«نشان طیب» به محصولات غذایی سالم رسید
نشان طیب یک استاندارد ایرانی با کاربردی جهانی است که محصولات غذایی باکیفیت کشورمان را با برندی مختص خودمان به بازارهای داخلی و بین المللی معرفی میکند.
بنا به گفته مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محصولات غذایی ایرانی با دریافت این نشان که توسط آستان قدس رضوی ارائه میشود، ستارهدار و معتبر میشوند. این کار کمک میکند تا محصولات غذایی سالم به مردم معرفی شود.
قانعی که در نخستین سمپوزیوم شبکه محصول سالم حضور داشت با اشاره به این موضوع، گفت: نشان طیب، بر اساس یک تفاهمنامه همکاری مشترک بین شبکه محصول سالم از مزرعه تا سفره ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و آستان قدس رضوی تصویب و نهایی شد.
وی ادامه داد: به واسطه اعتماد مردم به زنجیره محصولات غذایی تولیدی در آستان قدس رضوی، از این به بعد همه محصولات غذایی که سالم هستند با نشان طیب این نهاد معتبر میشوند.
قانعی در ادامه بیان کرد: مالزی برای جهانی کردن محصولات غذایی خود طرح «حلال» را بر روی محصولات خود حک کرده است؛ نشان طیب جامعتر و کاملتر از این نشان است و محصولات باکیفیت ایرانی را به جهان معرفی میکند.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به چالشهای تولید محصول سالم غذایی در کشور، گفت: عدم تمایل کشاورزان به تولید محصول سالم در مزرعه به دلیل «عدم وجود مکانیزمهای حمایتی»، «آشنایی کم تولیدکنندگان و مصرفکنندگان با گواهی استاندارد تشویقی» و «نبود برنامه مدون برای تولید، برچسبگذاری رهگیری محصولات سالم» است.
قانعی، راهکارهای تولید محصولات سالم غذایی را «اجرای کشاورزی زیستی بر پایه GAP، ارگانیک و غیره»، «ترکیب نهادههای زیستی و آلی با نهادههای شیمیایی برای تغذیه گیاهان»، «راهاندازی کشاورزی قراردادی»، «استفاده از نهادههای زیستی برای کنترل آفات و بیماریها» دانست.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: شبکه محصول سالم غذایی که از سال گذشته راهاندازی شد به دنبال سالمسازی و تعریف برندی جهانی برای این محصولات بود که این کار را هم با کمک بخش خصوصی انجام داد.
به گفته قانعی، گردش مالی محصولات غذایی ۱۰۰ میلیارد دلار است یک رقم بزرگ و قابل توجه که میتواند بازار بزرگی برای ایران باشد.
«شرکتهای دانشبنیان، ظرفیت بالایی برای ورود به این عرصه دارند و باید از این بازار بزرگ به نفع دانشبنیانهای داخلی بهره بگیریم.»
قانعی با بیان این نکته، افزود: استفاده از محصول سالم غذایی یعنی تضمین سلامت مردم و محیطزیست. پس باید به این موضوع نگاه جدی داشته باشیم.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/۲۳
اخبار مرتبط:
کشاورزی ارگانیک تنها راه دستیابی به غذای سالم است
تامین و تولید غذای كافی و سالم از مولفه های حیاتی امنیت غذایی
تولید محصولات غذایی سالم در گرو کاهش مصرف سموم کشاورزی
برگزاری پنل تخصصی تولید و فرآوری محصولات کشاورزی، غذای سالم، امنیت غذایی و رونق تولید
Send to friends