مشارکت دانش‌آموزان هفت کشور جهان در سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور

مشارکت دانش‌آموزان هفت کشور جهان در سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 41192
فراخوان مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن‌رزاز جزری با مشارکت بیش از پنج هزار دانش‌آموز از هفت کشور جهان و تولید و ارسال یک هزار و هفتصد فیلم کوتاه پایان یافت و در مراسمی از منتخبین این مسابقه تجلیل خواهد شد.



فراخوان مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن‌رزاز جزری با مشارکت بیش از پنج هزار دانش‌آموز از هفت کشور جهان و تولید و ارسال یک هزار و هفتصد فیلم کوتاه پایان یافت و در مراسمی از منتخبین این مسابقه تجلیل خواهد شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  در این دوره از مسابقه، دانش‌آموزان در یک فرصت 9 ماهه می‌بایست آثار و آزمایش‌های علمی خود را تا پایان شهریورماه به دبیرخانه مسابقه دانش‌آموزی نور ارسال می‌کردند. در این مدت پنج هزار و 122 دانش‌آموز در قالب 2 هزار و 183 گروه ثبت‌نام کردند و یک هزار و 733 فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد.

بعد از اتمام فراخوان شرکت در مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن‌رزاز جزری، آثار دریافتی برای ارزیابی به تیم داوران انتقال پیدا کرد. داوران مسابقه دانش‌آموزی نور را، مربیان و معلمان باسابقه از نهادهای مختلف دانش‌آموزی تشکیل می‌دهند.

این دوره از مسابقه دانش‌آموزی نور، شاهد مشارکت چشمگیر دانش‌آموزان جهان اسلام از کشورهای عراق، تانزانیا، تونس، پاکستان، افغانستان، ترکیه و  ایران بود و بعد از اتمام داوری، اسامی منتخبین در پایگاه اینترنتی مسابقه، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مسابقه دانش‌آموزی نور به‌عنوان یکی از رویدادهای بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) در حوزه دانش‌آموزی هرسال یک‌بار برگزار می‌شود که هدف از برگزاری آن، ایفای نقش در انگیزش نسل نوجوان جهان اسلام، ایجاد افق‌های نوین درزمینه علم و فناوری و کمک به رشد استعدادهای درخشان است.

مسابقه دانش‌آموزی نور که هرساله به نام و بزرگداشت یکی از دانشمندان بزرگ جهان اسلام برگزار می‌شود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت ابن‌هیثم» به مناسبت یک هزارمین سال انتشار کتاب المناظر ابن‌هیثم، ریاضی دان و فیزیک‌دان شهیر جهان اسلام و اولین دانشمند فیزیک نور در جهان برگزار شد. موضوع این دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهار هزار دانش‌آموز در سراسر کشور را با ارسال هزار و ششصد و پنجاه فیلم ثبت کرد و از صاحبان 200 اثر برگزیده، تقدیر شد.

مسابقه دانش‌آموزی نور در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی‌یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015 نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمامی حوزه‌های علمی همچون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج هزار دانش‌آموز، دو هزار فیلم از آزمایش‌های علمی خود را ارسال کردند و در آیین پایانی آن نیز از 100 گروه دانش‌آموزی منتخب، تقدیر شد.

دور سوم مسابقه دانش‌آموزی نور به نام و بزرگداشت ابن‌رزاز جزری در دو بخش مدارس و پژوهش‌سراها در حوزه رباتیک برگزار شد که الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بدون شک بنیان‌گذار مکانیزم‌های مکانیکی در جهان بوده است که فراخوان این دور از مسابقه از ابتدای دی‌ماه سال گذشته منتشر شد و شهریورماه سال جاری پایان یافت. موضوع این دوره از مسابقه، ساخت فیلم‌های علمی کوتاه یک دقیقه‌ای توسط دانش‌آموزان با موضوع ساخت سازوکارهای (مکانیزم‌های) حرکتی و آزمایش‌هایی در مباحث مختلف مکانیک بود.

جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. جایزه مصطفی (ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از  برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند.

بر اساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.

پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم