گوگرد با ترکيبات نفتی خداحافظی می‌کند

گوگرد با ترکيبات نفتی خداحافظی می‌کند


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 48179
محققان دانشگاه اصفهان با انجام پژوهشی موفق به حذف گوگرد از ترکیبات نفتی شدند با این اقدام گامی برای عملکرد بهتر خودروها برداشته شد.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، يكی از منابع اصلی آلودگی محيط زيست تركيبات گوگردی هستند. حذف گوگرد از تركيبات نفتی، بخش بسيار مهمی در تصفيه مدرن است. تركيبات گوگردی مانع عملكرد مناسب خودروها می‌شوند و سوختن اين تركيبات همراه با آزاد شدن گاز SO2 است. اين مسئله ايجاد باران‌های اسيدی و ساير مشكلات زيستی از جمله تخريب نمای ساختمان‌ها و آثار باستانی را به همراه دارد. پس به طور كلی حذف گوگرد از سوخت‌های ديزلی تا سطح پايين غلظتی بسيار ضروری است.

 

با توجه به اهمیت این موضوع محققان دانشگاه اصفهان بر آن شدند تا برای حذف این ترکیبات پژوهشی را انجام دهند. حذف تركيبات گوگرد دار از نمونه‌های نفتی به دو روش سولفورزدايی اكسايشی و روش جذب با استفاده از اسكلت‌های فلز- آلی عنوان پژوهشی است که آنها با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری انجام دادند.

 

شهرام تنگستانی نژاد مجری این طرح پژوهشی درباره ضرورت انجام آن گفت: با توجه به تغییرات چشمگیر در قوانین زیست محیطی در نواحی مختلف دنیا بر اساس فناوری پالایشی موجود، تلاش برای پایین آوردن سطح گوگرد در سوخت‌ها انجام شده است. زیرا ترکیبات حاوی گوگرد باعث تاثیر نامطلوب روی کیفیت محصولات نفتی می‌شوند. ترکیبات آلی گوگرد­دار بخش اعظم محتوی ترکیبات گوگردی نفت خام را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: ایران از جمله کشورهایی است که دارای بالاترین مقدار ترکیبات آلی گوگرد­دار در ذخایر نفتی خود است. احتراق مواد سوختی حاصل از نفت خام مثل گازوئیل و بنزین موجب تولید و نشر اکسیدهای گوگردی شده که باعث آلودگی محیط زیست و ایجاد بارا‌‌ن‌­های اسیدی و غیر فعال شدن کاتالیست‌های شیمیایی می­‌شوند. با توجه به لزوم توجه به مسائل زيست محيطی با سنتز کاتاليست­‌هائی بر پايه اسکلت­‌های فلز- آلی، نتایج این پژوهش برای ارائه روشی کارا در حذف گوگرد از ترکيبات نفتی کاربرد گسترده‌ای دارد.

 

بر اساس این گزارش، در حال حاضر تکنیک اصلی و به کار گرفته شده در صنعت برای حذف گوگرد از نفت خام، گوگرد زدایی هیدرو با شکستن کاتالیتیکی سیال نفت است. این فناوری­ها که قادرند گوگرد را کاملاً از نفت سنگین حذف کنند، شامل تولید هیدروژن مورد نیاز برای HDS  و فراورش هستند و دمای بالایی نیاز دارند. پالایش نفت خام­های سنگین­تر و دارای گوگرد با حجم بالاتر از لحاظ مالی و محیط زیستی  بسیار پر هزینه هستند؛ بنابراین به جای آن روش­های جایگزین گوگرد زدایی مورد توجه قرار گرفته است. در این طرح اسکلت­های فلز- آلی جدیدی به عنوان جاذب مناسب برای فرآیند جذب که به صورت مکمل یک فرآیند دیگر گوگرد زدایی یا یک فرآیند مستقل گوگرد زدایی است سنتز و استفاده شد.

پس از آن نیز پارامترهای عملیاتی بهینه برای تست­های عملیاتی و بکارگیری، جاذب در صنعت را شناسایی کردند. این اسکلت‌های فلز- آلی اصلاح شده به عنوان بستری برای تثبيت گونه­های همگن کاتاليستی استفاده شد و در نهایت کاتالیست سنتز شده در گوگردزدایی اکسایشی ترکیبات مدل گوگرددار مورد استفاده قرار گرفت.

پایان پیام/25

 


 

اخبار مرتبط:

* موفقیت محققان در حذف 98 درصدی ترکیبات گوگرد از سوخت فسیلی

* دستیابی محققان دانشگاه علم‌وصنعت ایران به دانش جداسازی گوگرد از گازوئیل

 


تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم