توانمندسازی محصولات فوتونیک چه پیامدهایی به دنبال میآورد؟
بهطور حتم، هدف از توانمندسازی محصولات فوتونیکی در دنیا پیامدهایی با اثرات مثبت در زمینه اشتغالزایی با درآمد بالا را در پی خواهد داشت که در صورت موفقیت در این امر شاهد چشماندازی نوین و البته کارساز در حوزه لیزر و فوتونیک خواهیم بود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ هدف از تمام فعالیتهای پیشنهادی بهمنظور گسترش بسترهای تولیدی فوتونیک؛ افزایش تولید محصولات فوتونیکی در اروپا و ایجاد اشتغال بامهارت بالا است، که این اقدام در دو سطح توانمندسازی محصولات فوتونیکی و دیگری اطمینان از اینکه سایر بخشهای تولیدی کلیدی در اروپا که مبتنی بر فناوری فوتونیک هستند رقابتپذیر باقی خواهند ماند، صورت خواهد گرفت، لذا با این با این هدف معیارهایی که به آن در زیر اشاره میکنیم پیادهسازی میشوند.
ازجمله معیارهای مطلوب که در صورت توانمندسازی محصولات فوتونیک حاصل میشود میتوان به بهبود زیرساخت برای تولید فوتونیک در اروپا اشاره کرد، که این امر شامل استفاده کامل از مزیتهای تولیدی مؤسسات پژوهشی موجود برای پشتیبانی از صنعت بهویژه بنگاههای کوچک و متوسط نوآور است.
ایجاد این زیرساختهای نوعی، بر اساس مشارکت بخش خصوصی ـ عمومی باعث بهکارگیری گسترده و کمهزینه فناوری فوتونیک در کاربردهای مختلف میشود و درنهایت منجر به تولید انبوه خواهد شد.
از سوی دیگر، استقرار تجهیزات تولید آزمایشی از دیگر معیارهایی که است که در این روند میتوان به آن دستیافت، که در آنها مؤسسات صنعتی و پژوهشی بتوانند با همکاری یکدیگر فرایندهای تولید نوآورانه را توسعه دهند و کارکردهای مربوط به چالشهای اجتماعی و رشد اقتصادی را هدف قرار دهند. همچنین ازآنجاکه زنجیره ارزش در برخی از حوزههای کاربردی فوتونیک در اروپا در میان دولتهای مختلف عضو اتحادیه پراکندهشده است، انتظار میرود که فعالیتهای مربوط به نمایش و بسترهای تولیدی، زیستبوم نوآوری را در سطح ملی و اروپایی تقویت کنند.
بر اساس این گزارش؛ ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی؛ بهمنظور رشد و توسعه فناوریهای نوین در حوزه لیزر و بررسی زاویههای مختلف این علم در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32
Send to friends