سامانه‌ها و تجهیزات خلأ ایران‌ساخت شدند

سامانه‌ها و تجهیزات خلأ ایران‌ساخت شدند


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 45154
یک شرکت دانش‌بنیان با دانش فنی بومی بخشی از نیاز صنایع کشور به تجهیزات خلأ را در داخل کشور تولید و تجاری‌سازی کرده است.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ممکن است درباره فناوری «خلأ» چیزهایی شنیده باشید اما اطمینان داشته باشید که این مفهوم، از آن‌چه که در تصوراتمان داریم، گسترده‌ وپیچیده‌تر است. مفهوم خلأ یا وکیوم پای خود را به صنایع گوناگونی گشوده است و از ساده‌ترین صنایع تا پیچیده‌ترین فناوری‌های فضایی و نظامی، از ویژگی‌های فناوری خلأ بهره می‌برند.

محصولات ضدعفوني، محصولات كشاورزي، مواد شيميايي، تعمير سيستم هاي سرد كننده، تعويض روغن اتومبيل، بازرسي جوش، ساخت بدنه يخچال، ديسك‌هاي فشرده كامپيوتري، كامپوزيت‌ها، تحقيقات و پژوهش‌های فناوری پیشرفته تنها بخشی از حوزه‌هایی است که با فناوری وکیوم سروکار دارد.

امین امیدی مدیرعامل «فناوران آینده‌نگر» یکی از شرکت‌های داخلی است که در زمینه تولید تجهیزات و بومی سازی دانش فنی تجهیزات خلأ فعالیت می‌کند.

این فعال فناور درباره کار این فناوری توضیح می‌دهد: این فناوری که دامنه وسیعی دارد و در تولید محصولات و آزمایشات مختلفی به کار می‌رود، دامنه بسیار وسیعی دارد. این فناوری به طور کامل از خارج وارد می شد و از سویی تحریم‌ها نیز بر مشکلات تأمین تجهیزات افزوده بود، به طوری‌که کشور برای رفع نیاز صنایع به تجهیزات این حوزه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کرد.

امیدی از بازگشت دوباره تجهیزات خلأ به مدار فعالیت با بومی سازی تجهیزات مورد نیاز و دانش بهینه‌سازی این حوزه گفت و ادامه داد: دستگاه‌ها متعددی در کشور به دلیل محدودیت‌ها و مشکلات تحریمی، عملکرد خود را از دست‌ داده بودند. با در نظر گرفتن نیاز مبرم صنایع  به این دستگاه هاوارد حوزه تعمیرات و تأمین قطعات ضروری آن شدیم و در مسیر بومی‌سازی دانش‌فنی  تولید تجهیزات این حوزه اقدامات فراوانی انجام دادیم.

این فعال فناور، به تولید داخلی تجهیزات و سامانه‌های خلأ گفت و ادامه داد: بیش از 80درصد تجهیزات و قطعات وکیوم که واردات، راه تأمین شان بود و پس از تحریم‌ها وارداتشان عملا غیرممکن شد، بومی سازی شده است. همچنین از گام مونتاژ قطعات فراتر رفتیم و با طراحی این تجهیزات متناسب با ویژگی‌ها و نیازهای صنایع، یک گام به جلو برداشتیم.

مدیرعامل شرکت فناوران آینده نگر، از ساخت شبیه‌ساز فضا به عنوان یکی از تولیدات این شرکت گفت و ادامه داد: دانش و فناوری خلأ گسترده است و صنایع فضایی و نظامی، جزو مخاطبان این فناوری است. بر همین اساس، شبیه‌سازهای فضا را که برای انجام کامل فرآیند ارسال ماهواره به فضا و قرار گرفتن در مدار، اهمیت دارد، بومی‌سازی و تولید کردیم.

امیدی درباره اهمیت ساخت شبیه‌سازهای فضا می‌گوید: شرایط پیچیده و فناوری بالای ساخت ماهواره، بسیار مهم است. انجام درست این فرآیند، نیازمند آزمایش‌های دقیق و شبیه‌سازی است. زیرا در ماهواره‌های کوچک، هزینه ارسال یک ماهواره از ساخت آن بالاتر است باید فضاسازی و شبیه سازی دقیقی صورت بگیرد.

کوره‌های عملیات حرارتی خلأ یکی دیگر از تولیدات این شرکت فناور است که امیدی درباره آن توضیحی می‌دهد: سخت‌کاری آلیاژها در صنایع گوناگونی از جمله صنایع توربین یا خودروسازی کاربردی ویژه دارد. کوره‌های عملیات حرارتی خلأ این کار را انجام می‌دهند و با توجه به فناوری بالا، بخشی از صنایع مرتبط برای تأمین این تجهیزات دچار مشکل هستند. این کوره‌ها را بومی سازی کردیم و برای فروش یک کوره و تعمیر اساسی 3 کوره با یکی از شرکت‌های بزرگ همکاری داریم.

این فعال فناور، تولید پمپ‌های وکیوم، سیستم‌های پلاسما، لیزر و لایه‌نشانی را از عمده‌ترین دستاوردهای دانش‌آموختگان این شرکت عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: تولیدات دانش‌بنیان را با قیمتی به مراتب پایین‌تر از نمونه‌های مشابه خارجی عرضه کردیم، زیرا تمامی بخش‌ها را خودمان و در داخل کشور طراحی و تولید می‌کنیم چنین امکانی وجود داشت و برخی از محصولات یک دهم قیمت نمونه مشابه فروخته می‌شود.

امیدی مهم‌ترین نیاز فعالان فناور داخلی برای رونق تولیدات ایران‌ساخت را حمایت از این تولیدات می‌داند و بیان می‌کند: تحریم‌ها اگرچه محدودیت‌ها و مشکلاتی را برای صنایع ایجاد کرد، اما با بستن راه واردات محصولات بی کیفیت وارداتی فرصتی را برای تحرک و تولید محصولات دانش‌بنیان داخلی به ارمغان آورد. اما تداوم روند فعالیت کسب و کارهای داخلی و رونق تولید ایران‌ساخت نیازمند حمایت همه‌جانبه بخش‌های تأثیرگذار و مسئول کشور است.

وی از فعالیت متخصصان حوزه‌های گوناگون به ویژه مکانیک و الکترونیک اشاره و اضافه می‌کند: برای تولید ایران‌ساخت فشارسنج‌های وکیوم خلأ بالا و نیز پمپ‌های روتاری، پمپ روت که جزو نیازهای صنایع کشور است با انجام حمایت‌ها این نیاز فناور کشور نیز تأمین می‌شود.

 

پایان پیام/24

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم