می‌توان مطالبه جهانی برای صنایع خلاق و فرهنگی ایرانی ایجاد کرد
سجادی نیری:

می‌توان مطالبه جهانی برای صنایع خلاق و فرهنگی ایرانی ایجاد کرد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 41273
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی دررویداد هنرسو (رویداد شبکه سازی منتورها در حوزه های انیمیشن، بازی ویدیویی و کتاب تعاملی) گفت:


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی دررویداد هنرسو (رویداد شبکه سازی منتورها در حوزه های انیمیشن، بازی ویدیویی و کتاب تعاملی) گفت: صنایع خلاق باید به عنوان حوزه‌ای پیشران در کشور شناخته شود و نقش خود را در اقتصاد عرصه فرهنگی ایفا کند، چراکه به‌واسطه موفقیت اقتصادی می‌توان مطالبه جهانی برای مصرف محصولات فرهنگی ایرانی ایجاد کرد.


به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سید محمدحسین سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی در دررویداد هنرسو (رویداد شبکه سازی منتورها در حوزه های انیمیشن، بازی ویدیویی و کتاب تعاملی) گفت: از سالها پیش همواره تلاش ما بر تغییر نگاه کشور نسبت به حوزه فرهنگ بوده است. این یک دغدغه برای حوزه اشتغال و اقتصاد کشور محسوب می‌شود. چراکه حوزه فرهنگ، حوزه‌ای مستعد است که میتوان با حفظ چهارچوب‌های فرهنگی با نگاهی درآمدزا و اشتغال‌آور به آن نگریست.


وی ادامه داد: در سالهای گذاشته تفکر برخی از صاحب نظران کشور این بود که نباید دامن فرهنگ را به اقتصاد آلوده کرد. اما تلاش کردیم با فرهنگسازی حرکتی باثبات و دنباله دار در این عرصه صورت دهیم. امروز نیز با پا پس نکشیدن در این عرصه امیدواریم بتوانیم فضا را به سمتی ببریم که در آینده این مسیر پایدار باشد.


سجادی نیری خاطرنشان کرد: این تصمیمی است که کشور باید به آن بها دهد. صنایع خلاق، اقتصاد فرهنگ و صنایع فرهنگی باید در کشور ما به یک دغدغه تبدیل شود. کما اینکه هرگاه اتفاقی برای صنعت خودرو و صنایع سنگین می‌افتد دولت نگران شده و تلاش می‌کند نارضایتی به کارخانه و صنعت نرسد. پس صنعت خودرو برای کشور یک دغدغه است و صنایع خلاق و فرهنگی نیز باید برای کشور دغدغه شود.


وی با تاکید بر این نکته که چنین امری جز با پایداری، همکاری، شبکه‌سازی و پیگیری فعالان این عرصه محقق نخواهد شد، گفت: اکوسیستم صنایع خلاق باید به شکل بومی شکل بگیرد. باید با تلاش خود بر مشکلات آن فائق شویم. از جمله این موارد مشکلاتی قانونی و حقوقی، نبود نیروی انسانی کیفی و مربیان برای کسب‌وکارهای نوپا است. این اتفاق با محوریت مجموعه‌های فرهنگی محقق می شود.


دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی افزود: معاونت علمی برای لزوم اهمیت دغدغه توجه به صنایع خلاق و فرهنگی، مسیر حمایتی تازه با عنوان «شرکت‌های خلاق» ایجاد کرد. شرکت‌های فعال در حوزه صنایع فرهنگی و کسب‌وکارهای نوپای آی تی محور پس از طی فرآیندی احراز صلاحیت می‌شوند و می‌توانند مجموعه‌ای از خدمات را دریافت کنند.


وی خاطرنشان کرد: تلاش داریم بسته حمایتی از شرکت‌های خلاق را با ارتباط بهتر با سازمان‌های مربوطه غنی کنیم. این اکوسیستم در اصل برای فعالان عرصه صنایع فرهنگی است و بالندگی آن نیز به بخش خصوصی مربوط می‌شود تا با همکاری کشور را به جایگاهی که شایسته آن است برسانیم.
سجادی نیری در انتها ابراز امیدواری کرد حوزه صنایع خلاق به‌عنوان یک دغدغه اصلی و از جمله حوزه‌های پیشران در کشور شناخته شود. همچنین ایران بتواند به جایگاه شایسته خود درحوزه اقتصادی عرصه فرهنگی  برسد. چراکه به‌واسطه موفقیت اقتصادی می‌توان مطالبه جهانی برای مصرف محصولات فرهنگی ایرانی ایجاد کرد. این امر کشور ما را در مسیر توسعه فرهنگی رشد می‌دهد.
پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم