غلظت جیوه در ماهی‌های شمال پایین‌تر از استانداردها است

غلظت جیوه در ماهی‌های شمال پایین‌تر از استانداردها است


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 46251
تحقیقات پژوهشگران کشور نشان داد که میزان غلظت جیوه در ماهی‌های پر مصرف شمال پایین تر از استانداردهای بین المللی است و هیچ آسیبی برای سلامت انسان ندارد. زیرا اگر این غلظت از حد خاصی بالاتر باشد بر روی سلامت اثرات مخربی دارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ماهی ها یک عنصر ضروری و سنتی در سبد کالایی مردم به خصوص در نواحی ساحلی محسوب می شوند. همچنین ماهی ها حاوی عناصر مغذی هستند و برای درمان برخی بیماری ها مصرفشان توصیه می شود. از سویی وجود هرگونه آلاینده در آنها و ورود آن به بدن سلامت انسان را به خطر می اندازد. 

جیوه یکی از عناصر سمی است که به دلیل خصوصیاتی همچون تجمع زیستی ورود آن به بدن خطرناک است. بدین معنا که با ورودش به بدن دفع نمی شود و به مرور زمان و با مصرف مجدد غلظت آن افزایش می یابد و باعث آسیب می شود. مصرف آبزیان نیز یکی از راه های ورود آن به بدن است. در این رابطه طرح پژوهشی توسط محققان دانشگاه های حکیم سبزواری و علوم پزشکی سبزوار انجام شد که صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری از آن حمایت کرد. 

در این پژوهش خطرات بالقوه سلامت انسان به واسطه در معرض قرار گرفتن با جیوه از طریق مصرف ماهی از دریای خزر ارزیابی شد. 

 

حسن ملوندی مجری این طرح پژوهشی درباره دستارودهای آن عنوان کرد: غلظت جیوه در ماهی های پر مصرف شمال همچون سفید، کفال طلایی، کفال پوزه باریک، کپور معمولی، سوف معمولی و اردک ماهی مشخص شد. این تحقیقات در 4 ایستگاه از بندر ترکمن تا بندر خزر انجام شد و در هر ایستگاه نیز از هر ماهی روی 10 نمونه کار شد. 

وی ادامه داد: پس از بررسی شاخص های سلامتی مشخص شد غلظت جیوه در این ماهی ها حتی از استانداردهای بین المللی نیز پایین تر است. پس مصرف ماهی شمال به دلیل غلظت پایین جیوه در آن آسیب زا نیست و خطری برای مصرف آن از این نظر وجود ندارد.

 

پایان پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم