توسعه فناوری؛ دانشبنیانها جوشکاری صنعتی قطعات حساس را ارتقا دادند
سید حمزه باغجری مدیرعامل شرکت دانشبنیان جهان فناور پیشرو ایلیا، گفت: با توجه به نیاز کشور به فناوریهای مرتبط با جوشکاری یک شرکت در ارتباط با این حوزه تاسیس کردیم. این شرکت در ابتدا برای سالها در پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس مستقر بود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان جهان فناور پیشرو ایلیا، در ادامه افزود: در حال حاضر این مجموعه دانشبنیان در زمینه ترمیم و بازسازی قطعات و دستگاهای مختلف مورد کاربرد در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی فعال است.
باغجری با اشاره به وجود فناوری بالای بسیاری از این دستگاهها، گفت: قطعات حساس مورد کاربرد در دستگاههای دوار مانند توربینهای گازی، انواع کمپرسورها و موترهای دیزلی وجود دارد که به دلیل تحریمها، قطعات آن بعضاً در دسترس نیست و نایاب است. ما با استفاده از یک فرایند نوین که ثبت اختراع نیز شده است، این قطعات را تعمیر و ترمیم میکنیم.
این فعال صنایع دانشبنیان ضمن تاکید بر اهمیت نقش واحد تحقیقات در یک شرکت دانشبنیان، ادامه داد: اهمیت این فرایند جوشکاری این است که گرمای زیادی به قطعه وارد نمیکند. برخی قطعات حساس وجود دارد که در صورت تاباندن گرمای زیاد به آنها، ماهیت این قطعات تغییر میکند و دیگر کارایی سابق را نخواهند داشت.
وی همچنین بیان کرد: در کنار ترمیم این قطعات، خدمات مشاوره مهندسی نیز ارائه میکنیم. در صورتی که شرکتهای خارجی بخواهند این تعمیرات را انجام دهند، هزینه بسیار بالاتری از شرکتهای نفت و گاز طلب میکردند. در حال تلاش هستیم تا در آینده نزدیک بتوانیم فرایند اتوماسیون شرکت را توسعه بخشیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان جهان فناور پیشرو ایلیا، با تشریح فرایندهای فناورانه این شرکت، گفت: وارد کردن تجهیزات بیشتر به خط ترمیم باعث میشود، بتوانیم قطعات و دستگاههای بیشتری را تعمیر کنیم. برای مثال پرههای نیروگاهی یا شفتهای نیروگاهی در ایران پر تعداد هستند و تعمیر آنها میتواند، باعث صرفهجویی قابل توجه در هزینهها، شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری
پایان پیام/ 33
Send to friends