طرح فناورانه ایرانساخت برگزیده جایزه انتقال فناوری شد
سومین برنامه جایزه انتقال فناوری توسط شبکه انتقال فناوری دی ۸ ، به میزبانی شورای تحقیقات علم و فناوری ترکیه برگزار شد. در این دوره طرح انتقال فناوری ساخت دستگاه الکتروریسی نانوفناوری بین کشورهای ایران و مالزی، به عنوان طرح نخست جایزه بینالمللی انتقال فناوری در سال 2022 میلادی انتخاب شد.
در این دوره ۱۰۳ طرح در این فراخوان ثبتنام اولیه انجام داده و اقدام به خود اظهاری طرحهای خود برای دبیرخانه کردند. بعد از ارزیابی اولیه طرحها در معرض داوران تخصصی ایرانی و ترکیهای قرار گرفتند. ارزیابی تخصصی در شاخصهای سطح فناوری، دانش انتقال فناوری، حجم مالی انتقال فناوری، مدت زمان طرح و نرخ بازگشت سرمایه انجام شده است.
طرح های نهایی در حوزه های نانوفناوری، فناوری اطلاعات، کشاورزی، الکترونیک و میکرو الکترونیک، تجهیزات پزشکی، هوش مصنوعی، بایوتکنولوژی، صنعت آموزش و عمران ارائه شدند که که در نهایت بعد از داوری تخصصی، طرح برگزیده «انتقال فناوری مربوط به انتقال فناوری ساخت دستگاه الکتروریسی بین ایران و مالزی» به عنوان طرح نخست جایزه TTA2022 انتخاب شد.
طرح انتقال فناوری ساخت دستگاه الکتروریسی نانوفناوری بین کشورهای ایران و مالزی، به عنوان طرح نخست جایزه بینالمللی انتقال فناوری در سال 2022 میلادی انتخاب شد. این جایزه به ارزش ۱۰ هزار دلار آمریکا میان طرفین قرارداد برگزیده، تقسیم میشود. جایزه انتقال فناوری 2022 در حاشیه نمایشگاه ملی اختراعات ترکیه با حضور دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی دی-8، رئیس شورای تحقیقات علم و فناوری ترکیه، سفرای کشورهای عضو گروه دی-8 و نمایندگان دبیرخانه شبکه تبادل و انتقال فناوری دی-8 به برگزیدگان اهدا شد.
بستری برای ارائه فناوریهای انتقال یافته
میلاد صدرخانلو قائم مقام دبیر شبکه تبادل و انتقال فناوری دی-8 با اشاره به برگزاری مراسم اهدای جایزه TTA2022 گفت: این جایزه به بهترین قرارداد و پروژه انتقال فناوری که در بین اعضای این هشت کشور عملیاتی شده و یا بین یکی از این هشت کشور با یک کشور دیگر اسلامی در سال میلادی جاری منعقد شود، تعلق میگیرد.
وی با اشاره به ابتکار ایران در پایهگذاری این جایز عنوان کرد: ایران به منظور توسعه همکاریهای فناورانه بین ۸ کشور عضو سازمان دی۸، پیشنهادی را مبنی بر ایجاد یک شبکه ای با نام شبکه تبادل فناوری دی۸، به سازمان همکاری اقتصادی دی۸ مطرح کرد، با توجه به اینکه این پیشنهاد توسط ایران مطرح شد، دبیرخانه این شبکه را به جمهوری اسلامی ایران واگذار کردند که پارک فناوری پردیس، به نیابت از معاونت علمی ریاست جمهوری متولی انجام امور مربوط به دبیرخانه مذکور شد.
صدرخانلو ادامه داد: این دبیرخانه تلاش میکند برنامههایی را در طول سال انجام دهد تا در نهایت این تبادلات فناوری و همکاری های نوآورانه بین این ۸ کشور توسعه پیدا کند، یکی از این برنامه ها جایزه انتقال فناوری است که به بهترین انتقال فناوری که در سال بین این ۸ کشور انجام شده باشد اعطا میشود.
بستری برای فرهنگسازی و ترویج انتقال فناوری
هدف از برگزاری این رویداد، تشویق کشورها به همکاریهای فناروانه و انتقال فناوری است که با توجه به ظرفیت بالایی که در این هشت کشور اسلامی وجود دارد، در اثر افزایش هم افزایی و مشارکت فناوران کشورها با یکدیگر، می تواند منجر به رشد توسعه اقتصادی در کشورهای مذکور شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
24#
Send to friends