حمیدیه
تاثیر همگرایی علم سلولهای بنیادی و نانو تکنولوژی را شاهد خواهیم بود
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی در مراسم دومین سمینار نانو فناوری گفت: در این سمینار شاهد تاثیرات نانو تکنولوژی در سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی خواهیم بود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلول های بنیادی در سمینار نانوفناوری بازساختی با اشاره به اهمیت به کارگیری فناوری نانو در علوم پزشکی و بازساختی گفت: مهندسی بیولوژی یک علم بین رشته ای است که در سطح بین الملل از آن استفاده می شود تا در استفاده از سلول های بنیادی به حداکثر نتایج برسد، در حال حاضر محققان ما نیز از این علم استفاده می کنند اما در سطح گسترده نیست و امیدواریم با برگزاری این سمینارها و با حضور همکاران ایرانی خارج از کشور این علم را بیش از پیش توسعه دهیم.
حمیدیه با بیان اینکه ترویج علم سلول های بنیادی در کشور از حدود 16 ماه پیش که دور جدید فعالیت ستاد آغاز شد و از اولویت های فعالیت های ستاد است بیان کرد: تا کنون سمپوزیوم های متعددی در خصوص سلول های بنیادی در کشور برگزار شده و این سمپوزیوم ها موجب شده است که اساتید بیشتری جذب رشته سلول های بنیادی شوند، یکی از این سمپوزیوم ها استفاده از نانو فناوری بازساختی و علم سلول های بنیادی است .
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی بیان کرد: پرفسور خادم حسینی در این حوزه زبانزد خاص و عام در دنیا است و جوایز بین المللی متعددی تاکنون کسب کرده است.
حمیدیه ادامه داد: برای این که از سلول های بنیادی بتوانیم استفاده کنیم، تزریق صرف یک سلول تنها کافی نیست چرا که در فرآیند این تزریق امکان این که سلول بنیادی بر سر جای خود ننشیند، سلول اصلا به بافت نرسد و یا این که سلول خراب شود وجود دارد؛ بنابراین نیاز است که با یک داربست و یک مهندسی خاص از سلول ها در مکان ها و بافت های مختلف استفاده شود، این امر نیاز به تلفیق علوم پزشکی و علوم فنی دارد.
معاونت علمی از حضور اندیشمندان ایرانی در داخل حمایت خواهد کرد
وی با اشاره به استقبال بیشمار اندیشمندان ایرانی برای استفاده از دستاوردهای علمی پرفسور خادم حسینی و افراد شناخته شده از دانشگاه هاروارد و ناتینگهام و نورث وسترن در این سمینار اظهارکرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تمام سعی خود را خواهد کرد که از حضور اندیشمندان ایرانی خارج از کشور به نحوی در داخل کشور استفاده کند.
گفتنی است در این سمینار اساتیدی از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، تبریز و دانشگاه شهید بهشتی حضور داشتند که استاد کجباف زاده، استاد عقابیان، دکترحسین قنبری و پیمان کیهان ور از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران، همچنین سودابه داوران برنده جایزه یونسکو در سال 2015 در حیطه نانو فناوری جزء اساتید منتخب در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، شیما توکل از دانشگاه علوم پزشکی ایران و دکتر لطیفی نیز از اساتید دانشگاه شهید بهشتی بودند.
کارگاه ویرایش ژنوم با روش CRISPR/CAS9
در این سمینار با پرداختن به کاربرد نانو فناوری در علوم سلولهای بنیادی موضوعات مختلف نانو فناوری در فناوری بازساختی، مورد بحث قرار گرفت در ضمن در ذیل این سمینار یکی از برترین فناوریهای دنیا در حیطه ژن درمانی که لبه دانش به شمار میرود با عنوان CRISPR/CAS9 در غالب یک کارگاه برگزار شد.
این کارگاه با همکاری واحد فراهمآوری سلولهای بنیادی و مرکز تحقیقات چشم پزشکی بیمارستان فارابی در محل بیمارستان فارابی برگزار خواهد شد و ریاست کارگاه بر عهده استاد محمود جباروند برگزار شد.
لازم به ذکر است، سمینار نانوفناوری بازساختی و کارگاه CRISPR توسط ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن نانوفناوری پزشکی ایران برگزار شد.
پایان پیام/32
Send to friends