آفت‌کش زیستی برای توسعه کشاورزی سالم تولید شد

آفت‌کش زیستی برای توسعه کشاورزی سالم تولید شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 68009
استفاده گسترده از سموم شیمیایی و آفت‌کش‌ها در کشاورزی نگرانی‌های زیادی را برای مصرف کننده‌ها به وجود آورده است. در همین راستا یک شرکت دانش بنیان قارچ کشی زیستی تولید کرده است که این نگرانی‌های زیست محیطی را برطرف می‌کند.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گزارش‌ها و مقالات متعددی در نشریات علمی منتشر شده است که به آسیب‌ها و زیان استفاده گسترده از سموم شیمیایی پرداخته‌اند. همین مسئله باعث شده است که استفاده از قارچ کش‌های زیستی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

 

محمد جواد اوستا  مدیر عامل شرکت دانش بنیان رویان تیسان سبز گفت:  برخی محققان استفاده بیش از حد از سموم شیمیایی را در بروز برخی بیماری‌ها از جمله سرطان موثر می‌دانند. در واقع این سموم علاوه بر مصرف کننده بر روی کشاورز نیز تاثیر منفی می‌گذارد.  همچنین در سال‌های اخیر قیمت سموم شیمیایی به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. یک لیتر سم موثر تا 2 میلیون تومان قیمت دارد و خرید سم برای هر هکتار ممکن است تا 8 میلیون تومان، هزینه در بر داشته باشد.

 

وی افزود: در این شرکت یک نمونه موثر از قارچ کش زیستی تولید شده است که با نرخی در حدود 60 هزار تومان برای هر لیتر  به بازار عرضه می‌شود که تفاوت قابل توجهی با  نرخ سموم شیمیایی دارد. این قارچ کش زیستی از باکتری‌های مفید موجود در خاک کشور به دست می‌آید و مجوزهای لازم را اخذ کرده است. به دلیل تاثیر قابل توجه، این قارچ کش با استقبال زیاد کشاورزان مواجه شده است.

مدیر عامل شرکت دانش بنیان رویان تیسان سبز همچنین گفت: هر چند این شرکت فاقد انبارداری است و تمام محصول تولید شده به سرعت به فروش می‌رسد اما به دلیل تفاوت قیمت عمده این محصول دانش بنیان و کارایی بالای آن  این انتظار وجود دارد که کشاورز استفاده از محصول زیستی را به صورت کامل جایگزین محصول شیمیایی کند، تنها مانع در این زمینه عدم فرهنگ‌سازی و نا آشنایی آنها با این مسئله است.  سیستم توزیع سموم شیمیایی نیز سود بیشتری از یک سم با قیمت لیتری 2 میلیون تومان می‌برد تا یک قارچ کش زیستی با نرخ هر لیتر 60 هزار تومان، به  همین خاطر ممکن است در مقابل این جایگزینی مقاومت کنند و استفاده از این محصول مفید را به کشاورز توصیه نکنند. نقش نهادهای ترویجی در این بین می تواند تعیین کننده باشد.

پایان پیام/33

 

اخبار مرتبط:

توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان در اماکن مسکونی تهران با همکاری شهرداری تهران

تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان با ارائه خدمات مشاوره توسعه فنی سرعت می‌گیرد

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم