اولین تراشه تشخیص طبی با قابلیت تشخیص همزمان چند بیماری
پژوهشگران به کشف تازه ای دست یافتند:

اولین تراشه تشخیص طبی با قابلیت تشخیص همزمان چند بیماری


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 11274
محققان استرالیایی موفق به ساخت یک کیت تشخیص طبی شده‌اند که همانند تست‌های بارداری دارای قابلیت پاسخ‌دهی سریع دارد. این کیت که در واقع نوعی آزمایشگاه روی تراشه است، قادر به شناسایی چندین زیست ماده مختلف است.

محققان استرالیایی موفق به ساخت یک کیت تشخیص طبی شده‌اند که همانند تست‌های بارداری دارای قابلیت پاسخ‌دهی سریع دارد. این کیت که در واقع نوعی آزمایشگاه روی تراشه است، قادر به شناسایی چندین زیست ماده مختلف است.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی وفناوری رئیس جمهوری بخش فناوری های همگرا(Enbics)؛ دانشمندان استرالیایی برای اولین بار حسگری ساختند که دارای نشانگر عددی بوده و همانند تست‌های بارداری قابلیت انجام سریع آزمون‌ها را دارد. این فناوری جدید می‌تواند به طور همزمان هفت زیست نشانگر مختلف را ( همچون ویروس‌ها و بیماری‌ها ) شناسایی کند.

محققان دانشگاه سان‌شاین اولین نمونه فناوری در دنیا را معرفی کردند که برای نمایشگرهای عددی ساده این امکان را فراهم می‌سازد تا بر روی یک ابزار قرار گیرند، که مشابه با یک تست بارداری خانگی عمل‌ می‌‌کند. پژوهشگران این فناوری را برای شناسایی عوامل بیماری‌زا و برای تشخیص چندین بیماری با استفاده از یک کیت شناساگر تجاری طراحی کردند.
دکتر مک‌دونالد و دانشجوی دکتری او جیا لی این فناوری جدید را به دنیا معرفی کردند. این کیت تست، انرژی مورد نیاز خود را از برهمکنش‌های مولکولی فراهم می‌سازد و برای اینکه وظیفه خود را انجام دهد، نیازی به باتری یا سیم ندارد.
به زودی اطلاعات بیشتری در مورد معرفی این دستگاه و پتانسیل و توانایی این فناوری برای تشخیص عوامل بیماری‌زا ناشی از پشه در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
حشره‌شناسان دانشگاه هلث‌کوئیزلند و موسسه تحقیقاتی پزشکی QIMR – Berghofer و متخصصان ویروس‌شناسی دانشگاه کوئیزلند و دانشگاه وسترن استرالیا، پتانسیل و توانایی تشخیص سریع و نظارت و پایش محیطی مالاریا، تب استخوان شکن (Dengue) و ویروس راس ریور (Ross River) را با استفاده از این فناوری جدید مورد بررسی قرار خواهند داد.
مک‌دونالد می‌گوید: «ما اولین نمایشگر هفت‌قسمتی مولکولی دنیا که بر روی یک حسگر زیستی کاغذی (paper-based) قرار گرفته است را تولید کرده‌ایم. این ابزار می‌تواند در تشخیص سریع هر گونه بیماری از ویروس کشنده Hendra گرفته تا تشخیص سرطان، مفید و موثر است.»
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله بین‌المللی "آزمایشگاه بر روی تراشه" چاپ شده است.
به تازگی خانم لی نتایج تحقیقات جالب توجه خود را بعد از اینکه به عنوان یکی از ده فینالیست برتر در رقابت‌های FreshSience سال 2015 انتخاب شد، ارائه داد. این رقابت‌ها یک ابتکار ملی محسوب می‌شود که دانشمندان و پژوهشگران تازه کار را برای توضیح تحقیقات خود به چالش می‌اندازد.
لی می‌گوید:« حسگر زیستی ما مشابه با یک تست بارداری است و می‌تواند به طور همزمان هفت زیست نشانگر مختلف را ( همچون ویروس‌ها و بیماری‌ها ) شناسایی کند.»
این رقابت‌ها همچنین مسیر را برای رسیدن به موقعیت پست‌‌دکتری فراهم می‌سازند و دانشجویان دوره دکتری ایالت کوئیزلند برای این موقعیت‌ها با همدیگر رقابت خواهند کرد. 

منبع : http://mysunshinecoast.com.au/news/news-display/researchers-to-discuss-uscs-world-first-disease-detecting-technology,41272

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم