داروها پس از تزریق چه مسیری را طی می‌کند

داروها پس از تزریق چه مسیری را طی می‌کند


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 41164
تصویربرداری سه بعدی دستگاهی است که امکان مشاهده توزیع دارو در بدن حیوان را امکان‌پذیر می‌کند، آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه تهران با حمایت معاونت علمی امکان استفاده از این دستگاه را برای محققان فراهم کرده است.


تصویربرداری سه بعدی  دستگاهی است که امکان مشاهده توزیع دارو در بدن حیوان را امکان‌پذیر می‌کند، آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه تهران با حمایت معاونت علمی امکان استفاده از این دستگاه را برای محققان فراهم کرده است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، زمانی که دارویی به بازار عرضه می شود برای تست عملکرد آن نیاز به انجام آزمایشاتی در فاز حیوانی دارد. این آزمایشات توسط دستگاه FMT یا تصویربرداری سه بعدی انجام می شود.

 تصویربرداری سه بعدی امکان مشاهده توزیع دارو در بدن حیوان را فراهم می کند. پس با این دستگاه می توان نحوه توزیع دارو در بدن حیوان را بررسی کرد و تشخیص اولیه سرطان را انجام داد. البته طراحی دستگاه به گونه ای است که برای حیوانات کوچک در حد موش آزمایشگاهی قابل استفاده است.  محققان در حوزه های مختلف همچون علوم پایه، بیوشیمی و ایمونولوژی در تحقیقات خود از این دستگاه استفاده می کنند. محققان در کشور می توانند در آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه تهران از این دستگاه استفاده کنند.

این مرکز مجهز به تجهیزات با تکنولوژی بالا (high tech) است که همگی توسط شرکت های دانش بنیان طراحی و ساخته شده است. تجهیزات و امکانات مورد نیاز این مجموعه توسط شرکت های دانش بنیان دانشگاه ها و با حمایت معاونت علمی فناوری رئیس جمهور ساخته شده است  تا از این طریق زمینه برای پیشرفت فعالیت محققان و پژوهشگران کشور در این حوزه فراهم شود. تمام روش های بالینی که در درمان انسان کاربرد دارد پیش از استفاده بر روی انسان باید چک شود این مسئله خود اهمیت تاسیس چنین مکانی را نشان می دهد و از آنجا که فیزیولوژی بدن حیوانی همچون موش شبیه به انسان است می توان با رعایت اصول اخلاقی این آزمایشات را بر روی آن انجام داد.

بر اساس این گزارش، پس یکی از دستگاه های این مرکز تصویربرداری سه بعدی است تا نحوه دارو رسانی به اندام ها مشخص شود. سیستم تصویربرداری این دستگاه شامل سه لیزر ۴۷۳ نانومتر، ۵۳۲ نانومتر و ۷۶۹ نانومتر با توان خروجی ۲۰ میلیمتر است، لیزرهای به کار رفته از نوع لیزر دیودی است و به گونه‌ای قرار داده شده‌اند که پرتو لیزر مادون قرمز عمود بر امتداد تابش پرتوهای لیزر ۴۷۳ و ۵۳۳ نانومتر تابش می‌شود. پرتوهای لیزر از فیلترهای دایکرویک دستگاه عبور می‌کنند، که استفاده از فیلترهای دایکرویک باعث انطباق امتداد پرتوهای تابشی اعم از پرتو آبی، سبز و مادون قرمز بر یکدیگر می‌شود و پرتو لیزر ایجاد شده توسط آینه‌های ۴۵ درجه بازتاب شده تا توسط اسکنر مکانیکی تحت تابش قرار گیرد. این دستگاه به صورت لایه لایه با استفاده از لیزر اقدام به تصویربرداری از اندام حیوان می‌کند. تصاویر مورد نظر با نشاندار کردن حیوان با ماده فلوئورسنت به دست می‌آید.

با توجه به اهمیت مطالعات پیش بالینی و نبود امکانات مورد نیاز برای انجام این تحقیقات آزمایشگاه پیش بالینی با حمایت معاونت علمی و فناوری در سال گذشته راه اندازی شد تا با وجود مجهزترین دستگاه ها در این حوزه خدمات به محققان کشور ارائه شود.

انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم