زمینه بهبود کیفیت چرخه تولید و ورود فناوری به حوزه گندم آرد و نان فراهم می شود
با فعالیت کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار گندم آرد و نان؛

زمینه بهبود کیفیت چرخه تولید و ورود فناوری به حوزه گندم آرد و نان فراهم می شود


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 21338
نایب‌رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان گفت: با مشارکت و هم‌افزایی فعالان صنعت تولید گندم، آرد و نان از جمله دانشگاهیان، صنعتگران و فعالان بازار الگوهای حاکم بر این حوزه و کاستی‌ها شناسایی و با حل این چالش‌ها زمینه بهبود کیفیت چرخه تولید گندم، آرد و نان فراهم می‌شود.

 نایب‌رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان گفت: با مشارکت و هم‌افزایی فعالان صنعت تولید گندم، آرد و نان از جمله دانشگاهیان، صنعتگران و فعالان بازار الگوهای حاکم بر این حوزه و کاستی‌ها شناسایی و با حل این چالش‌ها زمینه بهبود کیفیت چرخه تولید گندم، آرد و نان فراهم می‌شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسین یزدجردی نایب‌رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان گفت: با توجه به اهدافی که معاونت علمی و فناوری برای پیشرفت و توسعه فناوری در صنعت آرد و نان با شکل دادن کانون‌های هماهنگی دانش، صنعت و بازار پیش‌بینی کرده است، این کانون تلاش خواهد کرد تا پیشرفت در حوزه آرد و نان را با کمک بخش علمی، کسب و کار و صنعت کشور رقم بزند. 

یزدجردی با اشاره به برنامه‌های بلندمدت این کانون در راستای حذف عقب‌ماندگی‌های صنعت آرد و نان کشور افزود: در صورت عملی شدن راه‌کارهای پیش‌بینی شده توسط دست‌اندرکاران کانون که از فعالان عرصه آرد و نان هستند گشایش راهی تازه در عرصه نان دور از انتظار نیست و این کانون، بهبود کیفیت نان را جزو اصلی‌ترین اولویت‌های خود قرار داده است.

رییس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع آرد ایران، هدف از شکل‌گیری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان را متمرکز کردن راه‌کارهای توسعه این حوزه و همگرایی بخش‌های گوناگون عنوان کرد و افزود: اقدامات غیر متمرکزی در بخش های مختلف این صنعت انجام می‌شود، اما شناسایی متمرکز و یکپارچه‌سازی  این مشکلات به منظور حل آن‌ها به کمک تمامی بخش‌های ذی‌ربط هدف اصلی این کانون است.

یزدجردی، به اولویت‌بخشی اقدامات، دسته‌بندی ضرورت‌ها و شناخت صحیح خلأهای این حوزه به عنوان برنامه‌های کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازارگندم، آرد و نان اشاره کرد و گفت: کانون دو اقدام یعنی شناخت و بررسی کاستی ها و ارائه راه‌حل‌های صحیح بر اساس شرایط موجود را در دستور کار خود قرار داده است و با توجه به عقب ماندگی‌های  بسیار جدی‌ حوزه گندم و آرد و نان، زمینه بکری است که  به مدد افراد صاحب توانمندی فنی و تجربه و با بهره‌مندی از فناوری‌های روز و بومی شده، می‌تواند مسیر پیشرفت را طی کند.

یزدجردی، ورود فناوری و  نوآوری را دیگر اولویت اساسی پس از اقتصادی کردن این حوزه عنوان کرد و گفت: مانند دیگر حوزه‌ها ورود فناوری به حوزه آرد و نان، نیروی انسانی کارآمد و مواد اولیه خوب در کیفیت تولید اثرگذارند اما در حال حاضر در همه زمینه ها از تولید گندم ، تولید آرد و نیز نان، به خاطر جدی نبودن حضور بخش خصوصی، این چرخه اقتصادی به طور کامل شکل نمی‌گیرد.

نایب‌رییس هیات مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان، ایجاد بازار تجاری مطلوب در عرصه داخلی و بین‌المللی را اولویتی دیگر برای این صنعت راهبردی عنوان کرد و گفت: متاسفانه علیرغم بازار بکر کشورهای همسایه، ایران در صادرات فرآورده‌های گندم از جمله آرد موفق نیست در حالی که دو کشور همسایه ایران یعنی افغانسان و عراق بازارهای بسیار خوبی برای آرد تولید کشورمان هستند.

وی با بیان این‌که بخش آخر زنجیره صنعت نان به بازار می رسد و بی نصیب بودن ایران از این بازارباید به طور جدی  بررسی و آسیب شناسی شود ادامه داد: کشوری مانند ترکیه که سطح فناوری‌هایش هم سطح با ایران نیست کل بازار 1.7 میلیون تنی عراق و 1.3 میلیون تنی افغانسان را قبضه کرده است و کشورهای دیگری مانند روسیه برای هردو کشور یا قزاقستان برای افغانسان آرد صادر می‌کنند، اما ایران ما سهمی از بازار این دو کشور ندارد بنابراین  باید بر روی بازار دیگر کشورها، با هماهنگی و کمک فعالان این صنعت دقت و تمرکزی جدی داشته باشیم.

یزدجردی، بر ضرورت توجه به فناوری‌های حوزه تولید نان تاکید کرد و گفت: در حالی‌که فناوری‌های پیشرفته تولید آرد کشورمان در سطح جهانی مثال زدنی است و از فناوری‌های روز در دنیا که بخشی از آن‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان بومی‌سازی شده‌اند بهره می‌بریم، در بخش تولید نان و دیگر بخش‌ها مشکلات جدی داریم، به طوری‌که  هیچ گونه ابتکار و تنوعی در بخش تولید نان دیده نمی‌شود.

وی افزود: علی‌رغم آن‌که تولید نان در دنیا پیشرفت‌های گسترده‌ای داشته و به ندرت شاهدیم که نان به روش های سنتی تولید ‌شود، از این فناوری‌ها برای پخت نان در ایران استفاده نمی‌شود لذا می بایست برای تولید به صرفه و  افزایش کیفیت به سمت استفاده از فناوری حرکت کنیم.

نایب‌رییس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گندم، آرد و نان با اشاره به پیموده شدن گام‌های نخست در این حوزه گفت:  امیدواریم با بهره گیری از توانمندی و تجربه دست اندرکاران در زمینه‌های صنعت و بازار و دانشگاه، با تلاش بخش خصوصی و حمایت معاونت علمی و فناوری  یک یک این مسایل را حل و فصل کنیم تا گام مؤثری در بهبود کیفیت نان برداشته شود.

بنابر این گزارش، کانون‌های هماهنگی دانش، صنعت و بازار با مشارکت و حضور نمایندگان ارکان اصلی چرخه اقتصاد دانش‌بنیان همچون، مجامع دانشگاهی و پژوهشی، مراکز صنفی و حرفه ای، بنگاه ها، متقاضیان فناوری و نوآوری و نمایندگان بخش‌های دولتی و حاکمیتی در یک زمینه تخصصی مشخص در قالب یک موسسه خصوصی غیر تجاری و با تصویب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می‏کنند.

 

پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم