استانداردسازی محصولات ایرانساخت نانو شتاب گرفت و راه به بازارهای بینالمللی هموار شد
این ستاد با تشکیل کمیته مشترک با حمایت و همکاری سازمان ملی استاندارد، مسیر را برای برطرف شدن چالشها و سرعت یافتن استانداردسازی محصولات ایرانساخت نانویی هموار خواهد کرد.
یکی از چالشهای جدی برای ورود محصولات دانشبنیان و فناور که میزبان بینالمللی دارند، برخوردار بودن از معیارهای ورود به بازارهای مقصد است، اما محدودیتها، آشنا نبودن به سازوکارهای منطبق با لازمهها و معیارهای بازارهای بینالمللی کار را برای شرکتها دشوار میکند.
جایگاه مطلوب ایران در تدوین استانداردهای نانویی
با توجه به جایگاه مطلوب تولید علم و محصولات دانشبنیان و فناور مرتبط با نانوفناوری و دستاوردهای قابل توجه کشور در این فناوری، نیاز است که ورود تولیدات و دستاوردها به عرصه بینالمللی ممکن شود.
ایران هم اکنون با تدوین ۱۲۴ استاندارد ملی از حیث تعداد استانداردهای ملی منتشر شده، جایگاه سوم جهانی را به خود اختصاص داده است. مچنین تاکنون ۸ استاندارد بینالمللی با مسئولیت ایران در حوزه فناوری نانو تدوین شده بیش از ۱۰ درصد استانداردهای بینالمللی منتشر شده در سازمان ایزو را به خود اختصاص داده است.
یکی از مهمترین چالشهای توسعه استانداردسازی و ورود به بازارهای بینالمللی، وجود نداشتن زیرساختهای اندازهگیری نانو بهویژه نانومواد مرجع است.
همچنین باید با توسعه آزمایشگاههای مرجع اندازهشناسی نانو و روزآمد کردن استانداردهای ملی و نحوه اندازهگیری همگام با فناوریهای پیشرفته، روند نانویی شدن و حضور محصولات و خدمات در بازارهای داخلی و بینالمللی سرعت بگیرد.
با تشکیل کمیته مشترکی میان ستاد توسعه فناوری نانو و سازمان ملی استاندارد ایران، مسائل و مشکلات موجود در مسیر استانداردسازی محصولات مبتنی بر فناوری نانو رفع خواهد شد. به پیشنهاد این ستاد و موافقت سازمان ملی استاندارد، کمیته راهبری مشترک، چالشهای این حوزه را برطرف خواهد کرد.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/24
Send to friends