تحول در صنعت واکسن؛ ۱۲ طرح اجرایی میشود
اما اهمیت استفاده از واکسن برای کنترل برخی بیماریهای همهگیر دانشمندان را به تکاپوی ساخت مادهای انداخت که بتواند منجی بشر شود و عوارض بروز بیماریها و مرگومیر انسان و حیوانات را کاهش دهد. امروز هم با شیوع بیماری ناشناخته کرونا، باز ضرورت دستیابی به این ماده حیاتبخش صدچندان شده است. درمانی قطعی که نجاتدهنده جان تعداد قابل توجهی از انسانها است.
واکسیناسیون باعث میشود سیستم ایمنی بدن، پادتنهایی را تولید کند که بدن را در برابر میکروبهای بیماریزا محافظت میکنند. به همین دلیل این طرح، به یکی از برنامههای ملی و جهانی در تمام کشورها بدل شده است.
ایران هم از سالها پیش با انواع بیماریها دست به گریبان بوده و در طول تاریخ بیماریهایی بودند که مردم زیادی را به کام مرگ کشاندهاند. به همین دلیل ایران یکی از کشورهای پیشرو در حوزه طرحهای جهانی و ملی واکسیناسیون است.
بیماریهای واگیر قدمتی بهاندازه تاریخ بشر دارند و در ایران نیز قرنها شیوع داشتهاند. در مقابل سابقه ریشهکنی آنها به ۵۰ سال هم نمیرسد. در ایران برنامه رسمی برای واکسیناسیون سراسری از سال ۵۳ آغاز شد و همچنان ادامه داد.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم از ابتدای شکلگیری خود به دنبال توسعه صنعت واکسن در کشور است. برنامهای برای تولید بومی انواع واکسنهای حیوانی و انسانی.
مثلا خط تولید واکسن سرطان دهانه رحم یکی از این واکسنهای بومی است که چند هفته پیش با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط شرکتی دانشبنیان، با حضور رییس جمهوری افتتاح شد. در این مراسم اعلام شد که ۵ واکسن انسانی دیگر تا پایان دولت توسط شرکتهای خصوصی تولید میشود.
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در برنامه ستاد، تولید 12 واکسن برنامهریزی شده است، میگوید: ستاد همیشه یکی از اولویتهای کاری خود را تولید و بومیسازی انواع واکسنها قرار داده است. واکسنهایی کاربردی در نظام سلامت.
به گفته او، تا آذر ماه سال جاری بخشی از واکسن آنفولانزا در کشور تولید میشود. این تولیدات هم به نحوی است که سال آینده هیچ مشکلی برای تامین این واکسن نداریم.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه میدهد: دانشبنیانهای ایرانی توان بالایی در تولید واکسن دارند و باید ازر این فرصت استفاده کنیم.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends