اطفاء فناورانه حریق جنگلها و مراتع کشور از اهداف تسهیلگرانه معاونت علمی
معاون توسعه فناوری معاونت علمی، گفت: یکی از اهداف هدف تسهیل گرانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از فناوری در اطفاء حریق جنگل ها و مراتع کشور است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی وطنی معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جلسه توسعه فناوری های اطفاء حریق جنگل ها و مراتع کشور که با حضور نمایندگان سازمان جنگل ها و مراتع کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دبیر ستاد توسعه فناوری صنایع هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سرپرست دفتر هماهنگی مراکز علمی معاونت توسعه فناوری برگزار شد، گفت: صرف نظر از تقویت فرهنگ طبیعت دوستی و احترام به جنگل ها و مراتع کشور به عنوان یک موهبت و نعمت الهی، گفت: مقابله فناورانه با این پدیده طبیعی و انسان مبنا، بر هیچ کسی پوشیده نیست.
وی افزود: متاسفانه هر سال، بر اثر تغییرات اقلیم و البته بیتوجهی بعضی از هموطنان، مساحت بسیار زیادی از جنگل ها و مراتع کشور طعمه حریق می شوند و خسارات مالی و جانی فراوانی را به کشور تحمیل می کنند.
معاون توسعه فناوری ضمن تاکید بر هم افزایی بیش از پیش دستگاه های ملی و محلی، اظهار کرد: اطفاء حریق جنگل ها و مراتع کشور به دلیل گستردگی ابعاد مالی، ساختاری، حقوقی و قانونی از عهده یک سازمان و یا یک دستگاه خارج است و باید همه دستگاه های ملی و محلی با پرهیز از اقدامات جزیره ای، با همکاری و مشارکت جدی یکدیگر نسبت به مدیریت این پدیده اقدام کنند.
وی تصریح کرد: معاونت علمی آماده است پیشنهادات و نظرات تخصصی دستگاه ها، سازمان ها و اشخاص را در حوزه اطفاء حریق جنگل ها و مراتع بشنود، بپذیرد، تحلیل کند و به کمک پیشنهاد دهندگان این معضل را حل کند.
تایید طرح ایجاد مرکز ملی پایش جنگلها و مراتع کشور
در ادامه این جلسه، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه صنایع هوایی و هوانوردی معاونت علمی گفت: معاونت، سابقه همکاری بسیار خوبی با سازمان جنگل ها و مراتع کشور در این زمینه دارد و معاون علمی نیز طرح ایجاد مرکز ملی پایش جنگل ها و مراتع کشور را که با همکاری این سازمان راه اندازی خواهد شد مورد تایید قرار داده اند.
به گفته منطقی، لازم است همکاری های بیشتر و نزدیکتری بین معاونت و سازمان جنگل ها و مراتع برای رفع موانع اجرایی شدن این طرح صورت گیرد.
وی همچنین افزود: ستاد آمادگی دارد بر اساس استانداردها و نظرات تخصصی سازمان جنگل ها و مراتع کشور، قسمت های مورد نیاز اصلاح طرح را ویرایش کند.
در پایان این نشست، مهرشاد جواهردشتی سرپرست دفتر هماهنگی مراکز علمی معاونت علمی و فناوری گفت: معاونت، تجربه خوبی از مشارکت و همکاری بین دستگاهی با سازمان مدیریت بحران کشور در حوزه توسعه فناوری های حوادث طبیعی و انسان ساز از جمله سیل، امداد و نجات، زلزله دارد و از این تجربه می توان در حل معضل حریق جنگل ها و مراتع کشور استفاده کرد.
وی افزود: هدف این نشست، استفاده از ظرفیت ها و بکارگیری منابع مالی و انسانی دستگاه های ذی نقش برای کاهش و رفع فناورانه این پدیده است.
وی گفت: اکنون که سوابق اقدامات و فعالیت های انجام شده و آسیب ها و مشکلات این حوزه بیان شد، برای عملیاتی شدن مصوبات جلسه لازم است در اسرع وقت سازمان جنگل ها و مراتع کشور با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، نیازهای فناورانه هر یک از مراحل حریق(پیش، حین، پس) را شناسایی و به معاونت اعلام تا پس از بررسی های لازم و تایید مکانیزم اجرای طرح های مربوطه توسط معاون علمی اقدامات بعدی صورت گیرد.
پایان پیام/23
Send to friends