تصفیه آب و پساب با نانوفیلتر

تصفیه آب و پساب با نانوفیلتر


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 30409
فیلترهای مورد استفاده در فرایند نانوفیلتراسیون معمولاً مولکول‌های بزرگ را دفع می‌کند و در مقایسه با روش‌های دیگر قادرند با صرف انرژی کمتر آب چاه‌ها یا آب‌های سطحی را نیز به خوبی تصفیه کنند.



 

فیلترهای مورد استفاده در فرایند نانوفیلتراسیون معمولاً مولکول‌های بزرگ را دفع می‌کند و در مقایسه با روش‌های دیگر قادرند با صرف انرژی کمتر آب چاه‌ها یا آب‌های سطحی را نیز به خوبی تصفیه کنند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از کاربردهای مهم فناوری نانو در محیط زیست، استفاده از نانوفیلترها در تصفیه آب و پساب است. فیلترهای مورد استفاده در فرایند نانوفیلتراسیون معمولاً مولکول‌های بزرگ را دفع می‌کند و در مقایسه با روش‌های دیگر قادرند با صرف انرژی کمتر آب چاه‌ها یا آب‌های سطحی را نیز به خوبی تصفیه کنند. این فرایند قادر است انواع باکتری‌ها، ویروس‌ها، آفت کش ها، آلاینده‌هایی با منشأ آلی و املاح کلسیم و منیزیم را از آب جدا کند.

نظر به این که در فرایند نانوفیلتراسیون از هیچ ماده شیمیایی برای سختی گیری آب استفاده نمی‌شود، بنابراین اثرات منفی زیست محیطی آن به‌مراتب کمتر از روش‌های شیمیایی معمول است. علاوه بر این، ذرات نانوساختار انعطاف پذیری زیادی در تصفیه آلاینده‌ها دارند. به عنوان مثال از ذرات نانوساختار برای تصفیه فوری خاک، رسوبات، ضایعات جامد، تصفیه آب و پسماندهای مایع استفاده می‌شود.

تحقيقات نشان مي دهد که ذرات دوفلزي نانوساختار مانند آهن- پالاديم، آهن- نقره و روي- پالاديم کاربردهاي زيادي در تصفيه و پالايش آلوده کننده هاي محيط زيست، مانند آفت کش ها يافته اند. تجربه نشان داده است که استفاده از ذرات نانوساختار دو فلزي موجب مي شود تا کليه هيدروکربن هاي حاوي ترکيبات کلردار که بسيار سمي اند به هيدروکربن هاي بي خطر براي محيط زيست تبديل شوند.

به علاوه، شواهد بسياری نشان دهنده اين واقعيت است که ذرات نانوساختار با پايه آهني، قادر به تجزيه آلودگي هاي بسيار پايدارتر همچون فلزات سنگين (نيکل و جيوه) و مواد راديواکتيو هستند. علاوه بر اين مي توان از نانوساختارها براي رنگ زدايي از آب آشاميدني استفاده کرد.

رنگ موجود در آب آشاميدني نه تنها به خاطر ظاهر آن بايد از آب زدوده شود، بلکه چون اين رنگ ها بسيار خطرناک محسوب مي شوند. رنگ موجود در آب طبيعي معمولا ناشي از وجود اسيدهاي معدني است.

اسيدهاي مذکور از تجزيه مواد آلي موجود در آب حاصل مي شوند. اغلب روش هاي متداول براي تصفيه آب قادر به جداسازي مواد فوق نيستند، ليکن با استفاده از غشاهاي نانو مي توان تا 99 درصد اينگونه مواد را به سهولت از آب جدا کرد.

در همین راستا ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌منظور هرچه بیشتر فناوری‌های نانویی در ایران فعالیت دارد.

پایان پیام/

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم