صنعت دریایی را با محصولات ایرانی رونق دهیم
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صنعت یکی از ارکان اصلی هر کشوری محسوب می شود، رکنی که می تواند سرنوشت اقتصادی هر دولت و کشوری را تعیین کند. این صنعت است که شاخصه ای می شود برای پیشرفت یا عدم پیشرفت یک کشور.
صنعت در دنیای امروز مقوله ای رو به رشد و گسترده شده است و به یک دریای بیکران می ماند که از هر طرف یک نیاز از جامعه را برطرف می کند. صنایعی که در نبودشان تامین خواسته های انسان بر زمین می ماند و پاسخی برای آنها نخواهد بود. صنعت شامل مجموعهای از بنگاه های اقتصادی است که نیازهای یک بازار مشخص را تأمین میکنند. صنعت را میتوان بر اساس محصول یا نیاز تعریف کرد.
صنایع مختلفی در دنیا وجود دارد که هر کدام به یک نیاز نگاه می کنند. صنعت حمل و نقل، صنعت داروسازی، صنعت غذایی، صنعت کشاورزی، صنعت معدن و غیره بخش کوچکی از صنایعی است که دنیا بر مدار آنها می چرخد و توسعه روز به روز آنها نمادی است برای تعیین ثروت هر کشوری.
یکی از این صنایع کاربردی و مهم در هر کشوری صنعت حمل و نقل است که این صنعت خود زیرمجموعه هایی چون دریایی، هوایی، زمینی، ریلی و غیره دارد . این صنایع در دنیا با کمک متخصصان داخلی هر کشوری و بهره گیری از فناوری های کاربردی در دیگر کشورها مسیری رو به رشد را طی می کنند.
ایرانی کردن محصولات دریایی حمایت میشود
ایران کشوری است که این روزها قدم در راهی نوین گذاشته است و برای توسعه صنایع مختلف از زیست بوم نوآوری و فناوری بهره می گیرد. زیست بومی که به دنبال حمایت از تولیدات و استانداردسازی محصولات ساخت داخل است. محصولاتی که با ایده های خلاق و نوآورانه راه توسعه را در پیش گرفته اند و به یاری صنعت، مردم و اقتصاد کشور آمده اند.
یکی از صنایعی که در این روزها به فضای نوین کسب و کار ورود کرده است، صنعت حمل و نقل دریایی است. صنعتی بزرگ و پر از نواقص فناورانه که فقط و فقط به همت جوانان تحصیل کرده داخلی و متخصصان می تواند به جایگاه واقعی خود برسد.
ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله نهادهایی است که با تشکیل گروهی تحت عنوان گروه دریایی گام هایی در جهت توسعه این صنعت برداشته است و با یاری گرفتن از شرکت های دانش بنیان، درهای جدیدی از ورود فناوری را به این عرصه پرتلاطم گشوده است.
یکی از این اقدامات، حمایت از استانداردسازی محصولات دریایی ساخت داخل است. محصولاتی که به یمن خرید از دیگر کشورها در سال های گذشته چندان توجهی به آنها نمی شد و در حلقه تولید و تجاری سازی مغفول مانده بودند. اما در سال های اخیر که به رونق تولید داخل شهره است، تلاش می شود که بازار محصولات ساخت داخل رونقی دوباره بگیرد و این صنعت روی پای متخصصان ایرانی قد علم کند.
محصولات تولیدی که برای قابلیت استفاده در دریا یا به عبارتی تجاریسازی، نیاز به اخذ گواهینامههای دریایی دارند. به همین دلیل گروه دریایی ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در طی این چند سال تلاش کرده است تا اخذ گواهینامه های ضروری برای محصولات دریایی را تسهیل کند.
بر همین اساس نیز تاکنون32 محصول با حمایت ستاد موفق به اخذ گواهینامه دریایی شدهاند که این عدد با تلاش شرکت های دانش بنیان و حضور متخصصان به عدد قابل قبولی خواهد رسید. این روند رو به رشد می تواند گواهی باشد بر آینده ای روشن در صنعت دریایی کشور.آینده ای متکی به توانمندی جوانان ایرانی و بر پایه محصولاتی بومی و داخلی.
پایان پیام/23
Send to friends