تصویربرداری با کلاه مجهز به فیبر نوری چگونه ممکن میشود
امروزه بهمنظور آشکارسازی دقیقتر و سریعتر و همچنین اطمینان از تکرارپذیر بودن نتایج در تحقیقات مربوط به روش تصویربرداری پخش نوری، از کلاههای مجهز به فیبرهای نوری فرستنده و گیرنده سیگنالهای نوری در اندازهها و شکلهای مختلف استفاده میشود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ یکی از روشهای تصویربرداری مبتنی بر اشعه ایکس، پرتوهای گاما گسیلشده از رادیو ایزوتوپها و یا امواج رادیو فرکانسی است، که برای تصویربرداری از نمونههای انسانی و یا حیوانی استفاده میشود. امروزه بهمنظور دستیابی به این روش از کلاههای مجهز به فیبر نوری استفاده میشود که قدرت تفکیک مناسب و عمق نفوذ بالای این کلاهها سبب شده تا امروز بهصورت گسترده از این روشها بهعنوان روش استاندارد تصویربرداری استفاده شود.
اما از سوی دیگر هزینه بالا و نیز آسیبهای ناشی از پرتوهای یونیزان سبب شده تا محققان به دنبال روشهای مکمل دیگری مانند استفاده از نور بهعنوان پرتو غیر یونیزان باشند.
قابلیت جابجایی و هزینه کمتر در استفاده از روشهایی مانند روش پخش نوری سبب شده تا گروههای مختلفی به دنبال امکانسنجی استفاده از روشهای نوری در پزشکی باشند.
روش تصویربرداری پخش نوری، با کلاههای مجهز به فیبرهای نوری، بهصورت عادی و یا فلورسانس بهعنوان روش مکمل در حوزههای مختلف پزشکی مانند تصویربرداری از بافت پستان، مغز و همچنین تصویربرداری از مفاصل زانو و انگشتان استفادهشده است.
شاید مهمترین مزیت این روش ارزان بودن و سرعتبالای پردازش تصویر است که سبب شده است بهعنوان روشی بر خط حین عمل جراحی موردتوجه قرار گیرد، هرچند که تا رسیدن به این مهم راهی طولانی در پیش است.
بر اساس این گزارش؛ ستاد لیزر، فوتونیک ساخت و مواد پیشرفته معاونت علمی بهمنظور رشد و پیشرفت در بخشهای مختلف این حوزه در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32
Send to friends