زیست بوم نوآوری شاهراه ورود به اقتصاد دانش بنیان است
ستاری در نشست راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی در یزد:

زیست بوم نوآوری شاهراه ورود به اقتصاد دانش بنیان است


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 30247
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، ورود دستاوردهای حوزه آموزش به اقتصاد دانش بنیان، با شکل گیری زیست بوم مساعد کارآفرینی و نو آوری ممکن می شود.

به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، ورود دستاوردهای حوزه آموزش به اقتصاد دانش بنیان، با شکل گیری زیست بوم مساعد کارآفرینی و نو آوری ممکن می شود.

 به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نشست راهبردی اقتصاد مقاومتی در استانداری یزد، با بیان اینکه مهمترین چالش ساختار آموزشی کشور کمرنگ بودن نقش دستاوردهای آموزش در تولید ناخالص داخلی است افزود: اگرچه تعداد دانشجوهای ما نسبت به ابتدای  انقلاب رشد بیش از ۲۸ برابری داشته است اما نخستین پرسش این است که چرا این میزان رشد دانشجو تاثیر چندانی در سرانه تولید ناخالص داخلی نداشته است. در صورتی که تجربه تمامی کشورهای پیشرفته، از رابطه مستقیم میان تعداد افراد تحصیل کرده با افزایش تولید ناخالص ملی حکایت دارد.

 

وی با بیان این که پاسخ این پرسش را باید در نحوه آموزش جست و جو کرد افزود: آموزشی که به شکل گیری زیست بوم کارآفرینی و نوآوری منجر نشود نمی تواند زمینه ساز نقش جامعه تحصیل کرده را در تولید ناخالص داخلی دخیل کند و بدین ترتیب، پیوند آموزش با عرصه اقتصاد ناکام می ماند.

 رییس بنیاد ملی نخبگان،   توسعه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری را  پیش نیاز جهت گیری دانشگاه ها به سوی حمایت از کسب و کارهای نوپا با حمایت بخش خصوصی برشمرد و گفت: استارتاپ های خلاق و نوآور ماحصل  تغییر جهت به سوی رونق بخشیدن کسب و کارهای دانش بنیان  رشد چشمگیر استارتاپها اطراف دانشگاه ها و افزایش میزان تمایل سرمایه گذارها به این کسب و کارها است.

سورنا ستاری رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، حمایت از ایده های نوآورانه جوانان خلاق و تحصیل کرده را مهم ترین لازمه تحقق اقتصاددانش بنیان عنوان کرد و افزود: زیست بوم کارآفرینی و نوآوری باایجاد محیط مساعد کسب و کارهایی که به دست جوانان خلاق و نوآور شکل میگیرد، زمینه ساز حل چالش های اساسی می شود و زمینه حضور اقتصاد در عرصه بین المللی را فراهم می کند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ادامه داد: استارتاپی ها باید مامن مناسبی برای ادامه فعالیتشان داشته باشند و بدانند از ایده های نوآورانه آنان حمایت می شود؛ زیرا این مسیر شاهراه ورود دستاوردهای عرصه آموزش به حوزه اقتصاد،  رونق اشتغال و مبارزه با آسیب های فرهنگی است.

 

رئیس بنیاد ملی نخبگان،همچنین در مراسم آغاز به کار  شتاب دهنده پیشگامان یزد،  تغییر رویکرد دانشگاه ها به نیروی انسانی تحصیل کرده و کسب و کارهای دانش بنیان گفت:  خوشبختانه دانشگاه ها رویکرد تازه ای نسبت به  حضور دانشگاهیان در عرصه اقتصاد خلاق  پیدا کردند و مقاومت های پیشین نسبت به دانشگاه میان دانشگاهیان کمتر شده است. امری که موجب افزایش انگیزه و امید در جوانان  برای اندازی کسب و کار فناورانه شده است.

 

ستاری، با بیان این که روند جدید کسب و کارها که به زودی جایگزین کسب و کارهای پیشین می شوند،  بر خلاقیت جوانان استوار است، ادامه داد: فرهنگ جدید اقتصاد دانش بنیان.، می‌تواند در تغییر مسیر اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد و را برای اشتغال  جوانان   وابستگی به استخدام دولتی و جایگزینی استارتاپ های میلیاردی با کسب و کارهای سنتی ممکن کند کند.

رئیس هیات امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، شکوفایی پژوهش کاربردی را نیازمند نقش آفرینی بخش خصوصی عنوان کرد و افزود: یکی از اشتباهات جدی در حوزه استارتاپ‌ها دخالت بخش دولتی است موجب درهم ریختن ساختار و روند حرکت این کسب و کار ها می شود.

 

معاون علمی فناوری رئیس جمهوری، لازمه نقش آفرینی کسب و کارهای دانش بنیان در افزایش سرانه تولید ناخالص داخلی ایران را ایجاد محیط مساعد کسب و کارهای فناور دانست و اظهار کرد:  اسکار های فناوری در ایجاد ارزش افزوده و اشتغال افرینی زیست بوم نوری ترین لازمه برای تحقق این مهم حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاری بر روی کسب و کارهای نوپا ست.

 رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: ظرفیت‌ بالایی که استارتاپ های میلیاردی ایرانی از خود به نمایش گذاشته اند،    انگیزه لازم را برای سرمایه گذاران بخش خصوصی ایجاد می‌کند تا در این پروژه ها سرمایه گذاری کنند.

 

بازدید از پارک علم و فناوری یزد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین در ادامه سفر خود به استان یزد، از پارک علم و فناوری این استان دیدن کرد و به گفت و گو با فناوران و کارآفرینان مستقر در این پارک علم و فناوری نشست.

در این دیدارها،  علی وطنی، محمود زمانی، علیرضا دلیری، محمود شیخ زین الدین، زند حسامی، محمد صالح اولیا، مصطفی شاه نظری و داریوش پورسراجیان ستاری را همراهی کردند.

 

پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم