5 سردیس بزرگان علم ساخته شد
در صورتی که الگوهای مناسب علمی وجود نداشته باشد، قشر کودک و نوجوان ممکن است برای الگوسازی ذهی به صورت ناخودآگاه چشم به آن سوی مرزها بدوزد. این در حالی است که مشاهیر بسیار برجسته ایرانی وجود دارد که در حال حاضر در قید حیات هستند و برای پیشبرد دانش ملی و اسلامی تلاش میکنند.
برای انتخاب و تکریم برجستهترین دانشمندان ایران و جهان اسلام، بنیاد بزرگ مصطفی ( ص) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تشکیل شد تا بر اساس متدهای بینالملی و با کمک خبرگان برجسته علمی، دانشمندان پیشتاز و سرآمد را معرفی کند. در دورههای مختلف جایزه جهانی مصطفی ( ص) دانشمندان بسیار برجستهای در ایران و برخی کشورهای اسلامی، انتخاب شدند. این منتخبین نه تنها در کشور و جهان اسلام سرآمد هستند، بلکه در سطح جهانی نیز به عنوان دانشمندان پیشتاز رشته خود محسوب میشوند.
برای الگوسازی صحیح برای جوانان و نوجوانان جویای علم و در راستای تکریم هر چه بیشتر این منتخبین، از 5 سردیس ساخته شده این دانشمندان در بوستان دانشمندان رونمایی شد.
تندیس حسین بهاروند یکی از مجسمههای رونمایی شده بود. پروفسور حسین بهاروند که استاد زیستشناسی و فناوری سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان است، به خاطر اثر درمان پارکینسون و AMD چشم با سلول بنیادی موفق به دریافت این دوره از جایزه مصطفی (ص) شد.
محمد عبدالاحد، دیگر دانشمند ایرانی بود که از سردیس او رونمایی شد. وی برای ترجمه رفتار سلولهای سالم و سرطانی در حوزه الکترونیک و شیوههای نوین تشخیص سرطان، برنده جایزه مصطفی ( ص) شد.
از سردیس علی خادم حسینی نیز رونمایی شد. علی خادم حسینی عضو انجمن شیمی آمریکا و استاد رادیو لوژی و مهندسی شیمی و مهندسی زیستی دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) با اثر هیدروژلهای نانو و بایو ساختار برای کاربردهای زیست، پزشکی، در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی برنده جایزه مصطفی (ص) شد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/33
Send to friends