شناخت اجتماعی از مغزها تا فرهنگ منتشر شد
حمایتهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی بهگونهای طراحی شدهاند که علاوه بر پشتیبانی از فعالیتهای علمی محققان و استادان متخصص در علوم و فناوریهای شناختی، موجبات مهاجرت علمی محققان رشتههای مربوطه به این نیز فراهم شود. به علاوه، حمایت از فعالیتهای ترویجی در حوزه علوم فناوریهای شناختی از نظر این ستاد از اهمیت ویژهای برخوردار است.
آشنا کردن آحاد جامعه با علوم فناوریهای شناختی و دستاوردهای علمی و عملی اصیل آن، زمینهساز افزایش بهکارگیری آنها و بالطبع افزایش رفاه فردی و اجتماعی و ارتقای کیفیت زندگی انسان میشود. جذب جوانان علاقمند در سطوح مختلف سنی و علمی به تحصیل و فعالیت در این حوزه از دیگر اهداف حمایت از فعالیتهای ترویجی است.
کتاب شناخت اجتماعی از مغزها تا فرهنگ در چهار بخش شامل مفاهیم اساسی در شناخت اجتماعی، فهمیدن خود و دیگران، درکی از جامعه و نیز فراتر از شناخت: هیجان و رفتار به رشته تحریر درآمده است.
در مقدمه این کتاب آمده: شناخت اجتماعی نیز یکی از حوزههایی است که در اثر تعامل روانشناسی اجتماعی با علوم شناختی شکل گرفته است و سعی دارد برداشت انسانها را از خود و دیگران با استفاده از یافتههای علوم شناختی مورد تحلیل و مطالعه قرار دهد که چرا انسانها در فرهنگهای مختلف رفتار مشابه و یا متضاد دارند و اساساً اطلاعات برآمده از تعامل انسانها با هم چگونه در مغز افراد یک جامعه پردازش میشود. چگونه افراد یک جامعه به یک برداشت جمعی میرسند و روح جمعی آن جامعه شکل میگیرد.
سید کمال خرازی با اشاره به اینکه علوم شناختی بر حوزههای مختلف دانش بشر تأثیرات عمیقی را برجای گذاشته است، بهطوریکه نگاه سنتی پژوهشگران رشتههای مختلف را دچار تحول کرده است، افزود: فرهنگ در شکلگیری طرحوارهها و مدلهای ذهنی افراد نقش برجستهای دارد و بر نحوه بازنمایی پدیدهها و واقعیات جاری در ذهن انسانها اثر میگذارد.
به گفته مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری در امور توسعه علوم شناختی، فرآیندهای شناختی چون توجه، حافظه، سوگیریهای شناختی و امثال آن نیز بر نحوه پردازش دادهها و تحلیل رویدادها در ذهن افراد تأثیر دارند. بهطوریکه افراد یک جامعه در شناخت پدیدهها ممکن است به نتایجی برسند که با واقعیت تطبیق نداشته باشد و عامل بروز معضلات جدید اجتماعی شود.
این اولین کتابی است که در زمینه مطالعات بنیادین و کاربردی در حوزه مهم شناخت اجتماعی بهصورت رایگان و با فرمت پیدیاف در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
کتاب شناخت اجتماعی: از مغزها تا فرهنگ یکی از کتابهای مرجع در این زمینه است که در دانشگاههای سرتاسر جهان نیز تدریس میشود. خواندن این کتاب دقیق و چالشبرانگیز که توسط دو تن از پژوهشگران برجسته این حوزه نوشته شده است، برای دانشجویان روانشناسی اجتماعی، علوم اعصاب شناختی، روانشناسی شناختی و کلیه علاقهمندان به موضوع شناخت از دیدگاه اجتماعی ضرورت دارد.
این کتاب توسط سوزان فیسک و شلی تیلور نگارش و از سوی سعید صباغی پور و حسن صبوری مقدم و با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ترجمه و انتشار یافته است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#20
Send to friends