زخمهای دیابت با تابش پلاسمای سرد درمان میشود
پلاسمای سرد کاربردهای گوناگون صنعتی و پزشکی دارد، اما تا پیش از این برای بهبود زخمهای پوستی استفاده نشده بود. این اتفاق، ریشهای جهانی دارد چراکه مطالعات چندانی بر روی این حوزه صورت نگرفته و ایران، یکی از معدود کشورهای پیشرو در این حوزه است.
محققان شرکت دانشبنیان هوپاد صنعت پلاسما، موفق شدند دستگاهی را برای تزریق پلاسما در مداوای زخمهای پوستی مبتلایان به دیابت نوآوری کنند.
در حال حاضر حدود ۳ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند که نیمی از آنها دچار زخمهای دیابتی میشوند. با روند روبهرشد این آمار، نیاز به توسعه یک روش درمانی که بتواند به صورت موضعی، باکتریها را از بین ببرد، ضروری است.
ایده اصلی استفاده از پلاسمای سرد در درمان زخم، با توجه به هزینههای بالای پانسمان شکل گرفت و در مرحله اول، مطالعات بر روی نمونههای حیوانی با همکاری پزشکان صورت گرفت و با موفقیت کامل به پایان رسید. پس از آن بر روی ۷۰ بیمار در بیمارستان شریعتی و مرکز تحقیقات دیابت تهران آزمایش شد.
استفاده از پلاسمای سرد گاز هلیوم، علاوه بر از بین بردن باکتریها، با تحریکات سلولی باعث تسریع روند بهبود زخم میشود. در حال حاضر کشور آلمان نیز از این فناوری استفاده میکند که هزینههای آن تا ۸۰۰۰ یورو نیز میرسد و بسیار بالاتر از هزینه خدمات دستگاه شرکت هوپاد صنعت پلاسما است.
با توجه به اینکه این روش، درمان زخم را با حذف کامل باکتریها تا چند مرحله تسریع میکند، هزینه استفاده از آن نسبت به روشهای دیگر بسیار پایین است.
در عملیاتی شدن این دستاورد، ستاد توسعه فناوری فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، همکاریهای لازم را به عمل آورده است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends