ستاری در رونمایی از «پاراواک»؛
تعامل فناورانه حوزه مهندسی و پزشکی حل مشکلات بیماران را به همراه دارد
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری گفت: تعامل میان حوزههای فنی و مهندسی با حوزه پزشکی، میتواند به خلق پروژههای فناورانه میانرشتهای شود و چالشهای حوزه سلامت و مشکلات پیشروی بیماران را حل کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طرح کلان ملی «پاراواک» برای کمک به حرکت بیماران ضایعههای نخاعی در دانشکده توانبخشی و مجتمع خدمات توانبخشی رفیده رونمایی شد.
ستاری، پاراواک را یکی از پروژههای موفق حاصل همکاری حوزه مهندسی و پزشکی دانست و گفت: این طرح کلان ملی فناوری نمونهای موفق از همکاری فناورانه میان رشتهای است و در حوزه مرز دانش با ارتقای فناوری های عصبی، یکی از اقدامات بزرگ حوزه مرز دانش به شمار میرود.
معاون علمی وفناوری، با تاکید بر ضرورت تعامل میان حوزههای گوناگون فناوری و میان رشته ای اظهار کرد: با توجه به فاصله میان دانشکدههای پزشکی از دانشگاههای مهندسی، طرح پاراواک از این جنس هست هرچند شکل گرفتن پروژههای فناورانه میان رشتهای دشوار است و میبایست با حذف این فاصله و ایجاد زمینههای تعامل میان رشتههای گوناگون از جمله مهندسی و پزشکی، زمینه اقدامات بزرگ فناورانه فراهم شود.این یکی از مأموریت های مرکز طرح های کلان ملی فناوری است.
نتیجه سالها کار علمی و فناورانه تیمی در مرکز تحقیقات دانشگاه علم و صنعت و دیگر دانشگاهها با تلاش تیم دکتر عرفانیان و مرکز طرح کلان ملی معاونت علمی امروز به ثمر نشست و اگرچه طرح هنوز مراحل پایان آزمون های بالینی را میگذراند اما خوشبختانه به مرحلهای رسیده است که قابلیت تجاری سازی آن وجود دارد.
ستاری با اشاره به تحقق فازهای بعدی این پروژه برای پوشش بخش گستردهای از مشکلات بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی گفت: این محصول برای همه بیماران قابل استفاده نیست و البته بیماران با شرایط خاص را می توان درمان کند اما با ملحق شدن تیمهای جوان و خلاق به این پروژه، با همکاری و حمایت وزارت بهداشت برای تاییدیههای بالینی این پروژه به زودی وارد بازار تجاری شود.
طرح کلان ملی پاراواک حاصل تلاش چندين ساله محققان دانشگاههاي علم و صنعت، و توانبخشی و مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی این کار در طولانی مدت محقق شده است با حمایت معاونت علمی اکنون این دستگاه تحویل شده و باید در مرحله انجام کلینیکی قرار دارد.
در این مراسم آقایان عرفانیان و زین الدین معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری و برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت، خرم خورشید رئیس دانشگاه توانبخشی ، لایقی رئیس بیمارستان رفیده، صالحی رئیس مرکز طرح کلان ملی و پرویز کرمی مشاور و دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و جمعی از اعضاء بیمارستان رفیده آقایان دکتر هاشمی و دکتر ستاری را همراهی می کردند.
پایان پیام/24
Send to friends