هوش مصنوعی یکی از بزرگترین پنجرههای اقتصادی ایران است
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نخستین بوت کمپ تخصصی هوش مصنوعی با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری و توسط شتاب دهنده همتک با هدف توسعه مدل کسب و کارهای حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.
در این رویداد تخصصی، مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری با اشاره به وجود سند ملی توسعه هوش مصنوعی در 60 کشور، گفت: دنیا به اهمیت زیاد توسعه هوش مصنوعی واقف شده است و در حال حاضر 60 کشور، سندی ملی برای توسعه این فناوری کاربردی در کشور خود تنظیم کرده اند.
وی افزود: هوش مصنوعی یک حوزه فناوری کلیدی در هر کشوری است و 10 کشور چین، ویتنام، اندونزی، آمریکا، تایلند، برزیل، فرانسه، انگلستان، لهستان و ایتالیا در این حوزه رشد قابل توجهی کرده اند و بیشترین میزان استفاده از این فناوری را دارند.
به گفته محمدی، حجم اقتصادی این فناوری نوظهور در دنیا تا 2030، 16 تریلیون دلار برآورد شده است که این عدد بسیار قابل توجه است و یک سوم بازار فعلی جهانی را تشکیل می دهد.
ارتقای توان تحلیلی انسان به کمک هوش مصنوعی
وی ادامه داد: پردازش، یادگیری، استدلال و قدرت حل مساله 4 رکن اصلی شکل گیری هوش مصنوعی است به همین دلیل می توانیم بگوییم این فناوری آمده است تا توان تحلیل انسان در برخورد با پدیده های طبیعی را ارتقا دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین تصریح کرد: هر فناوری با نظرات موافق و مخالف مواجه می شود و پیامدهای مثبت و منفی زیادی را به همراه دارد؛ اما وظیفه ما این است که جنبه های مثبت هوش مصنوعی را افزایش دهیم تا بتوانیم این فناوری کاربردی را در کشور همگانی تر کنیم.
و ی با اشاره به اقدامات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه این فناوری مهم در کشور، عنوان کرد: یکی از برنامه های ستاد برای توسعه این حوزه، 5 برابر کردن سرمایه گذاری در حوزه شکل گیری استارتاپ های حوزه هوش مصنوعی است. در واقع یکی از اولویت های ستاد، افزایش سرمایه گذاری در این حوزه است.
محمدی در ادامه خاطرنشان کرد: با حمایت ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون 3 بوت کمپ تخصصی در زمینه هوش مصنوعی برگزار شده و در 4 ماه گذشته 3 شتاب دهنده تخصصی نیز در این حوزه شکل گرفته است.
وی افزود: با 3 دانشگاه نیز مذاکراتی داشته ایم تا آزمایشگاه های تخصصی هوش مصنوعی را در این دانشگاه ها راه اندازی کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری جذب سرمایه گذاری در حوزه هوش مصنوعی را ضروری دانست و گفت: در این زمینه با صندوق نوآوری و شکوفایی مذاکراتی داشتیم تا یک صندوق مشترکی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی تشکیل شود و سرمایه گذاری در این حوزه افزایش یابد.
به گفته محمدی، تلاش خواهیم کرد تعداد استارتاپ های این حوزه را در آینده ای نزدیک به 200 مورد برسانیم و سرمایه گذاران را به حضور در حوزه هوش مصنوعی ترغیب کنیم.
پایان پیام/23
Send to friends