18 محصول داخلی تولید شد تا حملونقل عمومی کارآمدتر شود
مردمی که روزانه از وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به مقصد خود استفاده می کنند تا در کنار مزایای شخصی در کاهش مصرف سوخت، کاهش تراکم ترافیک، حفظ محیط زیست، جلوگیری از آلودگی هوا و غیره هم نقش داشته باشند. هر چند که این روزها به دلیل استقبال عمومی از وسایل حمل و نقل جمعی، استفاده از این شیوه برای مردم؛ مشکلات زیادی هم به وجود آورده است.
همین مشکلات بسیاری از شهروندان را ناگزیر به استفاده از خودروهای شخصی کرده است تا این معضل ترافیک ساز، افزایش دهنده مصرف سوخت و آلوده کننده هوا؛ گریبان مردم را بگیرد. به گفته کارشناسان تنها راه برون رفت از این معضل شهری، استفاده از فناوری و ارتقای سطح ارائه خدمات در حوزه حمل و نقل عمومی است.
در همین راستا با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 18 برنامه و راهکار بومی برای ارتقای حمل و نقل عمومی در کشور طراحی و تولید شده است. نرم افزارهایی چون «پلت فرم یکپارچه شهری پی برای پرداخت های سرویس تاکسیرانی»، «سامانه اتوبوس یاب»، «نسل جدید تابلوهای هوشمند اطلاع رسانی اتوبوس»، «کیوسک هوشمند درخواست تاکسی در مبادی شهرها»، «بلیط الکترونیک»، «پرداخت کرایه قطار شهری با اپلیکیشن تاپ»، «کیف پول یکپارچه الکترونیک»، «اپلیکیشن هوشمند شهرداری»، «سامانه ویدئو مپ» و غیره از جمله این محصولات است.
چند سالی است که نقش و جایگاه وسایل نقلیه عمومی در رفع چالشهای درونشهری کاملا مشخص و قابل تامل است و تمامی کارشناسان اقتصادی و اجتماعی بر این واقعیت تاکید دارند که توسعه ناوگان حملونقل عمومی در سلامت جسمی و روانی جامعه تاثیر فراوانی دارد،
با کاهش وسایل نقلیه شخصی، ترافیک و آلودگی هوا کاهش مییابد و مسافران باامنیت، راحتی و فراغ بال بیشتری به تردد میپردازند و کیفیت زندگی در شهرها تغییر خواهد کرد، البته این مسئله مستلزم فرهنگسازی، برنامهریزی در حوزه مدیریت فرهنگی و اجتماعی و همکاری مردم با مسئولان و نهادهای اجرایی است. استفاده از توان تخصصی و دانشی شرکت های دانش بنیان و خلاق هم یکی از بهترین گزینه ها برای توسعه حمل و نقل عمومی در کشور است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends