ، گام مثبتی در ایجاد نقش برجسته کشاورزی دیجیتال در روند اصلاحات در حال انجام است و با سرمایه اتحادیه اروپا از کشاورزانی که از فرآیند دیجیتالی شدن استفاده کرده اند حمایت می شود و به علاوه کسانی که این کار را انجام نداده اند تشویق می کنند تا به این سمت بروند .همچنین، اصلاحات کپ شامل حمایت های مهم تر در ابعاد آموزشی، از جمله فراگیری مهارت های دیجیتالی است.

 

جذب سرمایه گذار از سراسر دنیا برای استارتاپ های کشاورزی اروپا

اتحادیه اروپا  به منظور افزایش اشتغال و متصل کردن سرمایه گذاران به صاحبان ایده‌های نوآورانه بخش کشاورزی، اقدام به راه‌اندازی درگاهی الکترونیکی به نام «پرتال سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا» کرده است. از ژوئن ۲۰۱۷، صاحبان پروژه‌های کشاورزی و توسعه روستایی این فرصت را پیدا کرده‌اند که برای اجرا کردن پروژه‌های خود به‌واسطه «پرتال سرمایه‌گذاری اتحادیه اروپا» (European Investment Project Portal) از حمایت‌های مالی سرمایه‌گذاران سراسر دنیا بهره ببرند. این پرتال پروژه‌هایی با هزینه کل حداقل یک‌ میلیون یورو با هدف ایجاد پویایی و افزایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری را می‌پذیرد.

در حال حاضر ۱۱ پروژه درزمینه کشاورزی و توسعه روستایی به دنبال جذب سرمایه‌گذاری در این پلتفرم موجود هستند. پروژه‌هایی از قبیل تولید نوآورانه کود (An Innovative Fertilizer) در مجارستان، تولید غلات ارگانیک، همچنین نرم‌افزاری برای تسهیل کسب‌وکارهای بخش میوه و سبزیجات در رومانی (App to Ease Business)  تولید شده است .

تا به امروز انواع پروژه‌ها از سراسر اتحادیه اروپا و با اندازه‌های مختلف و نوع سرمایه‌گذاری متفاوت در این پرتال ثبت شده است. پروژه‌هایی که می‌خواهند برای جذب سرمایه‌گذار تبلیغات انجام دهند، باید دارای معیارهایی از جمله حداقل هزینه کل موردنیاز یک‌میلیون یورو باشد، حداقل ذیل یکی از ۲۵ بخش تعیین شده که دارای بیشترین ارزش‌افزوده اقتصادی هستند باشد وشرکت مربوطه که درخواست سرمایه‌گذار می‌کند در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا ثبت شده وبا تمام قوانین اتحادیه اروپا و قوانین ملی مربوطه سازگار باشد.

 

اقدامات چین برای مدرنیزاسیون بخش کشاورزی  

چین دارای بزرگ‌ترین بخش کشاورزی در سطح جهان است و صدها میلیون نفر به‌عنوان کشاورز در مزارع این کشور کار می‌کنند اما بهره‌وری این بخش نسبت به آنچه که انتظار می رود پایین تر است. طی سال های اخیر از ارتقاء سطح مکانیزاسیون کشاورزی، توسعه محصولات مدرن کشاورزی و روی آوردن و توسعه کشاورزی دیجیتال به‌عنوان برنامه‌های دولت چین برای بخش کشاورزی یاد می‌شود.

چین در سال‌های اخیر اقدامات جدیدی را برای مدرن سازی بخش کشاورزی و کارایی تولید کشاورزان و بهره‌وری هرچه بیشتر این بخش و تأمین امنیت غذایی خود انجام داده است. این کشور به دنبال پیشرفت‌های گسترده درزمینه نوسازی روستایی تا سال ۲۰۲۰، مدرن سازی بخش کشاورزی تا سال ۲۰۳۵ و تحقق قدرتمندتر شدن بخش کشاورزی و افزایش محسوس درآمد روستائیان تا سال ۲۰۵۰ است.

این کشور می‌کوشد تا تأمین مالی در مناطق روستایی را به کمک بودجه دولتی بهبود بخشد و در قالب برنامه‌ای استراتژیک از مدرن‌سازی بخش کشاورزی در روستاها پشتیبانی کند.

 

کشاورزی دیجیتال وافزایش بهره‌وری و هوشمند سازی بخش کشاورزی

در راستای رسیدن به اجرای کشاورزی دیجیتال در کشور ، تفاهم نامه همکاری میان وزارت ارتباطات و وزارت جهاد کشاورزی با حضور وزرای این دو وزارتخانه به امضا رسید.

سند تحول دیجیتال در بخش کشاورزی با هدف افزایش بهره وری و هوشمند سازی بخش کشاورزی از طریق ارتقای سطح دانش، آگاهی و توانمندی کشاورزان، پیشتازی در اقتصاد کشاورزی دانش‌بنیان و توسعه فرصت‌های شغلی و ایجاد فضای کسب و کار در چارچوب برنامه اقدام مشترک، منعقد شد.

کسب ۲۰ درصد از GDP بخش کشاورزی و جذب ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی الکترونیکی، افزایش ۳۳ درصدی سهم فناوری اطلاعات و فناوری های نوین در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع پایه، بخشی از اهداف این تفاهم نامه بود .

آزادسازی ۸۰ درصد از داده‌های غیرحاکمیتی در وزارت جهاد کشاورزی، آموزش و توانمندسازی یک درصد از بهره‌برداران برای بهره‌گیری از کشاورزی الکترونیکی، افزایش ۳۰۰ درصدی مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های مرتبط با کشاورزی الکترونیکی و هوشمندسازی، از دیگر اهداف مهم این تفاهم نامه است.

استقرار ایستگاه‌های جمع آوری اطلاعات محیطی در ۵۰ نقطه به ‌صورت نمونه و ارزیابی عملکرد و مدیریت هوشمند مزرعه در نقاط مورد مطالعه و تشخیص سطوح زیر کشت و پایش میزان تولید و سلامت آن با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای در ۱۵۰ منطقه از سایر موارد مورد تفاهم است.

پایان پیام /26

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: