مسیر توسعه فناوریهای خواندن و نوشتن در مغز هموار شد
این ابزارها عموماً متکی بر ابزارهای الکترونیکی، مغناطیسی، نوری و فراصوت است. به علاوه، با این فناوری به همراه توسعه فهم کارکرد مغز، نیاز به ابزارهای نوین برای مطالعه مغز گسترش مییابد.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی چند سالی است که به صورت مستمر به توسعه مجموعهای از ابزارهای مطالعه مغز پرداخته و از یک سال اخیر مرحله گسترش کاربرد آنها را در مراکز علمی هدف قرار گرفته است.
همچنین ستاد از ابتدای سال جاری کارگروه توسعه فناوریها و ابزارهای نوین برای ارتباط دو سویه با مغز با هدف درمانی را راه اندازی کرد. این کارگروه متشکل از متخصصانی از دانشگاه، صنعت، کارآفرینان، و بازیگران و قانونگذاران ملی است.
ارزیابی وضع موجود کشور از منظر منابع، ظرفیتها، توانمندیها و نیازهای ملی ، پایش آینده علم و فناوری در حوزه ارتباط دوسویه با مغز و توسعه کسب و کار دانش بنیان برای ارائه خدمت به مردم، صادرات و صنایع برخی اهدافی است که در این کارگروه دنبال میشود.
همچنین توسعه ابزارهای مطالعه مغز و عمومی سازی استفاده از آن در مراکز علمی داخل کشور، حمایت از توسعه ابزارهای نوین و ترکیبی تحریک غیرتهاجمی مغز، تکمیل نسل اول سیستمهای کاشتنی در مغز و طراحی نسل دوم و توسعه ابزارهای مدرن تحریک مدالیتههای حسی برای کنترل کارکرد مغز برخی از اقداماتی است که توسط این کارگروه انجام شده است.
البته در این کارگروه محصولات و خدمات نیز مورد حمایت قرار گرفت تا شاهد توسعه فناوریها و ابزارهای نوین برای ارتباط دو سویه با مغز باشیم.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
* انتشار فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی حوزه شناختی
* حمایت از طرحهای پژوهشی علوم شناختی سرعت می گیرد
* شتابدهنده حوزه علوم شناختی راه اندازی شد
Send to friends