سهم باغ‌های کشور از فناوری کشت‌بافت افزایش می‌یابد

سهم باغ‌های کشور از فناوری کشت‌بافت افزایش می‌یابد


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 68389
طبق آمارهای موجود در حال حاضر تنها 5 درصد باغدارن ایرانی از فناوری کشت بافت استفاده می‌کنند. این در حالی است که تقریبا 100 درصد باغ‌های اروپایی و آمریکای شمالی از این فناوری بهره می‌برند. با این اوصاف ایران راه طولانی برای رسیدن به نقطه مطلوب در استفاده از فناوری کشت دارد.

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کشور در سال‌های اخیر، تبدیل کشاورزی سنتی به صنعتی، بهبود عملکرد کشاورزان و افزایش صادرات این حوزه است. اما رسیدن به این هدف مسیری جز استفاده از فناوری کشت بافت ندارد.

در حال حاضر تقریبا 100 درصد باغات در اروپا و آمریکای شمالی با فناوری کشت بافت به وجود می‌آیند؛ اما در ایران این رقم بسیار پایین است و کمتر از 5 درصد باغات ایرانی از این فناوری مدرن بهره می‌برند. بیشتر این باغداران از فناوری سنتی بذری برای کاشت گیاهان استفاده می‌کنند.

باردهی سریع‌تر، افزایش 5 برابری باردهی درختان میوه، بالا رفتن کیفیت تولیدات کشاورزی، امکان برداشت صنعتی، ایجاد باغ‌های همگن و همچنین ایجاد قابلیت مدیریت مصرف آب و مواد مغذی از جمله مزایای این نوع کشت است.

کشت‌بافت و سلول به همراه روش‌های مهندسی ژنتیک از ارکان مهم فناوری زیستی به عنوان یکی از علوم پیشرفته دنیا به‌شمار می‌آیند. رشد بافت‌ها یا سلول‌ها به صورت جداگانه از ارگانیسم‌ها را کشت بافت می‌گویند. این کار معمولا با استفاده از محیط کشت مایع، نیمه‌جامد یا جامد انجام می‌شود.

ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم برای افزایش سهم باغات ایرانی از فناوری کشت بافت اقدام به حمایت 120 میلیارد تومانی از مجریان این طرح کرده است تا با این حمایت، 33 میلیون اصله نهال کشت بافت در بازده زمانی 3 تا 5 ساله در کشور تولید و عرضه شود.

بر همین مبنا، برای ایجاد زیرساخت اعطای گواهی اصالت به نهال‌های کشت بافت، تفاهم‌نامه‌ای میان ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسیده است.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

اخبار مرتبط:

60 واحد كشت بافت، براي اصلاح باغ هاي غيراقتصادي آستين بالا زدند

بررسی روش‌های کشت‌ بافت گیاهان زارعی و باغی

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم