کیتهای سلولی با فناوری داخلی تولید شد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سلولهای کوچک و نادیدنی با چشمان غیرمسلح دنیایی از ناگفتهها و آگاهیها را در دل خود دارند که به مدد فناوری، این دانش نهفته در قلب پر رمز و راز سلولها ابعاد و چهره تازهای نمایان شده است.
اگزوزومها، خارج از سلول هستند و اطلاعات سلولی را در خود نگه میدارند. این مواد توسط سلولهای گوناگون تولید و به خارج سلول ترشح میشوند. اگزوزمها در واقع گزارشگرهای سلولی به حساب میآیند و شرح خوبی از وضعیت سلول خود ارائه میدهند برای همین به عنوان شناساگر یا «بیومارکر» شناخته میشوند.
مطالعه این اگزوزومها امروز به مدد فناوری ممکن شده و اطلاعات خوبی درباره اوضاع مختلف بدن از چاقی گرفته تا بیماریهای عفونی و سرطانها به کمک بررسی و مطالعه اگزوزومها در اختیار علم قرار داده است.
البته کاربردهای خارقالعاده اگزوزومها محدود به این حوزه نیست و در پژوهشها، پیدا کردن راههای تازه درمان و تشخیص، اهمیت دارد.
اما مطالعه اگزوزومها نیازمند تجهیزاتی است که بتواند با غربال و جداکردن آنها کار مطالعه و پژوهش را ممکن کند .
یک شرکت دانشبنیان با تولید کیتهای جداسازی اگزوزومها، امکان جداسازی و تخلیص اگزوزومها از محیط کشت سلولی یا مایعات سرم را در کمتر از 2 ساعت و بدون نیاز به تجهیزات پیچیدهای چون «اولتراسانتریفیوژ» ممکن کرده است. این کیت اکنون با نام اگزوسیب در بازار تجاری ارائه میشود.
محمدرضا صعودی مدیرعامل شرکت دانشبنیان سیبزیستفن، از تولید ایرانساخت کیتهای آزمایشگاهی جداسازی اگزوزوم گفت و ادامه داد: سرعت بالای این فرآیند مزایای متعددی به همراه خود دارد از جمله اینکه فرصتی برای پژوهشگر فراهم می کند تا علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان در یک شرایط پایدار بتواند آزمایش خود را با تکرار بیشتر به دقت بالایی برساند و اگزوزومها را جدا کند.
این فعال فناور، از دانش فنی بومی این کیت و دیگر تجهیزات جداسازی مورد استفاده در حوزه زیستفناوری و سلولی در این واحد فناور گفت و ادامه داد: تنها شرکتی هستیم که توانسته است برای نخستین بار کیتهای گازفیت نوعA و C و نیز کیت استخراج اگزوزوم در ایران را بومیسازی کرده و به تولید انبوه برساند.
مدیرعامل "سیبزیستفن" درباره کیتهای گازفیت توضیح داد: کیت های گازفیت در آزمایشگاههای میکروبشناسی استفاده میشوند. این کیتها زمینه رشد باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم هایی که به محیطی مملو از دی اکسید کربن نیاز دارند یا به اکسیژن حساس هستند، فراهم میکنند. شرایط رشد و تکثیر این باکتریها، خاص و نیازمند رعایت ویژگیهای خاصی است که این کیت تولیدی این موضوع را ممکن میکند.
صعودی درباره گازفیت C گفت: این محصول در آزمایشگاههای میکروبشناسی برای کشت و تأمین رشد باکتری ها و دیگر میکروارگانیسم ها به کار میرود. گازفیت با ایجاد یک محیط دارای حجم بالایی از کربن دی اکسید یا کاهش نسبی اکسیژن فضای رشد باکتریهایی با مصرف اندک اکسیژن (میکروایروبیک) فراهم میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، از تولید فرآوردههای زیستفناور غذايی ، دارويی و صنعتي گفت و ادامه داد: توليد مواد و وسايل عمومي و خاص آزمايشگاهي و تحقيقاتي در کنار تهيه سويه های ميکروبی و کشت دودمانهای سلولی جزو تولیدات فعالان فناور این شرکت دانشبنیان است.
صعودی با اشاره به اینکه بخش تحقیق و توسعه میتواند شرکتهای دانشبنیان را به طور مداوم در مسیر پیشرفت قرار دهد، عنوان کرد: در بخش پژوهشي ، پژوهش بر روي فرايند هاي تخميري، فرآورده هاي سلولی، دارويی ، آنزيمیو پليمری ميکروارگارنيسمها کار تحقیق و توسعه را انجام میدهد.
این فعال فناور، فعالیت جمعی از دانشآموختگان دانشگاهی در این شرکت دانشبنیان را زمینهساز تجاریسازی این تولیدات دانست و گفت: حمایت از نمونه ساخت داخل این محصول دانشبنیان ضمن اینکه هزینههای ناشی از واردات و مشکلات آن را کاهش میدهد، میتواند راه را برای خلق ارزش افزوده و اشتغال هموار کند.
پایان پیام/24
Send to friends